0
blog combo - greenlabox.bg

Увеличената простата и еректилна дисфункция – зависимост

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Увеличената простата и еректилна дисфункция – зависимост

Януари, някак естествено винаги носи усещане за мъжки месец, със суровия, студен въздух, прехвърчащия сняг, новото начало на годината, леденото хоро на Йордановден – всеки ден изглежда като мини битка за оцеляване. Точно затова ние, от  Green Health Lab, сме загрижени за мъжкото здраве и искаме да обърнем специално внимание на силния пол. Предлагаме ви малка доза на облекчение или как да преминем през януари по – плавно, уверено и уютно. Този месец може да вземете на специална цена дуо пакет Potency Jump – За подпомагане на ерекцията+ Prostate Support – при проблеми с вашата простата. Potency Jump е хранителна добавка за енергия и издръжливост, за повишаване на чувствеността и удължаване на удоволствието от интимния миг. Prostate Support е натурална добавка за поддържане на простатата. Обогатена с Витамин С, Сао Палмето, Магнезий, Цинк, при често уриниране, косопад и проблеми с мъжкото либидо. Според ново изследване проблемите в банята, може да са свързани с проблеми в спалнята. Каква е и има ли връзка между еректилната дисфункция и увеличената простата?

Ако сте загрижени за еректилната функция, важно е да разберете какво всъщност е еректилната дисфункция. Липсата на ерекция една вечер, след като сте изпили няколко питиета – или дори за една седмица или повече, по време на силен емоционален стрес – не е еректилна дисфункция. Също така невъзможността за повторна ерекция скоро след оргазъм. Почти всеки мъж понякога има проблеми с ерекцията и повечето партньори го разбират.

Еректилната дисфункция е невъзможността да се постигне и поддържа ерекция, достатъчна за полов акт поне 25% от времето. Проблемът често се развива постепенно. Една нощ може да отнеме повече време или да се изисква повече стимулация, за да се получи ерекция. При друг случай ерекцията може да не е толкова твърда, както обикновено, или може да приключи преди оргазма. Когато такива трудности са на лице редовно, е време да си обърнете внимание.

Защо еректилната дисфункция може да е резултат от заболяване на простатата?

В миналото се смяташе, че повечето случаи на еректилна дисфункция имат психологически произход, резултат от тревожност или стрес. Въпреки че тези фактори могат да причинят еректилна дисфункция, лекарите сега смятат, че в 70% от случаите проблемът може да бъде проследен до физическо състояние, което ограничава кръвния поток, затруднява функционирането на нервите или и двете. Някои видове заболявания на простатата и лечение (особено за рак на простатата) също могат да бъдат отговорни.

Много мъже, които имат доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ), нераково увеличение на простатата, също изпитват еректилна дисфункция и проблеми с еякулацията. Проучвания показват, че проблемите с пикочните пътища, причинени от уголемена простата, като многократно ставане през нощта за уриниране, могат да бъдат свързани с еректилна дисфункция и други проблеми, свързани със секса при по-възрастните мъже. Те казват, че тези две изключително чести състояния могат да имат обща кауза.

Симптомите на долните пикочни пътища стават все по-чести с напредването на възрастта и съответно увеличаването на простата (увеличената простата ограничава потока на урината). Междувременно проблемите с еректилната дисфункция стават все по-разпространени при по-възрастните мъже, засягайки над 100 милиона мъже по целия свят, на възраст над 65 години. Според някои учени, проблемите с простатата в ранна възраст – около 40 години, могат да протичат незабелязано, като единствените симптоми да бъдат епизоди на затруднения с ерекцията или еякулацията.

В едно проучване на Mayo Clinic Proceedings, изследователите са подложили на тест 2115 мъже на възраст между 40 и 79 години. Господата попълват въпросници за своята сексуална функция и симптоми на пикочните пътища на всеки две години. Изследователите установяват, че всеки от показателите за половата функция е обратно свързан със сериозността на симптомите на пикочните пътища, съобщени от мъжете. Тъй като, симптомите на уриниране при мъжете се увеличават, нивото на сексуалната им функция намалява. Симптомите на пикочните пътища, в резултат на увеличена простата, които са най-силно свързани със сексуална дисфункция, са:

  • Усещане за спешност
  • Необходимост за ставате няколко пъти през нощта за уриниране
  • Слаб поток от урина

Тези симптоми са свързани с:

  • Трудности при получаване или поддържане на ерекция
  • Начинът, по който мъжете изпитват проблеми със сексуалното влечение, ерекцията и еякулацията
  • Проблеми със сексуалното удовлетворение

Какво причинява увеличаването на простатата?

Простатната жлеза или простатата е важна част от мъжката репродуктивна система. Тя произвежда течност, която носи сперматозоиди по време на еякулация. Простатната жлеза е разположена точно под пикочния мехур и пред ректума (последната част на дебелото черво). Простатата е приблизително с размерите на орех. Доброкачествената простатна хиперплазия, както и някои от методите й на лечение водят до неблагоприятни сексуални странични ефекти. Мъжете, диагностицирани с доброкачествена простатна хиперплазия може да забележат, че сексуалният им живот е променен. Изследванията показват, че стареенето и промените в клетките на тестисите могат да играят известна роля за увеличаването на простатата. Това се подкрепя от факта, че мъжете, които са отстранили тестисите си в млада възраст поради причини като рак на тестисите, не получават ДПХ. Шансовете за уголемена простата се увеличават с възрастта. При няколко мъже над 40-годишна възраст има малко увеличение на простатата. Състоянието обаче засяга над 90% от мъжете над 80-годишна възраст. Признаците са толкова по-подчертани, колкото по-голяма е хипертрофията на жлезата и последващото стеснение на уретрата. Най – изразените симптоми са: често нощно уриниране, често уриниране през деня, затруднения в началото на уринирането, намаление на количеството и силата на пикочната струя.

Въпреки че увеличената простата и еректилна дисфункция, са две отделни състояния, някои учени, смятат, че има връзка между тях. Подобрявайки показателите при еректилна дисфункция, може значително да облекчи симптомите на  доброкачествена простатна хиперплазия. Вземете вашия комбо пакет от Green Health Lab – Potency Jump + Prostate Support, сега на преференциална цена, защото е наша отговорност да запазим силния пол – силен!

Potency Jump + Prostate Support – комбинация само за мъже

ПРОМОЦИОНАЛНА Комбинация на две хранителни добавки специално предназначени за мъже подпомагащи нормалната функция на простата, болезненото и често уриниране, и добавка за подпомагане на ерекцията – гел за повишаване на мъжката потентност, издържливост и енергия. Вземи сега нашата специална комбинация само за мъже!

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka