0

5 факта за целулита, които трябва да знаете

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Може би целулитът те притеснява и си мислиш, че си единствената на света с подобно състояние на кожата, но знаеш ли, че цели 90% от жените страдат от същото. Не само това – 10% от мъжете също могат да разберат как се чувстваш, защото и те притежават целулит, макар и мнозина да вярват, че силният пол е предпазен от това. В следващите редове ще разбереш защо това е така. Портокаловата кожа е естествен процес в тялото ни и за да бъде отстранена изцяло се изискват постоянство и ефективни методи. За да знаем как да ги използваме, първо нека вникнем в същността на целулита. Това са петте най-важни факта, които трябва да знаете за него:

 1. Защо жените са предразположени към целулит?

Хормоните като естроген, инсулин, тези на щитовидната жлеза и пролактин играят изключително важна роля в развитието на целулита. Когато жените навлизат в пубертета, узряват до възрастта, в която са готови да родят или влязат в менопаузата, нивата на естроген в тялото започват да се колебаят. В повечето случаи това води до презаскладиране с мазнини и дори изчерпване на колагена. Тези промени в женските хормони могат да повлияят на тялото и да накарат целулита да стане по-видим, тъй като натиска външните слоеве на кожата. Друга причина да забелязваме целулитът повече при дамите е че кожата им е много по-тънка и нежна, отколкото тази на мъжете, което помага на издутините да изпъкват повече и да изглеждат по-големи.

 1. Теглото има ефект върху целулита

Това в никакъв случай не означава, че слабите жени не страдат от това състояние на кожата, напротив! Има много модели и известни дами, които споделят на колко процедури се подлагат, за да могат да премахнат това целулита си. Съществува известна връзка между разпределението на мазнините и съединителните тъкани под кожата. Жените имат съединителни тъкани, които са разположени вертикално, което кара целулитните мастни клетки по-лесно да стърчат и да се притискат към външния слой на кожата. Затова ако имате повече мастни клетки, логично ще бъде те да изпъкват повече. 

 1. Храната, която ви помага в борбата

Всички помним детската песните “Зеленчуци, който не яде” – освен, че няма да порастне голям, няма и да разбере за невероятните ползи на растенията в борбата с целулита. Плодовете и зеленчуците съдържат висок процент вода, които ще ви помогнат в борбата с целулита. Задължително включете в менюто си:

 •         краставици
 •         репички
 •         карфиол
 •         броколи
 •         ягоди
 •         диня

 

Включването на храни с високо съдържание на вода във вашата диета ще ви помогне да осигурите здрави и стегнати съединителни тъкани. Силните съединителни тъкани ще предотвратят проникването на мастни слоеве през кожата ви. Включете към ежедневното си меню и поне осем чаши вода на ден и няма да отнеме много време, докато видите разликата в кожата си.

 1. Целулитът се предава по наследство

Може би много от вас са мислели, че това е мит, измислен от маркетолозите, за да продават кремове против целулит, но всъщност е биологичен факт. Ако майка ви, баба ви или друг роднина са имали целулит, шансът и вие да развиете такъв се увеличава. На някои пазари вече може да се намерят и тестове, които определят дали в генетиката ви е заложен подобен проблем, но предвид високият процент от жени в целия свят, които развиват това състояние на кожата, може би не си заслужава да си правите такъв. Генетичните фактори, които биха повлияли на развитието на целулит, могат да бъдат свързани със скоростта на метаболизма ви, разпределението на мазнините под кожата, етническата принадлежност и нивата на кръвообращението.

 1. Спрете цигарите – те са помощник на целулита

Целулитът е един от множеството проблеми, дължащи се на тютюнопушенето, и ако досега не сте намирали мотивация да спрете цигарите, може би е време. Цигарите се състоят главно от множество токсини, които ние доброволно вкарваме в телата си, а те влияят на циркулацията на кръвта и имат отражение върху това колко кръв успешно достига до кожата ви. Тези токсини се отразяват неблагоприятно на състава на кожата, като разграждат колагена. Това в крайна сметка разхлабва кожата и по този начин целулит много по-успешно се показва под нея.

Целулитът не е състояние, от което трябва да се срамувате или да криете на плажа. Дори, когато се чувствате като единствената на света с портокалова кожа, спомнете си, че вероятно жената до вас в автобуса, в метрото, колежката на работа и дори магазинерката също страдат от този проблем. За да се отървете от него изцяло са необходими множество скъпи процедури, но с правилно хранене, редовни тренировки и натурални кремове, можете да го редуцирате до минималната му степен. В Green Health Lab сме ви приготвили специален комплект с натурални съставки, който да ви помогне в борбата срещу целулита:

Гелът с иновативна формула с мощно действие срещу досадните тръпчинки на “портокаловата кожа”:

 •         Стимулира разграждането на подкожните мазнини и целулитните депа.
 •         С нежно загряващо действие и приятен натурален аромат.

Хранителна добавка BODY SHAPER е комбинация от билкови екстракти, които:

 •         Влияе благоприятно върху обменните процеси в организма
 •         Оказва тонизиращо действие
 •         Поддържа естествената еластичност на кожата

Комплект добавка и гел – помощник в борбата с целулита

ЗАБРАВИ ЗА ПОРТОКАЛОВАТА КОЖА!
Иновативна формула с мощно действие срещу досадните тръпчинки на “портокаловата кожа”.

 • Стимулира разграждането на подкожните мазнини и целулитните депа.
 • С нежно загряващо действие и приятен натурален аромат.

Хранителна добавка BODY SHAPER е комбинацията от билкови екстракти в синергия:

 • Влияе благоприятно върху обменните процеси в организма
 • Оказва тонизиращо действие
 • Поддържа естествената еластичност на кожата
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka