0
blog youth 07 1 anti aging - greenlabox.bg

Защо кожата ни губи своята еластичност и как да я подобрим?

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Кои са основните причини за загубата на еластичност и преждевременното ѝ стареене

Знаете ли, че кожата е най-големият орган в тялото ви? Ежедневно я подлагаме на редица изпитания, излагайки я незащитена на слънце, мръсен въздух и различни препарати, които не винаги сме проверили с какъв състав са. Понякога отнема години, докато се начум как да се грижим правилно за нея и това оказва своето негативно влияние върху визията ѝ. Всички ще се съгласим, че свързваме младата и здрава кожа с нейната еластичност и бляскавост, но има ли как да я запазим така за по-дълго време? За да се научим как да се грижим правилно за кожата си, то първо трябва да разберем кои са основните причини за загубата на еластичност и преждевременното ѝ стареене.

Защо кожата ни изглежда толкова добре, когато сме млади? 

Нека обвиним еластинът за това! Подобно на колагена, това е вид протеин. Докато колагенът осигурява подкрепа и структура на кожата ви, еластинът позволява на кожата ви да бъде еластична. Това е причината, когато някой леко ви боцне с пръст по ръката или когато издуете бузите си в балон, кожата ви после да се връща в нормалната си форма. С напредването на възрастта тялото започва да произвежда все по-малко еластин и колаген, което започва да дава своите отражения под формата на бръчки и различни старчески петна. Биологичните часовници на хората са различни, затова и няма точен момент, в който можем да си кажем “Ето на тази възраст тялото ни спира да произвежда еластин”, затова е препоръчително от по-ранна възраст да се грижим добре за кожата си, с което да подсигурим красивото ѝ и елегантно остаряване.  Поне докато не се сдобием с машина на времето, няма да има как да върнем визията на кожата си като от тийнейджърските ни години, но пък с помощта на модерните технологии можем да увеличим количеството еластин, което кожата произвежда и с това да подсигурим добрата си визия за по-дълъг период от време. Друг начин да подобрите еластичността на кожата си е да се съсредоточите върху поддържането на добра хидратация. Овлажняването на кожата ще помогне да я предпазите от стрес, а колкото по-малко стрес изпитва вашата кожа, толкова по-малко вероятно е да остане засегнат останалият еластин в нея.

Основните причини, които влияят върху загубата на еластичност на кожата са:

  • излагане на слънце без предпазни мерки;
  • замърсяване на въздуха;
  • неправилна диета и нездравословни храни;
  • пушене и прекалена употреба на алкохол;

Ежедневната защита на кожата от външни увреждания е по-ценна от опитите за отстраняване на вече нанесените щети. Намалете до минимум времето прекарано на слънце, а ако случайно все още не сте си създали навика да носите слънцезащита, то започнете да мажете кожата на лицето и шията си с фактор не по-нисък от SPF30. 

Слънцето ни влияе не само когато ходим на плаж или в планината – то ни облъчва всеки ден

когато отиваме към офиса, когато взимаме децата от училище или дори когато сме на разходка с приятелка, затова не бива да го подценяваме.

Ретинолът и ретиноидите са производни на витамин А и изключително важен елемент в грижата за кожата при борбата със стареенето. Те обикновено се предлагат под различна форма, за да можете лесно да изберете най-удобния начин за нанасяне. Освен че помагат за обмена на клетките на кожата, те повишават нивата на колаген и еластин, което води до по-младежки и сияен вид. А дали вашата козметика за лице дали съдържа тези съставки?

Всички внимаваме с храната, която слагаме на масата, за да поддържаме добрата си форма, но дали обръщаме внимание и на съставките, които ни дават повече енергия и жизненост? Приемът на храни като зеленчуци, мазни риби, цитрусови плодове, броколи и бадеми може да попълни еластина в кожата ви по напълно натурален и естествен път. Известно е, че тези храни работят за подобряване на здравето на кожата ви и ѝ придават зашеметяващ вид. В комбинация можете да включите  и упражнения, подобряващи метаболизма на кожните клетки. Те засилват кръвообращението и помагат за поддържането на кожата стегната и млада.

Всички се стремим към това да имаме красив външен вид за по-дълго време, но дали работим достатъчно, за да го постигнем? Само времето ще покаже. Поради една или друга причина някои от нас не са успели навреме да се погрижат за младостта на кожата си, затова е нужна допълнителна помощ. Това беше и причината ние от Green Health Lab да създадем хранителната добавка YOUTH, която ще ти помогне да възвърнеш своята младост! Тя е комбинация от билкови екстракти, хиалуронова киселина и витамин В3, които спомагат за възстановяване процесите в организма:

  • Предпазва клетките от окислително увреждане.
  • Допринася за регулиране процесите на стареене.

Основната цел на добавката е да насърчава еластичността на кожата и с това да помогне както на добрия ви външен вид, така и да се почувствате по-млади. Подходящо е както за жени, така и за мъже. 

Youth – Върни своята младост

Хранителна добавка YOUTH е комбинация от билкови екстракти, хиалуронова киселина и витамин В3, които спомагат за възстановяване процесите в организма:

  • Предпазва клетките от окислително увреждане.
  • Допринася за регулиране процесите на стареене.
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka