0
blog foot anti bacterial - greenlabox.bg

Антибактериални екстракти за вашите крака

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

И ако зимата е към края си, то вниманието и грижата към краката ни тепърва започва! Гъбички. Всеки вид има различни сложни медицински наименования на латински и протичат по различен начин. Гъбичките на краката са една от най-често срещаните гъбични инфекции. Те са микроскопични организми, рушащи целостта и здравината на ноктите. Външните симптоми са пожълтяване, набраздяване, уплътняване, изтъняване, нарушаване на целостта на плочката на нокътя. Понякога са съпровождани и от наличието на неприятна миризма и сърбеж. Инфекцията се развива бавно, води началото си от един нокът и постепенно обхваща другите. Най-често са поразени ноктите на краката, но не са изключение и случаите със засегнати нокти на ръцете.

Гъбичните инфекции на краката 

са доста чести, като засягат от 2% до 14% от общото население и една трета от хората с диабет. Въпреки че, гъбичките на ноктите на краката са относително безвредни, хората с диабет са изложени на повишен риск от сериозни усложнения от инфекция, като загуба на крайник. Лекарите ни казват, че тъй като пръстите на краката често са топли и влажни, гъбичките се развиват най – добре там. Също така ни казват, че едни от рисковите фактори за появата на гъбички са: посещаването на обществени места боси, особено съблекални, душове и басейни, споделянето на чорапи, обувки или кърпи със заразено лице, носенето на тесни, затворени обувки и поддържането на краката мокри за дълги периоди от време. Отслабената имунна система е благоприятна среда за развитие на гъбички от всякакъв вид, защото защитните функции на организма са по-уязвими след: боледуване и дългосрочен прием на антибиотици, стрес, безсъние, гладуване или нездравословно хранене.

Ясно е, че гъбичките по ноктите не са просто козметичен проблем. 

Отначало те не причиняват физически симптоми, но могат да направят заразен нокът да изглежда различен от останалите. Някои от основните симптоми включват: сърбеж, парене между пръстите на краката или на стъпалата, мехури по краката, които сърбят, напукване и белене на кожата, суха кожа на ходилата или отстрани на краката, обезцветени, дебели и ронливи нокти на краката. С влошаване на състоянието обаче, гъбичките могат да причинят болка и дискомфорт, а в някои случаи, дори може да се стигне до изтръпване и загуба на функция в засегнатия пръст.Всичко опира до добрата лична хигиена, както е обичайно с всички заразни болести и инфекции.

Билковите екстракти от дъбова кора, корен от Ангелика и листа от Градински чай, 

имат  антибактериално, успокояващо и противовъзпалително действие. Те се използват като естествена защита на кожата към бактериални и гъбични инфекции, като намаляват изпотяването и предпазват от неприятната миризма на краката. Ето защо, разчитаме на тях в Foot ASSISTANCE spray – Спрей при гъбички по краката, от Green Derma Lab. Спреят за поддържане на хигиената на стъпалата и ноктите заключва неприятната миризма като предотвратява разпространението на бактерии и гъбички. Това го прави подходящ за:

  • Ограничава разпространението на гъбички по краката
  • Подпомага поддържане на краката при активно спортуващи.
  • Може да бъде в помощ при лечение на Tinea versicolor, Plantar hyperhidrosis и Callus/plantar wart.
  • Дезодорира стъпалата и ограничава потенето.

А сега искаме да ви разкажем защо и как някои от съставките в нашия Foot ASSISTANCE spray, са ефикасното средство в борбата с гъбичките.

  • Дъбова кора

Сред славяните дъбът винаги се е смятал за олицетворение на силата и силата. Основните лечебни свойства на дъбовата кора се определят от стягащите танини от пирогаловата група – танини, които имат мощни лечебни свойства. За медицински цели се използват суровини, в които присъстват най-малко 20% танини. Таниновите киселини в дъбовата кора имат стягащи и противовъзпалителни свойства. Екстрактът от дъбова кора дезинфекцира кожата, унищожава патогенната микрофлора и има изсушаващ ефект.


  • Корен от Ангелика

Ангеликата е позната още като лечебна билка и от векове се използва за пречистване на кръвта, при отравяния, грип, инфекциозни заболявания. От корените й се добива много ценното масло. Поради своите антибактериални и антиоксидантни качества, ангеликата е подходяща за употреба при гъбични инфекции. Тя има успокояващо и противовъзпалително действие. Служи за естествена защита на кожата към бактериални и гъбични инфекции, като намалява изпотяването и предпазва от неприятната миризма на краката.

  • Листа от Градински чай

Градинският чай е растение, което е мъдро и мощно. Градинския чай (Салвия) включва вещества като сапонини, антибактериални ензими, естроген, витамини В и С, етерични масла, както калий и други минерали, които спомагат за подобряване на здравето и ускоряване на възстановяването. Билката има много приложения в медицината за лечение на различни състояния, но също така неговите антисептични и противовъзпалителни свойства, действа ефикасно при гъбични инфекции по краката.

Гъбички по краката
 

Продуктът на Green Derma Lab срещу гъбички по краката, подпомага лечението на гъбички по краката, пръстите и ноктите. Foot assistance spray е спрей съдържащ естествени съставки. Изпотените, миришещи крака, ноктите с лош вид и съпътстващото чувство на срам могат да се превърнат в просто част от миналото ви. За това ще Ви помогне употребата на Foot assistance spray срещу гъбички по краката.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka