0
blog therma 08 - greenlabox.bg

Болки в кръста, когато сте в офиса? Има решение!

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Идва края на работния ден, ставате от офисния стол и усещате как всеки милиметър от тялото ви изпуква. Изпъвате гърба си с надеждата, че болката ще отмине по-бързо, но това няма как да се случи. Макар и много от нас да намират офисната работа за безопасна, то всъщност седенето на стол по цял ден крие безброй рискове за нашето здраве. Много рядко хората стоят изправени при работа с компютър и тенденцията е те или да се навеждат напред, или да стоят силно изгърбени.  С течение на времето неправилната поза в седнало положение може да увреди гръбнака и да допринесе или да влоши вече настоящата болка в гърба и кръста. Разбира се, тази болка може да бъде овладяна с времето, но нужно ли е изобщо да стигате до нея? Днес ще ви разкажем повече за причините за поява на болка в кръста при работа на офис стол и ще ви дадем няколко идеи как можете да се справите с това неприятно състояние.

Опора

Опората, която гърбът ви получава през деня или по-скоро липсата на такава, стои в основата на проблемите с болката. Ергономичният офис стол е инструмент, който ако се използва правилно, може да помогне на човек да поддържа добра стойка, докато седи цял ден на бюрото си. Но дали е достатъчно да вложите много пари в най-добрия стол, който откриете из магазините? Не, разбира се! Необходимо е да откриете стол, който да бъде по мерките на тялото ви, за да подобрите комфорта и да намалите натрупващото се напрежение в гръбначния стълб. Първата стъпка в наместването на офис стол е да се установи желаната височина на бюрото или работното място. Това решение се определя главно от вида работа, която трябва да се извърши, и от ръста на човека, който го използва. Височината на бюрото или самата работна станция може да варира значително и ще изисква различно позициониране на офис стола или съвсем различен тип ергономичен стол. 

Позиция на тялото

Следващият ни съвет е да внимавате за позицията на самото тяло по време на работния процес. Може би се чудите кои са основните точки за добра работна поза? Такива са например:

  • Ниво на лакътя. Поставете ръцете си на бюрото. Ако лактите ви не са под ъгъл от 90 градуса, регулирайте височината на стола си, докато не постигнете този ефект.
  • Опора на кръста. През цялото време трябва да усещате опора в кръста си. В случай, че вашият стол не ви дава такава, можете да вземете специална възглавница, която върши също чудесна работа.
  • Проверете нивото на очите си. Затворете очи, докато седите удобно на стола, а след това бавно ги отворете. Погледът ви трябва да е насочен към центъра на екрана на компютъра. Ако екранът на компютъра ви е по-висок или по-нисък от погледа ви, трябва да го пренастроите, за да намалите напрежението в горната част на гръбначния стълб.
  • Подлакътник. Регулирайте подлакътника на офис стола така, че леко да повдига ръцете ви в раменете. Използването му е важно, за да се премахне част от напрежението от горната част на гръбначния стълб и раменете.

Добра настройка


Перфектната настройка на вашия стол и бюро със сигурност ще ви помогнат да запазите здравето на гръбначния си стълб, но не бива да забравяме колко е важно и активното използване на мускулите. С течение на времето лошата стойка при седене може да увеличи количеството стрес, поставено върху други области на тялото ви, включително раменете, ръцете и краката, което от своя страна би довело до множество други проблеми.

За да сведете до минимум количеството стрес, поставено върху гърба ви, трябва да седнете възможно най-близо до бюрото си с изправена глава, рамене успоредни на гръбначния стълб, и ръце, поставени на 90 градуса върху бюрото. Краката ви също трябва да са разположени на 90 градуса, точно над глезените. Имайте предвид, че ако сте свикнали да работите изгърбени, ще ви бъде значително по-некомфортно в началото, но веднъж щом тялото ви свикне да работи в правилна поза, ще усетите не само колко по-добре се чувствате, но и колко по-добре се справяте в работата си.

Независимо, че вече сме се научили да стоим в правилните пози и и сме си закупили нужното оборудване в офиса, понякога е необходимо да прибягваме към медикаменти, с които да отпуснем болката в кръста и гърба. В такива моменти ние препоръчваме загряващия крем с пчелна отровa при болки в кръста – Therma body cream от Green Derma Lab. Бързо абсорбиращата се кремообразна формула провокира нежното затопляне и релакс на желаната зона. Предназначен за облекчаване на:

  • Болки в мускулите
  • Болки в кръста
  • Болки в рамото, горната и долна част на гърба, стъпалата и глезените
  • Мускулните спазми
  • Болката и дискомфорта в тялото при ревматоиден артрит и подобни заболявания

Нанасяйте с леки масажни движения за оптимизиране на кръвния поток и проникването на активните съставки в дълбочина.

Therma body cream – Загряващ крем за тяло с пчелна отровa

Билков, болкоуспокояващ и предназначен за мускулен релакс крем при болки в гърба, сковани стави, артрит, претоварване по време на тренировка и продължително стоене в една поза. Бързо абсорбираща кремообразна формула провокира нежното затопляне и релакс на желаната зона. Нанасайте с леки масажни движения за оптимизиране на кръвния поток и проникването на активните съставки в дълбочина. За успешно справяне с болката и сковаността в мускулите и ставите.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka