0
blog parasite 08 - greenlabox.bg

Какво представляват стомашни паразити – симптоми и лечение

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Паразитите се намират навсякъде около нас, но от мисълта, че ги има и в телата ни със сигурност ви побиват тръпки. В случай, че се сблъскате с този проблем, ние бихме ви препоръчали да се доверите на природни средства, които да ви помогнат да възстановите здравето си. Чревните паразити обикновено се причиняват от протозои (едноклетъчни организми, които могат да се размножават в тялото ви) или хелминти (червеи и ларви, които не могат да се размножават в човешкото тяло). Ако подозирате, че имате чревни паразити, е важно да потърсите лекарска помощ, а не да се самодиагностицирате. Това ви излага на допълнителен риск от неправилно лечение и влошаване на състояние, което иначе може лесно да бъде излекувано. След назначаване на изследвания (включително такива на изпражненията), се предписва лечение и се препоръчват взимането на превантивни мерки. 

Но кои са симптомите, за които е добре да следите?

  • Подуване на корема
  • Диария
  • Умора или слабост
  • Газове
  • Гадене
  • Наличие на червеи в изпражненията
  • Болка в стомаха
  • Повръщане
  • Рязко отслабване

След като вече знаем какви са симптомите, нека споделим и за основните причини за появата на паразитите в нашето тяло.

Всеки може да се зарази с паразити, но изложени на най-висок риск са малките деца и възрастните хора

Рисковите фактори за чревни паразити могат да бъдат животът в или посещение на район, за който е известно, че има има ниска хигиена или има история с различни видове паразити и зарази. От малки всички ни казват да мием ръцете си, да не пипаме нищо мръсно навън и да внимаваме какво докосваме, но дали спазваме тези правила и когато пораснем? Друг основен фактор за появата на стомашни паразити е именно лошата хигиена и отслабената имунна система. Менюто и храната, на която се наслаждаваме също могат да бъдат причина за появата на стомашни паразити. Ако месото не е било добре изпечено, а може би продуктите за вечерята или водата са били заразени с паразит, то той бързо и лесно ще намери своя път към тялото ви и така ще донесе множество проблеми.

Може би ще ви шокира, но собственият ви дом може да бъде основен източник на паразити. 

Много собственици на животинки не осъзнават, че след като погалят домашните си любимци, трябва да си измият ръцете. Животните имат специфични навици за поддържане на хигиената си, които често включват облизване на козината им. Много пъти паразитите и техните яйца се намират именно там. Същото важи при внасянето на мръсни обувки у дома – по цял ден стъпваме на толкова различни места, затова няма как да бъдем сигурни, че прибирайки се от работа, не носим без да искаме със себе си и паразити, които после лесно могат да се пренесат към домашните ни любимци и съответно към нас самите също.

Веднъж заразен с паразит, е много лесно човек да зарази и други. Ако имате паразити и не си миете ръцете след използване на тоалетната, вие прехвърляте яйцата от паразити върху всичко, до което се докоснете – дръжката на вратата, кърпата, телефона и буквално всеки, когото докоснете, поставяйки под риск не само собственото си здраве, но и това на най-близките ви хора.

Каква терапия може да очаквате при наличието на паразити в тялото ви?

Традиционната медицина е пълна с различни продукти, които ще ви помогнат да се справите с паразитите. Такива са витамин C, Цинк и различните пробиотици и храносмилателни ензими, чиято основна задача е да помогнат да поддържате храносмилателния си тракт здрав. Това е необходимо, защото би го направил негостоприемен за паразити.

Често ви споделяме, че правилната диета може да подобри не само конкретен проблем в тялото ви, но и да повиши значително енергията ви и да подобри цялостното ви здравословно състояние.

Билките са изцяло натурален начин за укрепване и тонизиране на организма. Можете да ги използвате в лечение под всяка една тяхна форма – капсули, сашета, чайове или тинктури. Тук трябва да внимавате много, защото повечето билки, лекуващи стомашни паразити, могат да имат токсични странични ефекти, когато се смесят с определени медикаменти.

Телата ни са храмове и е важно да се грижим за тях добре както отвън, така и отвътре. Внимавайте за симптомите, които ви споделихме малко по-горе и в случай, че усетите дискомфорт, не се притеснявайте да потърсите своя личен лекар за съвет.

Прочистете се от паразитите с Parasite Cleanse. Натурални билкови капки за подпомагане на организма за прочистване от паразити. Спомагат за възстановяване на здравето на червата, регулиране на храносмилането, поддържане на чревния баланс. Можете да приемате при смяна на сезоните или да придружите диетата си за отслабване. Формулата е предназначена да увеличи съдържанието на храносмилателни сокове и по този начин да подобри функционирането на храносмилателната система и да поддържа растежа на здравата бактериална флора в чревния тракт.


Parasite Cleanse – Прочистване от паразити

Натурални капки за почистване на паразити – възстановяване на здравето на червата, регулиране на храносмилането, поддържане на чревния баланс – билково прочистване на дебелото черво и детоксикация и нежна помощ за отслабване от Green Health Labs, 50 mL / 1.7 fl oz
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka