0
На какво помага пречистването на черния дроб statia

На какво помага пречистването на черния дроб

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Много често хората се чудят дали прочистването на черния дроб е нещо, което наистина помага и може да се случи. Телата ни са заобиколени от токсини и в нас постоянно се води борба за надмощие, така че от нас зависи на коя страна ще застанем още от самото начало.

Черният дроб е отговорен за повече от 500 различни функции в тялото, така че е добре да се погрижим за неговото здраве, преди да е станало твърде късно.

Какво е детоксикация на черния дроб? 

На какво помага пречистването на черния дроб blog greenlabox 3

Това е процес, който се стреми да премахне излишните токсини от тялото, като помогне да отслабнете или просто да подобрите цялостното си здраве. Черният дроб е един от най-големите органи в човешкото тяло. Той е пречиствателната станция, през която преминават всички отпадъци и именно той се справя с различните хранителни вещества и лекарствени продукти, които приемаме. Здравият черен дроб може да детоксикира почти всичко, с което човек се сблъсква.

Когато черният дроб е болен, тялото не може да филтрира токсичните вещества толкова ефективно. Това може да причини широк спектър от симптоми, включително:

  • сърбеж
  • жълтеница
  • подуване
  • проблеми с кръвоносните съдове
  • камъни в жлъчката
  • умора
  • гадене
  • диария

В крайна сметка, добре работещ черен дроб може да се почисти сам. Ако човек има сериозни здравословни проблеми с черния си дроб, то хранителните добавки и правилната диета са закъснели като метод за лечение и трябва да се обърнете задължително към специалист. Ако живеете здравословно и просто искате да поддържате този ритъм, и да помогнете на тялото си да се чувства още по-добре, то тогава детоксикацията на черния дроб може да ви помогне.

На какво помага пречистването на черния дроб?

1. Засилва имунната система 

На какво помага пречистването на черния дроб blog greenlabox

Черният дроб има огромно влияние върху имунната система. Когато става въпрос за преработката на вредни вещества в тялото ви, той е на първа линия и се справя с тази задача. Той открива бактерии, вируси и други патогени, които влизат в тялото през червата, и работи, за да ги изчисти, преди да могат да ви разболеят. Едно от най-важните правила е, че ако имунната ви система работи добре, то често не я забелязвате, че е там. Когато започнат да се появяват различни здравословни проблеми и нейната сила отслабне, започваме да се грижим за нея.

2. Поддържа клетките млади

Токсините и свободните радикали винаги намират начин да се приютят в телата ни – чрез храната, напитките и дори с вдишването. Ако черният дроб е отслабен, той не може да изчисти всички токсини от тялото ни, което излага клетките на повишен риск от разграждане. С напредването на възрастта нашите клетки също стареят, което означава, че стават по-крехки, не работят толкова ефективно и имат нужда от повече подкрепа в работата си.

3. Помага при отслабване

Здравият черен дроб е шампион в метаболизма на мазнините. Но ако черният ви дроб се претовари с токсини, метаболитната му ефективност намалява. Един от начините, по който черният дроб помага при загуба на тегло, е като преобразува складираните мазнини в енергия. Когато тялото се нуждае от енергия и няма лесно достъпни въглехидрати за използване, добре функциониращият черен дроб разгражда мазнините на молекули, наречени кетони, които могат да се използват като източник на енергия. Този процес е по-известен като кетоза. Също така, черният дроб регулира нивата на кръвна захар, а когато те са високи, преобразува излишната захар в гликоген, вид въглехидрат, който се съхранява в черния дроб и мускулите за по-късна употреба като енергия. За да може да се справи с всичко това, черният дроб трябва да бъде здрав и добре работещ.

4. Помага на кожата да изглежда здрава

Ако страдате от кожни проблеми като акне и белези по кожата, това може да е знак, че черният ви дроб не може да се справи с изчистването на токсините. Когато токсините не могат да излязат през жлъчката, тялото може да потърси начин да ги изхвърли през порите на кожата. Взаимодействието между кожата и токсините, от друга страна, може да доведе до акне и множество други инфекции и несъвършенства. Затлъстяването на черния дроб може да причини сърбеж по кожата, включително по лицето. Сърбежът се дължи най-вече на излишък от жлъчни соли в тялото ви. Кожните проблеми, които нездравият черен дроб може да доведе, далеч не са само козметични. 

Как да поддържам здравето на черния си дроб?

Ако мислите, че намаляването на виното на вечеря е достатъчна стъпка към здравия черен дроб, имаме лоша новина. За да може да се радвате на здраво и жизнено тяло, ще трябва да се постараете малко повече. Поддържайте нормални нива на килограми, като се доверявате на здравословна диета и регулярни тренировки. Пийте натурални хранителни добавки, преди да е станало прекалено късно и да се налага лекарска намеса. Такава е добавката за черен дроб Liver Support, която премахва токсините, възвръща енергията на тялото и регулира храносмилането. Помнете, че детоксикацията не е магичен процес, който за вечер ще смени черния ви дроб с нов. Това е процес, който изисква постоянство и предпазва от проблеми, а не ги решава.

Liver support – подпомага пречистването на черния дроб

Натурален сироп за подпомагане на черния дроб – добавка, която внимателно почиства и детоксикира черния дроб! Напитка за чернодробен детокс с екстракт от млечен бодил от Green Health Lab, 200 mL / 6,7 fl oz

 

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka