0
blog tonic gel 09 - greenlabox.bg

Отоци на краката – защо се получават и как да се грижим за тях?

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Чувствате ли, че в последно време нещо различно се случва с тялото ви? Енергията ви е все така силна, но сякаш краката не ви държат – болят ви, подути са и е трудно да ходите. Със сигурност се чудите каква е причината, но отговорът може да не е толкова лесен за намиране. Когато говорим за отоци на краката трябва да се открие какво ги е причинило, за да се диагностицира по-добре от кой вид са и вече след това да се назначи нужното лечение. Някои отоци се появяват в продължение на месеци и дори години, докато стигнат до момент, в който да им се обърне внимание, докато на други са им нужни едва няколко часа. Тук е важно да споменем, че ако отокът се е появил бързо, то вероятно е симптом за нещо по-сериозно, затова е нужно веднага да се свържете със своя лекуващ лекар. Симптомите, за които трябва да следите внимателно са:

  • болка в крака;
  • изтръпване;
  • зачервяване;
  • сърбеж;
  • задух;
  • кожни язви.

Както споменахме, някои видове подувания на краката са леки 

и могат да бъдат излекувани бързо и лесно с продукти като Tonic gel for legs от Green Derma Lab. За съжаление, няма значение дали работите цял ден на крак или в офиса на стол – и двата вида професии носят опасност от неприятно подуване на краката. Същото може да се открие като симптом и при много бременни жени или хора с наднормено тегло. При такъв тип отоци се препоръчва намаляне на солта (а по възможност и цялостното ѝ спиране) от менюто на дадения човек и повече движение навън сред природата. Не забравяйте, че доброто здраве изисква постоянство и малки, но ежедневни промени в навиците – не бързайте, с времето сами ще се уверите, че това е правилният начин.

Някои отоци са свързани с работата на сърцето, черния дроб и бъбреците 

или по-точно – не доброто им функциониране. Ако тези органи не се справят със задачите си, то много лесно може да се натрупа течност в краката и оттам да се появи болезнено подуване. Подобен тип отоци са често срещани при възрастни хора, които имат повече здравословни проблеми. Ако някои видове отоци могат да засегнат само единия крайник, то тези се разпространяват равномерно и нанасят щети върху двата крака. Препоръчваме ви във всеки случай да се обърнете към лекуващия ви лекар ако усетите, че получавате отоци на двата крака, защото това може да бъде симптом за нещо много по-сериозно.

Друг вид оток може да бъде лимфният 

той често бива объркван с венозен от някои пациенти. Най-често засяга само единия крайник, в частност подбедрицата и глезена. При него характерното е, че винаги засяга и стъпалото, което го отличава от другите видове отоци. Лимфедемът възниква, когато лимфните възли на тялото не филтрират лимфната течност както трябва, а това от своя страна причинява подуване. Този тип отоци не са болезнени, но пък често притесняват собствениците си с неприятния си външен вид и влияят повече на самочувствието.

Дълбокият тромбофлебит (ДВТ

представлява възпаление на вена с образуване на тромб в нея. Обикновено (но не винаги) това се появява в таза, бедрото или подбедрицата. Типичните симптоми на ДВТ включват:

  • подуване на единия крак, понякога придружено от зачервяване;
  • болка или болезненост в краката;
  • разширени вени, които ясно се виждат;

Ако тромб се освободи, той може да стигне до белите дробове и да блокира притока на кръв, което води до белодробна емболия, а това е животозастрашаващо състояние. Дълбокият тромбофлебит в острата си фаза се лекува под лекарско наблюдение в болница с помощта на антикоагуланти. Нужни са няколко дена, за да се фиксира здраво тромбът за венозната стена и с това да намалее рискът за откъсването му.

Има ли лечение за отоците? 

Над 60% от възрастните хора страдат от хроничен венозен оток. Знаейки този проблем, лесно може да се намери решение в носенето на специални еластични чорапи, които помагат за намаляването на отока и болката. В никакъв случай не избирайте сами тези видове чорапи и задължително се консултирайте със своя лекар преди това. Другото, което можете да направите е да увеличите движението. Постоянно разтягане на краката, специални тренировки за раздвижване и замяната на асансьора със стълбите може да се окаже много полезно за здравето ви след години. 

Отоците на краката са колкото здравословен, толкова и козметичен проблем. Ако усещате, че вашите проблеми с краката са от първия, най-лек тип, тогава препоръчваме да използвате Tonic gel for legs – тонизиращ охлаждащ гел при крампи на краката и с успокояващо действие при разширени вени. Той не само облекчава болката в мускулите и активира забавената циркулация, но нежно охлажда повърхността на кожата. Phytotonine ™, продукт на френската фирма SEDERMA, е патентована комбинация от активни съставки с растителен произход. Заедно с екстракти от арника и див кестен, той облекчава уморота в краката отвътре навън. Доверете са на силата на натуралните съставки още днес и дайте на краката си лекотата, от която имат нужда.


Комплект “Леки крака” – добавка и гел за разширени вени

Vein Protect + Tonic Gel for Legs:

  • Облекчение при синдром на „нервни“ крака
  • Облекчаване на спазмите при крампи
  • Облекчаване на болката в мускулите
  • Погрижете се краката Ви да бъдат по-леки, по-пъргави.
  • Подпомагат правилната циркулация.
  • Ограничете появата на периферни кръвоносни съдове и вени по повърхността на кожата.

Комплект “Леки крака” е перфектна комбинация за подобряване на състоянието резширени вени.

Tonic gel for legs – Охлаждащ гел за разширени вени

Tonic gel for legs – Тонизиращ охлаждащ гел при крампи на краката и с успокояващо действие при разширени вени 

Когато изтощението, спазмите и крампите, фините венички превземат Вашите крака Tonic Gel for Legs от Green Derma Lab е готов да Ви осигури освежаване и релакс. Тонизиращият гел бързо се абсорбира и Ви дава свежо облекчение за „леки крака“ през целия ден.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka