0
blog hem cream - greenlabox.bg

Да се погрижим за хемороидите у дома!

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Когато някой ни говори за хемороиди, веднага можем съвсем искрено и състрадателно  да вдигнем вежди, и да изброим поне 5 фактора, които създават предпоставки за появата им: застояването пред компютър, продължителното шофиране, бременност, раждане, не правилен хранителен режим, запек….даже 6 такива. Според проучвания, 8 от 10 души са изправени пред сблъсъка с хемороидите, което означава, че почти никой не е в „безопасност“. Всеки от нас би предпочел да пропусне смущаващия преглед (което ние, в никакъв случай не съветваме!), поради специфичната зона, която хемороидите атакуват. Създадохме Hem care cream, защото сме наясно колко болезнена и  некомфортна може да бъде битката с хемороидите. Болкоуспокояващ и предотвратяващ сърбежа крем за хемероиди, със смрадлика и конски кестен за мъже и жени от Green Derma Lab. 

Какво всъщност са хемороидите и как нашият продукт може да облекчи симптомите? 

Хемороидите представляват варикозно разширение на хемороидалния венозен сплит (т.е., разширени кръвоносни съдове, разположени отвътре или отвън на ануса). Това е заболяване, от което по статистически данни, страдат повече от 10% от възрастното население. Симптомите възникват след 20-годишна възраст, обикновено между 40 и 65 год. Проявленията могат да бъдат сърбеж и парене около ануса, дискомфорт при изхождане, болка, кървене, секрет. Силният пол се оказва малко по – често засегнат от дамите, които получават хемороиди най – често след раждане. Външните хемороиди се развиват отвън около и до ануса, и са покрити с чувствителна лигавица. Когато в някой хемороид кръвта се съсири, той се усеща като твърда болезнена бучка, понякога се пука и прокървява с временно облекчение. Вътрешните хемороиди се намират вътре в аналния канал. Кървят без болка, с ясна кръв и излизат навън след дефекация. Могат да бъдат силно болезнени, ако се заклещят в аналния канал и не могат да бъдат прибрани обратно навътре. 

Смрадликата е наричана „природният антибиотик“ срещу всякакви инфекции. Тя е много особен и мощен антиоксидант, действа антисептично, противовъзпалително и кръвоспиращо, ето защо присъства в Hem care cream. Тетрата успокоява подутините, сърбежа и паренето, около ануса, облекчава болката породена от хемороиди. Чаят от смрадлика е ефикасен при диария, която е една от предпоставките за образуване на хемороиди. 

Хемороидите са пряко свързани с повишеното налягане в кръвоносните съдове, екстрактът от конски кестен, считан за билка, която намалява съсирваемостта на кръвта, е следващата незаменима съставка в Hem care cream от Green Derma Lab. Конският кестен, има свойствата да укрепва капилярните и венозните стени, като по този начин предотвратява образуването на тромби в кръвоносните съдове и подпомага разнасянето на вече образувани тромби. 

Тези две съставки правят Hem care cream първата стъпка в борбата срещу хемороидите. Той ще помогне за намаляване на болката, облекчаване на сърбежа и паренето, като хидратира кожата и ограничава появата на следващи възпаления. 

Нека ви дадем малко полезни съвети при хемороиди.

Със сигурност сте чували, колко е важно да имате в живота си повече Движение! 

Редуцирането на седенето е основният път към по – здравословен начин на живот. Световната здравна организация препоръчва най – малко 150 мин. физическа активност на седмица. Когато седенето е неизбежно, трябва да се вземе в предвид позицията на тялото, а именно S – образната форма на гръбнака, а според някои J – образната форма е далеч по – естествена. Нека ходенето да се превърне в част от ежедневието – 10 000 крачки на ден и 8 часа сън, са златното правило в борбата с хемороидите.  

Храната, разбира се, че храната!

Храната е изключително важна за правилната функционалност на нашият организъм. Включването на прием на по – големи количества течности и консумация на повече баластни вещества, може значително да подобри и ограничи симптомите при хемороиди. Препоръчваме Ви да избягвате пикантни, силно подправени храни и алкохол. Похапването на свежи плодове и зеленчуци, тъй като те са богати източници на фибри, ще осигури редовна дефекация. Подходящи още са пълнозърнестите храни – овесени ядки, кафяв ориз, варива – боб, леща, фасул. – както разтворими, така и неразтворими. Неразтворимите фибри имат отношение към подобряване пасажа на храната през червата. 

Променте своите Навици! Доказано е, че за всеки нов навик са необходими 21 дни.

Преодоляване на вредните тоалетни навици (скролване из фейсбук, правилна поза, редуциране на времето за напъване и изхождане), както и ограничаване на времето пред телевизора всеки ден, може значително да подобри състоянието при хемороиди. Спазване на добра лична хигиена и измиване с хладка вода на аналната област след дефекация, са също едни от задължителните правила. 

Научно доказано е, че хемороидите се считат за патология, която засяга само човекът, поради изправеното движение. Ходенето на два крака, измества централната траектория на тежестта, а оттам се увеличава натиска върху кръвоносните съдове в тазовата област. Нарушената дейност на тези съдове води до образуване на хемороиди.

Възползвайте от възможността да се почувствате по-добре, по-облекчени и свободни с помощта на Hem Care Cream. Поръчайте ДНЕС от ТУК:

Hem care cream – Крем за хемероиди

Hem care cream болкоуспокояващ и предотвратяващ сърбежа крем при хемероиди – спрете болката и успокойте с крема със смрадлика и конски кестен за мъже и жени от Green Derma Lab, 30 ml / 1 fl oz

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka