0
blog derma 09- greenlabox.bg

Всичко, което трябва да знаете за правилното почистване на ръцете

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Последната година и половина наистина беше предизвикателство, с което и до днес трябва да се справяме. Оказа се, че нещо изключително елементарно като миенето на ръцете може да ни предпази от вирус, който обгръща цялата земя със своята разруха. Въпросът е дали не подценяваме миенето на ръцете все още, знаем ли всъщност как да спазваме основни хигиенни навици и друго – как да предпазваме кожата си след като сме я “изтормозили” с различни хигиенизиращи продукти.

Редовното миене на ръце

Редовното миене на ръцете поддържа хигиената ни и може да предотврати разпространението на различни инфекции. Микробите се разпространят, когато:

 • Докосваме очите, носа и устата си с мръсни ръце
 • Докосваме храна с мръсни ръце
 • Докосваме замърсена повърхност или предмети
 • Дори най-обикновено покашляне или кихане в ръката, а след това докосване на ръцете или вещи на други хора може да бъде изключително заразно.

Колко често трябва да си мием ръцете


Въпросът, който най-често срещаме хората да задават е “Колко често трябва да си мием ръцете”. За жалост няма универсален отговор на този въпрос и следваме правилото – колкото е нужно. Основните моменти през деня, в които трябва да следите внимателно хигиената си са:

 • Преди да приготвите храна на себе си и своите близки
 • Преди да консумирате храна
 • Преди и след грижите за някой, който е болен
 • След използване на тоалетната
 • След издухване на носа, кашляне или кихане
 • След докосване на животно
 • След докосване на боклука

Не звучи толкова много нали? Разбира се, за да сме сигурни, че сме измили ръцете си правилно има определени техники, които трябва да следваме. За съжаление само леко поливане с вода не води до същите резултати, които добрият сапун може да донесе.  Правилното миене на ръцете включва следното. Намокрете ръцете си с топла или студена вода и нанесете сапун обилно. Разтъркайте внимателно всяка част от ръцете си, като внимавате да не изпуснете някоя – намажете по двете страни на ръцете си, между пръстите си и под ноктите. Мийте ръцете си поне 20 секунди. В последната година много хора използват вместо таймер песента „Честит рожден ден“, пеейки я от началото до края два пъти, така че може и вие да опитате. Изплакнете добре ръцете си под чиста, течаща вода, а след това ги изсушете с чиста кърпа.

Може би сте на поход в планината, на брега на морето или друго място, където нямате достъп до сапун и вода? Тогава ви препоръчваме да използвате дезинфектант за ръце, който лесно можете да поберете в джоба си или във всяка туристическа чанта. Правилният дезинфектант съдържа поне 60% алкохол. В случай, че сте забравили и него у дома, но имате вода наблизо, тя сама по себе си също може да ви свърши чудесна работа! Разтрийте ръцете си под водата и ги подсушете. Самото триенето на ръцете под вода ще изплакне някои микроби – разбира се този метод не е толкова ефективен, колкото измиването със сапун, но би могъл да ви свърши работа в по-екстремни ситуации. Когато използвате дезинфектант за ръце важи същото правило, за което споменахме при миенето на ръцете със сапун – нанасяте внимателно по двете страни на ръцете си, между пръстите си и под ноктите.

Друг фактор, за който трябва да поговорим при миенето на ръцете е какво се случва с тях след това. За съжаление алкохолът, който успява да убие микробите действа зле на нашата кожа – изсушава я, а от това може да се появи неприятно парене и зачервяване. За да избегнем подобни сценарии, можете да следвате тези няколко, но много важни правила:

 • Използвайте топла вода, когато имате тази възможност. Не гореща, защото тя допълнително ще изсуши кожата ви, но умерено топла, тъй като тя запазва епидермиса.
 • Доверете се на хидратиращ сапун. Пазарът е пълен с продукти за дезинфекция, затова ви препоръчваме да изберете не само сигурна защита, но и подхранваща грижа за своите ръце.
 • Променете начина, по който изсушавате ръцете си. Може би нямате време, затова винаги изтърквате набързо ръцете си в хавлията? Това търкане може да наруши епидермиса, затова специалистите препоръчват да отделяме повече време на изсушаването като попиваме водата от ръцете си с памучна кърпа.
 • Кремът за ръце – твоят нов най-добър приятел. Както дезинфектантът, така и хидратиращият продукт за ръце трябва да бъде винаги в чантата ти. Нанасяй винаги след миене и дай на ръцете си нужната доза свежест и рестарт.
 • Довери се на природата. Маски за ръце с алое вера са най-сигурният начин да хидратираш ръцете си по натурален и напълно безвреден за теб начин. Листа на това растение се продават в различните био магазини.

На база всички тези неща, ние създадохме гелът за почистване на ръце Dermasept Gel 50. Той съдържа цели 70% алкохол, но във формулата му ще откриеш и алое вера, което действа успокояващо на твоите ръце. Гелът:  

Бързо и ефективно почиства ръцете

Защитава теб и близките ти в движение

Без отмиване и не лепне след употреба

Един гел никога не е достатъчен, затова сме приготвили и специални пакетни промо предложения за тези, които искат да закупят повече продукти. Нашето предложение ще откриеш ТУК. Както ви споделихме, освен да защитаваме ръцете си е нужно и да се грижим за тяхната мекота!  Кремът за ръце с алое и урея DERMAHAND ще бъде ваш помощник в това. 

Хидратира интензивно в дълбочина

Оставя кожата мека и подхранена

С натурални екстракти от карамфил, дъбова кора, градински чай и лайка

Комбинирайте двата продукта за максимална ефективност – полезни както за здравето, така и за красотата ви! 

Dermasept Gel 50 ml- Почисти ръцете си с Green Derma Lab

 • Бързо и ефективно почистване на ръцете
 • Защита в движение
 • Без отмиване и не лепне след употреба
 • 70% Алкохол и Алое-вера

DERMAHAND – крем за ръце с алое и урея

Нежен крем за ръце с алое вера гел, урея и натурални екстракти за дълбоко подхранване на кожата:

 • Хидратира интензивно в дълбочина
 • Оставя кожата мека и подхранена
 • С алое вера гел и урея
 • С натурални екстракти от карамфил, дъбова кора, градински чай и лайка
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka