0
in shape blog statia (1500 х 995 px)

Влез във форма за лятото

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Да се грижиш за визията си може да бъде изключително трудно, когато жонглираш с работа, домашни задължения и семейни ангажименти. Веднъж, когато натовареният ти ден приключи, да се фокусираш върху тялото си може да бъде не само трудно, но дори невъзможно и напрягащо. Днес сме тук, за да ви напомним, че добрата визия и тренировките не носят само ползи, когато искате да изглеждате добре на плажа. Да бъдем активни ежедневно ни помага да: 

  • контролираме теглото
  • намаляваме стреса
  • подобряваме имунитета
  • повишаваме увереността
  • подобрим психичното здраве

Това означава, че всъщност ако се погрижите за добрата си форма, в края на деня може да се чувствате много по-щастливи и енергични, отколкото ако не го правите. Някои проучвания показват, че хората, които спортуват, имат много по-спокоен и добър начин на живот. Те са по-енергични, наспиват се по-добре и са по-позитивни спрямо света около тях. Днес сме ви подготвили няколко съвета как да влезете в ритъм, за да достигнете до желаната форма за лятото!

1. Пийте повече вода

vlez-vuv-forma-za-lqtoto-hydrataciq-greenlabox-blogХидратацията е важен елемент в много процеси в тялото – регулацията на тегло е един от тях. Но как точно помагат няколко чаши вода на ден, за да подобрим формата си? Когато стомахът усети, че е пълен, той изпраща сигнали до мозъка, за да спре да яде. Водата заема място в стомаха, което води до усещане за пълнота и намаляване на глада. Човек също може да си помисли, че е гладен, когато всъщност е жаден. Пиенето на чаша вода, преди да посегнете към нещо за ядене, може да помогне за ограничаване на ненужното хапване. Също така, когато сме дехидратирани, тялото не може да премахне всички отпадъци. Водата помага на бъбреците да филтрират токсините и отпадъците, като същевременно запазват основни хранителни вещества и електролити. 

2. Яжте здравословно

Когато хората искат да свалят килограми, драстично намалят приема на калории, но това всъщност може да изложи здравето на риск. Някои изследвания показват, че диета с по-малко от 1000 калории на ден, като цяло не успява да осигури балансираното хранене, от което се нуждае тялото ви, и това може да доведе до дефицит на витамини и минерали, свързани със сериозни здравословни проблеми. Ако тепърва започвате да се грижите за здравето си, дори да намалите прима на храна със 100-150 калории, би било добро начало. Научете се да четете правилно храните и това ще ви помогне да взимате правилни решения, когато слагате нещо в чинията си. Например, протеинът засища за по-дълго време. Също така, той отнема повече енергия за усвояване и увеличава мускулната маса, като и двете помагат за засилване на метаболизма. От друга страна, фибрите забавят храносмилането и гарантират постепенно повишаване на нивата на кръвната глюкоза. Това означава, че ще се чувствате сити по-дълго време и ще намали възможността за преяждане. Ако искате да помогнете на тялото си в борбата срещу килограмите, може да добавите и натурални хранителни добавки на растителна основа, като Slimahot. Тя има стимулиращ ефект върху метаболизма и разграждането на мазнините.

3. Тренирайте редовно

vlez-vuv-forma-za-lqtoto-trenirai-greenlabox-blog

Когато искаме да редуцираме теглото си, редовният тренировъчен режим играе важна роля. Физическа активност увеличава броя на калориите, които тялото ви използва за енергия. Изгарянето на калории чрез физическа активност, комбинирано с намаляване на калориите, които ядете, създава дефицит, което води до загуба на тегло. Изследванията обаче показват, че единственият начин за поддържане на вече свалено тегло е да се занимавате с редовна физическа активност. За да извлечете ползите за здравето от упражненията, се препоръчва да изпълнявате някаква форма на аеробни упражнения поне три пъти седмично за минимум 20 минути. Повече от 20 минути ще ви бъде полезно, ако искате да отслабнете. Включването на само 15 минути умерени упражнения – като ходене  – ежедневно може да изгори до 100 допълнителни калории. Освен аеробни упражнения и кардио, тренировките с тежести също могат да повишат метаболизма и да изгарят повече калории на тренировка. Освен това, те ще помогнат на кожата да се стегне и ще ви оставят в перфектна форма за лятото!

4. Обичайте себе си 

Абсолютно нито една от горните точки няма да проработи, освен ако не покажеш любов и признателност към тялото си, за положените от него усилия. Започнете да празнувате малките победи в това пътешествие към добрата визия, защото то е дълго. Понякога може да е натоварващо да полагате усилия, но да не виждате нищо обратно, но вярвайте на процеса – ще се справите! Да се научите как да слушате тялото си и неговите нужди не е лесна задача. Психичното здраве и хормоните, свързани със стреса, играят роля в увеличаването на теглото и емоционалното хранене. Да покажете любов към себе си може да ви помогне да останете фокусирани върху собствените си нужди, като ви насочва да се придържате към хранителния и тренировъчния план, увеличавайки резултатите.

Това са нашите 4 съвета как да влезете във форма за лятото. Не забравяйте, че най-важно е да се чувствате добре, когато следвате каквато и да било програма и процесът трябва да бъде удоволствие, за да се насладите на крайните резултати. 

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka