0
blog gel for legs - greenlabox.bg

Перфектни крака през лято 2021 – да се погрижим за разширените вени зимата!

Време за четне: 5 минути

Съдържание:

Със сигурност повечето от нас, не симпатизираме на навличането с катове дрехи, когато започне смрачаването в 16ч. Въпреки това зимните месеци, носят и романтичен заряд – със своя аромат на портокали, увити в меки топли шалове, чакана Коледа, сладникаво греяно вино и…дълги панталони, с които да скрием мислите за разширените вени. Този сезон обаче, не е нужно да маскираме проблема с вените зад дрехи, а да се справим с него с помощта на нашия Tonic gel for legs – охлаждащ гел за разширени вени. Този гел не само ще освежи и ще отнеме умората, но ще направи кожата на краката по-гладка, както и малките паяковидни венички по-малко забележими.

Разширените вени са подути и усукани вени, често изглеждащи сини или тъмно лилави. Те се случват, когато дефектните клапани във вените позволяват на кръвта да тече в грешната посока или да се обедини. Причините за появата на разширените вени могат да бъдат различни, от бременност, наднормено тегло, застоял начин на живот до наличието на хронично повишаване на кръвното налягане и наследственост. За много от нас, варикозните вени и паяковите вени са често срещана и просто лека козметична грижа. За други, разширените вени могат да причинят болезнена болка и дискомфорт, което може да доведе до сериозни понататъшни усложнения. Tonic gel for legs, облекчава спазмите при крампи и болката в мускулите, при това изцяло с натурални съставки. Позволете ни да се погрижим краката ви да бъдат по-леки, по-пъргави и с прилив на енергия. Tonic gel for legs от Green Derma Lab, ограничава появата на периферни кръвоносни съдове и вени по повърхността на кожата.

Нашата тайна съставка – Phytotonine ™, продукт на френската фирма SEDERMA! Патентована комбинация от активни съставки с растителен произход. Съдържа екстракти от билки, популярни с болкоуспокояващи свойства – Арника монтана, Момкова сълза и шишарки от Кипарис. Успешно се прилага за стимулиране на микросъдовете.

Другият елемент в нашата формула е екстрактът от Див кестен. Използван в традиционната медицина за овладяване на мускулни и ставни болки чрез стимулиране на циркулацията. Екстрактът от семена на див кестен е признат в медицината при лечение на различни проблеми с кръвообращението, особено на разширени вени, хронична венозна недостатъчност. Той подобрява притока на кръв и намалява усещането на умора и тежест в краката.

Екстракт от Рускус използваме, когато краката са напрегнати, подути или лениви. Подпомага за нормалното функциониране на венозните стени, капилярите и цялостната структура. Оказва благоприятни действие върху кръвообръщението. 

В Tonic gel for legs сме подбрали и екстракти от прополис и центела азиатика, които стимулират производството на колаген и правят кожата по-мека и намаляват паяжината от видими капиляри. Хидратиратират в дълбочина засегнатата област, като едновременно омекотяват кожата и подобряват нейната еластичност. 

Маслото от Мена пиперита освен че придава приятен свеж аромат, но и действа силно енергизиращо. Създава усещане за охлаждане, облекчава кожни проблеми като обриви и сърбеж, овладява напрежението в краката. 

Доброто здраве на вените е важно през цялата година. Често обаче забравяме за това, докато не настъпят летните месеци. Има многобройни начини за намаляване и предотвратяване на проблеми с вените, като разширени вени и паякообразни вени. Нашият Tonic gel for legs в комбинация с няколко простички рутинни активности, могат значително да преборят проблема – разширени вени. Ето един лесен за следване списък, който ще ви помогне в грижата за вените.

Физическа активност

Ходенето е идеалното упражнение за проблеми с вените. Той увеличава кръвообращението в краката ви. Други полезни сърдечно-съдови упражнения включват плуване, колоездене, джогинг и туризъм.

Здравословно тегло

Регулирането на теглото, ако е належащо ще премахне тежестта върху вените ви. За профилактика просто поддържайте здравословно тегло. Консултирайте се с лекар или венозен специалист, ако не сте сигурни колко трябва да тежите. Вашият лекар може също да предложи здравословен план за отслабване, ако имате наднормено тегло.

Наблюдавайте храната, която приемате

Това, което ядете, също може да повлияе на здравето на вените. За да предотвратите подуване, намалете приема на сол, което може да причини задържане на вода. Съществуват и някои храни с високо съдържание на биофлавоноиди, които доказано подобряват здравето на вените и намаляват отока. Храните с високо съдържание на биофлавоноиди са боровинки, боровинки, листни зеленчуци и чесън.

Бъдете внимателни с това, което обличате

Редовното ходене на висок ток, допълнително увеличава риска от поява на разширени вени. Избягвайте дрехи и обувки, които могат да намалят циркулацията и притока на кръв, като високи токчета и плътно прилепнали дрехи около краката и талията. Изберете по-свободни дрехи и обувки с плоски или ниски токчета.

Вдигнете краката си

Отдавна е отречен фактът, че седенето с кръстосани крака е причина за разширени вени, но е доказано, че може да влоши вече съществуващите такива, за сметка на това можем да ги вдигнем на високо. Вдигането на краката над нивото на сърцето, може значително да увеличи циркулацията. Според клиниката Майо се препоръчва да правите няколко кратки почивки през целия ден, за да повдигнете краката си. Просто легнете и отпуснете краката си на три до четири възглавници. Можете също така да повдигнете краката си вечер, докато спите.

Избягвайте продължителни периоди на седене или стоене прав

Дългите периоди на заседяване – прави или седнали, могат да ограничат притока на кръв. Ако изправянето или седенето за дълги периоди от време е неизбежно, препоръчително е да носите компресионни чорапи и да разтягате краката си често, за да насърчите притока на кръв.

Освен тези шест правила, седмото е да нанасяте Tonic gel for legs върху чиста и суха кожа с леки масажни движения, отдолу нагоре, 2 пъти дневно.

Погрешно е схващането, че зимата е малко или много „муден“ сезон или етап, напротив – прекарването на повече време вкъщи, ни дава възможността да обърнем внимание на себе си и да коригираме или излекуваме проблемните зони.

Нека да започнем динамично, но поетапно промяната от сега, за да се радваме на добро здраве и самочувствие през следващото лято с помощта на Tonic gel for legs!

Tonic gel for legs – Охлаждащ гел за разширени вени

Tonic gel for legs – Тонизиращ охлаждащ гел при крампи на краката и с успокояващо действие при разширени вени – Стимулира и освежава възпалени мускули – Гел за облекчаване на болката с планинска Арника за по-добра циркулация на краката от Green Derma Lab, 75 mL / 2.5 fl oz

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka