0
blog parasite - greenlabox.bg

5 природни средства за лечение на чревни паразити

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Във времето на вируси в което живеем, нашият организъм се нуждае от постоянно внимание и грижа. Периодичното детоксикиране на тялото ни, може значително да увеличи защитата от заразяване с вируси. Състоянието на чревния тракт, не може да да бъде видяно, а понякога дори и не обръщаме внимание, ако имаме леки симптоми.  Здравето на храносмилателната система е изключително важен фактор за цялостния комфорт. Храносмилателната система „подрежда“ кои хранителни вещества се усвояват от организма и кои трябва да бъдат изхвърлени. Този процес не винаги протича гладко, особено при смяна на сезони, при пътувания или смяна на хранителния режим. Ако заради паразити и микроорганизми сме подути, или имаме разстройство, запек, тежест в стомаха и областта на корема,  Parasite Cleanse на Green Health Lab ще облекчи значително тези симптоми. 

Какво представляват паразитите?

Организъм, който живее в друг организъм, наречен гостоприемник, се нарича паразит и може да бъде потенциално вреден. Паразитът зависи от гостоприемника, за да живее и процъфтява, така че обикновено не убива гостоприемника, но може да разпространи болести, някои от които могат да се окажат фатални. Паразитът използва и ресурсите на гостоприемника, за да оцелее с което намалява защитата на имунната система и отслабва организма и го прави по – податлив на вирусни инфекции. 

Симптоми

Повечето паразити идват от консумация на вода или храна, която е била замърсена. Пътуването в чужбина също може да ви изложи на тропически паразити. В зависимост от това какъв паразит имате и каква телесна система засяга, симптомите на паразитни инфекции могат да включват следното: стомашни болки,гадене,  повръщане, дехидратация, отслабване, треска.

Естествени средства за защита

Има различни видове паразити и повечето от тях не се виждат от човешкото око. Тъй като паразитите могат да разпространяват болести и да ви разболяват, от съществено значение е да не консумирате храни, които могат да хранят паразити и да ядете повече от храните, които са антипаразитни. 

Въпреки че липсват клинични изследвания, тестващи ефектите на природните лекарства при лечението на чревни паразити, някои предварителни изследвания показват, че някои билки и хранителни добавки могат да имат благоприятно въздействие в борбата срещу паразитите. Ето някои храни, които могат да ви помогнат да унищожите паразитите по естествен път.

Семена от папая

За пилотно проучване, публикувано в Journal of Medicinal Food през 2007 г., 60 деца с чревни паразити са получили незабавни дози или еликсир, съдържащ смес от семена от папая и мед или само мед. След седем дни значително по-голям брой от тези, на които е даден еликсир на базата на семена от папая, са се изчистили от наличие на паразити в организма.

Пелин

Пелинът може да помогне за лечение на чревни паразити, като унищожи вид хелминти, известен като Heterobranchus longifilis, според предварително проучване, публикувано в Parasitology Research през 2010 г. билката съдържа съединения, наречени сескитерпенови лактони, за които се смята, че отслабват паразитните мембрани.

Диета

Практикуващите естествена медицина понякога препоръчват определени диетични стратегии при лечението на чревни паразити за оптимизиране на стомашната киселина, която предпазва от паразити, пренасяни от храната. Тези стратегии включват:

  • Временно избягвайте кафе, рафинирана захар, алкохол и рафинирани зърнени храни
  • Включване на повече чесън в храната
  • Увеличаване на консумацията на моркови, сладки картофи, тикви и други храни с високо съдържание на бета-каротин (предшественик на витамин А, който може да увеличи устойчивостта на проникване от хелминти)
  • Възстановяване на полезни бактерии в червата чрез зареждане с богати на пробиотици храни като кисело мляко
  • Яденето на храни, богати на витамин С и витамини от група В
  • Избягвайте сурово месо или риба

Семена от тиква 

Естествено лекарство, за което е установено, че е с високо съдържание на аминокиселини, мастни киселини и съединенията берберин, кукурбитин и палатин, са семената от тиква. Изследванията за използването им за чревни паразити включват предварително проучване, публикувано в International Journal of Molecular Sciences през 2016 г., в което е установено, че екстрактите от тиквени семки имат известна антипаразитна активност.

Ананас

Сърцевината на ананаса е богата на ензим, известен като бромелаин, който може да засили храносмилането и да убие паразитите. Ананасовият сок може да намали производството на провоспалителни цитокини, които могат да доведат до възпаление на дебелото черво. Бромелаинът е чудесен и за разграждането на протеиновите храни, което го прави чудесен за борба с чревните паразити, тъй като може да убие глисти. Редовната консумация на ананас може да направи вашата имунна система по-здрава и да й помогне да се бори и да елиминира паразитите.

Parasite Cleanse – Прочистване от паразити

Натурални капки за почистване на паразити за възстановяване на здравето на червата, регулиране на храносмилането, поддържане на чревния баланс – билково прочистване на дебелото черво и детоксикация и нежна помощ за отслабване от Green Health Lab. Регулирайте храносмилателната система, облекчете подуването, освободете се от газовете! Parasite Cleanse – добавка за пречистване на организма от паразити и поддържане на здравето на храносмилателната система, елиминира нежеланите агенти и насърчава усвояването на полезните хранителни вещества. 

Съставките, които сме подбрали включват: 

Екстракт от семена на сусам е противовъзпалително, богато на фибри средство и естествен стимулант на растежа на пробиотиците.

Екстракт от корен на Репей е доказан стимулант за здравословно храносмилане и добро противовъзпалително средство.

Екстракт от корен на глухарче балансира апетита, успокоява газовете, съответно подуването на корема и има леко слабително и диуретично действие.

Екстракт от маточина действа успокоително на разстроения стомах и спазмите.

Екстракт от чесън безспорно почистващо средство за организма. Стимулира храносмилането и детоксикира цялата храносмилателна система.

Формулата е предназначена да увеличи съдържанието на храносмилателни сокове и по този начин да подобри функционирането на храносмилателната система и да поддържа растежа на здравата бактериална флора в чревния тракт. Не се колебайте, а детоксикирайте и защитете своя организъм с Parasite Cleanse – Прочистване от паразити тук.

Parasite Cleanse – Прочистване от паразити

Натурални капки за почистване на паразити – възстановяване на здравето на червата, регулиране на храносмилането, поддържане на чревния баланс – билково прочистване на дебелото черво и детоксикация и нежна помощ за отслабване от Green Health Labs, 50 mL / 1.7 fl oz
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka