0
naturalen dezodorant polzi greenlabox.bg

Какви са предимствата на натуралните дезодоранти? 

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

 

Дезодорантът е важна част от козметичния арсенал на всеки човек. Независимо дали тренирате усилено или просто имате забързано ежедневие, той се грижи за хигиената и покрива неприятните аромати, които идват с потенето. Проблемът идва в това, че голяма част от дезодорантите съдържат химикали, за които е известно, че причиняват дразнене на кожата или дори носят риск за здравето.  

Защо се потим?

naturalen dezodorant antibakterialen greenlabox.bg

Всъщност на планетата има само два бозайника, които са способни да бягат на дълги разстoяния без да спират. Едните са конете, а другите хората. Макар и повечето животни да могат да спринтират значително по-бързо от нас, нашата издържливост идва от възможността ни да се охлаждаме чрез потенето. Но не е нужно да бягаме, за да се изпотим – може да качваме стълби, да сме на място с висока температура и дори когато сме притеснени и уплашени. Макар и с лоша репутация, потенето е жизненоважно за регулирането на телесната ни температура и спасяването ни от прегряване. Веднага щом вътрешната температура на тялото започне да се покачва, хипоталамусът казва на екринните потни жлези, които са разпределени по цялото тяло на човека, че е време да започнат да охлаждат, отделяйки пот – основно вода и соли. От друга страна, потенето, което е на емоционална основа има друга функция. В отговор на стресираща ситуация, тялото ви активира втори тип потни жлези – апокринни, които всъщност са виновни за потните подмишници преди важно събитие. За разлика от епокринните жлези, тези са разположени само на подмишниците и слабините, като произвеждат по-гъста и мазна пот. Защо тази пот мирише повече? Защото е такава от ден първи на съществуването ни на земята. Чрез тези аромати сме успявали да предупредим племето, че наближава опасност и макар в днешно време презентация пред колегите да не е със същото значение на нападение на хищник, реакцията на тялото ни не се е променила с вековете. 

Ползи от натуралните дезодоранти 

1. Спира миризмата по естествен път

 

naturalen dezodorant bez zhlti petna

Потта, която идва от апокринните жлези, е без силен и изразен мирис, докато не се смеси с бактериите по кожата. Натуралните дезодоранти помагат за неутрализиране на миризмата с естествено извлечени растителни продукти. Например бисабололът, което активно вещество се извлича най-вече от цветовете на лайка. Той има силно изразено противовъзпалително, противоалергично, антибактериално и дезинфекциращо действие. Друга активна съставка, която абсорбира миризми и се превръща в натурална алтернатива на спрей дезодорантите е содата бикарбонат! Освен, че е напълно безвредна и съществува във всяка една кухня, содата има много антимикробни свойства и успешно се бори с бактериите, причиняващи неприятните миризми. 

2. Не води до пожълтели петна по дрехите ви  

Нали си спомняте любимата си бяла риза, която хвърлихте заради жълтеникавите петна? Всъщност те не идват от потта, а от реакцията, която се случва на потта с алуминия, който се съдържа в повечето дезодоранти и също така е много вреден за кожата. Повечето качествени натурални дезодоранти имат ясен и лесен за разбиране списък на съставките, което гарантира, че знаете какво точно нанасяте върху кожата си и то няма да навреди както на кожата, така и на дрехите ви. 

3. Значително по-нежен е към кожата ви

Ако сте си слагали обикновен дезодорант след кола маска или дори бръснене, знаете каква е болката. Натуралните дезодоранти всъщност ще помогнат в борбата с раздразнената кожа и ще осигурят така необходимото подхранване. Например маслото от ший, което добавяме в нашите натурални дезодоранти, е богато на мастни киселини с антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Това означава, че освен предпазване от потене, подхранва увредената кожа и успокоява раздразненията и зачервяванията. 

Как да преминем към натурален дезодорант?

naturalen dezodorant bez petna greenlabox.bg

Препоръчително е преди да преминете към натурални дезодоранти, да спрете употребата на каквито и да било за няколко дена. Ако е необходимо, можете да използвате етерични масла по време на прехода. Не забравяйте, че ежедневното миене и ексфолиацията всяка седмица ще помогнете за премахването на токсините. Придържането към естествени тъкани може да ви помогне да останете без неприятни миризми, докато правите смяната. Понякога отнема време, докато намерите правилния дезодорант, затова ние сме ви приготвили 4 избора:  

  • Натурален дезодорант Sensitive – Нежната формула за чувствителна кожа без добавени етерични масла притежава антибактериален и хипоалергенен ефект. Той е без аромат и с максимално изчистени съставки.  

  • Натурален дезодорант Pure – Игривият аромат на аромат на лавандула и иланг-иланг подсигурява дълготрайна защита против неприятна миризма през целия ден. Комбинацията от естествени активни съставки придава нежен флорален аромат на кожата, като същевременно притежава антибактериален и хипоалергенен ефект. 

  • Натурален дезодорант Fresh – Започнете деня си със свеж портокалов аромат! Активните съставки в дезодоранта предотвратяват миризмите още преди появата им, осигурявайки чисто усещане през целия ден.  

  • Натурален дезодорант Delicate – Ароматът на роза и лимонена трева ще ви обгърне в своята прегръдка. Благодарение на антимикробното действие на содата бикарбонат, която се бори бактериите, предизвикващи миризма подмишниците, дезодорантът осигурява 24-часова защита срещу изпотяване.

Когато избирате натурални дезодоранти, освен че се грижите за себе си, помагате и на природата, тъй като прескачате всяка ненужна пластмасова опаковка, химикал и токсини в стъпките си за лична грижа. Надяваме се, че тази статия ви е била полезна! Напишете ни в коментар кой дезодорант бихте искали да пробвате първо. 

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka