0
blog kidney guard - greenlabox.bg

Да се погрижим за здравето на бъбреците – Kidney Guard !НОВО! от Green Health Lab

Време за четне: 6 минути

Съдържание:

KIDNEY GUARD

Казано е, че преминаването на камъни в бъбреците е най-близкото усещане, което мъжът може да достигне, до изпитването на болката от раждането. Но вярно ли е това? Разбира се, има тежко дишане, стенене и болка. Но има ли бъбречен камък сравним с раждането? Камъните в бъбреците могат да варират по размер, от песъчинка до размера на топка за голф. Повечето хора изпитвали бъбречна криза или проблеми с бъбреците, описват болката като несравнима с друга. Kidney Guard, от Green Health Lab е хранителна добавка, комбинация от билкови екстракти с благоприятен ефект за ограничаване на дискомфорта при уриниране. Допринася за поддържане на здравето на отделителната система. Благоприятно влияе за подобряване и балансиране на функцията на бъбреците.

Бъбреците и тяхната функция

Бъбреците са чифт органи с размер на юмрук, разположени в долната част на гръдния кош. От всяка страна на гръбначния стълб имаме по един бъбрек. Te са от съществено значение за правилно функциониране на нашия организъм. Отговорни главно за филтрирането на отпадъчните продукти, излишната вода и други примеси от кръвта. Тези токсини се съхраняват в пикочния мехур и след това се отстраняват по време на уриниране. Бъбреците също регулират нивата на рН, сол и калий в организма. Те произвеждат хормони, които регулират кръвното налягане и контролират производството на червени кръвни клетки. Бъбреците дори активират форма на витамин D, която помага на тялото да абсорбира калций.

Проблемите с бъбреците засягат приблизително 26 милиона възрастни. Това се случва, когато бъбреците ви се повредят и не могат да изпълняват своята функция. Увреждането може да бъде причинено от диабет, високо кръвно налягане и различни други хронични (дългосрочни) състояния. Бъбречните заболявания могат да доведат до други здравословни проблеми, включително слаби кости, увреждане на нервите и недохранване. Ако заболяването се влоши с течение на времето, бъбреците ви могат да спрат да работят напълно.

Какви са видовете и причините за бъбречните заболявания?

Хронично бъбречно заболяване

Най-честата форма на бъбречно заболяване е хронично бъбречно заболяване. Хроничното бъбречно заболяване е дългосрочно състояние, което не се подобрява с времето. Често се причинява от високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане е опасно за бъбреците, тъй като може да увеличи налягането върху гломерулите. Гломерулите са малките кръвоносни съдове в бъбреците, където кръвта се почиства. С течение на времето повишеното налягане уврежда тези съдове и бъбречната функция започва да намалява.

Диабетът също е основна причина за хронично бъбречно заболяване. Диабетът е група от заболявания, които причиняват висока кръвна захар. Повишеното ниво на захар в кръвта уврежда кръвоносните съдове в бъбреците с течение на времето. Това означава, че бъбреците не могат да почистят кръвта правилно. Бъбречна недостатъчност може да възникне, когато тялото ви се претовари с токсини.

Камъни в бъбреците

Камъни в бъбреците са друг често срещан бъбречен проблем. Те се появяват, когато минерали и други вещества в кръвта кристализират в бъбреците, образувайки твърди маси (камъни). Камъните в бъбреците обикновено излизат от тялото по време на уриниране. Преминаването на камъни в бъбреците може да бъде изключително болезнено, но рядко причинява значителни проблеми.

Поликистозна бъбречна болест

Поликистозната бъбречна болест е генетично заболяване, което кара многобройни кисти (малки торбички с течност) да растат в бъбреците. Тези кисти могат да попречат на бъбречната функция и да причинят бъбречна недостатъчност. (Важно е да се отбележи, че отделните бъбречни кисти са доста често срещани и почти винаги безвредни. Поликистозната бъбречна болест е отделно, по-сериозно състояние.)

Инфекции на пикочните пътища

Инфекциите на пикочните пътища (ИПП) са бактериални инфекции на която и да е част от отделителната система. Инфекциите в пикочния мехур и уретрата са най-чести. Те са лечими лесно и рядко водят до повече здравословни проблеми. Ако обаче не се лекуват, тези инфекции могат да се разпространят в бъбреците и да причинят бъбречна недостатъчност.

Какви са симптомите на бъбречно заболяване?

Бъбречната болест е състояние, което може лесно да остане незабелязано, докато симптомите станат тежки. Следните симптоми са ранни предупредителни признаци, че може да развиете бъбречно заболяване:

 • умора
 • затруднена концентрация
 • проблеми със съня
 • слаб апетит
 • мускулни крампи
 • подути крака / глезени
 • подпухналост около очите сутрин
 • суха, люспеста кожа
 • често уриниране, особено късно през нощта

KIDNEY GUARD

Нашата хранителна добавка улеснява изхвърлянето на урина, облекчава отоците на краката причинени от бъбречно заболяване и подпомага изхвърлянето на камъни и песъчинки, ако има такива. С Kidney Guard може да се чувствате спокойни за здравето и правилната функция на своите бъбреци, тъй като е съставен изцяло от натурални съставки.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ

Екстракт Мечо грозде Билката от векове се използва в традиционната медицина за облекчаване на възпаления, свързани с отделителната система. Мечото грозде има противовъзпалителните, антимикробни и антивирусни свойства. Проучване показва, че екстракт от билката е ефективен като профилактично лечение при жени с повтарящ се цистит. Установени са и диуретичните свойства на билката.

Екстракт Червена боровинка – Червената боровинка е известна като супер плод, защото притежава широк спектър потенциални ползи за здравето. Сравнителни проучвания доказват, че стъблата и листата (които се приемат като отпадъчен материал) съдържат повече и в по-голямо количество биоактивни фенолни компоненти, които притежават мощна антиоксидантна, антибактериална и антимикробна активности. Билката съдържа проантоциани, които се свързват с нейното приложение при проблеми с пикочните пътища, включително дразнене, камъни в бъбреците.

Екстракт Орлови нокти – Билката съдържа тритерпеновия сапонин глициризин, горчиви вещества, захари, манит, протеини и флавоноиди. и др. Билката намира приложение и като диуретично и противовъзпалително средство. Използва се при бяло течение, при възпаление на стомаха и червата.

Екстракт Сладък корен намира приложение отдавна както в народната, така и в конвенционалната медицина — при възпаление на дихателните пътища, при възпаление и камъни в бъбреците. Без да се променя киселинността на стомашния сок,  улеснява заздравяването на разранената лигавица.

Екстракт Полски хвош – поради антимикробното и противовъзпалително действие, билката се използва при възпаление на пикочните пътища, камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Екстракт Ленено семе – подобрява бъбречната функция, като намалява съсирването на кръвта, нивата на холестерола и намалява отока. В лененото семе се съдържат около 20–30% белтъчини, 10–25% въглехидрати, органични киселини, ферменти, витамин А и др.

Екстракт лист Бреза – изследвания потвърждават благоприятното действие на листата, при отоци от бъбречни и сърдечен произход. Подпомага естествения процес на пречистване на пикочните пътища.

Екстракт Вишна – има противовъзпалително и улесняващо изхвърлянето на песъчинки от пикочните пътища действие.

СЪВЕТИ И ПРЕПОРЪКИ

Защо водата е важна за бъбреците?

Поддържайте бъбреците си здрави, като пиете достатъчно вода. Често срещано погрешно схващане е, че всеки трябва да пие осем чаши вода на ден, но тъй като всеки е различен, дневните нужди от вода ще варират в зависимост от човека. От колко вода се нуждаете се основава на разликите във възрастта, климата, интензивността на упражненията, както и състоянията на бременност, кърмене и болест.

Около 60-70% от телесното тегло се състои от вода и всяка част от тялото ви се нуждае от нея, за да функционира правилно. Водата помага на бъбреците да премахват отпадъците от кръвта под формата на урина. Водата, също така помага да поддържате вашите кръвоносни съдове отворени, така че кръвта да може да преминава свободно до бъбреците и да им доставя основни хранителни вещества. Леката дехидратация може да ви накара да се чувствате уморени и да наруши нормалните телесни функции. Силната дехидратация може да доведе до увреждане на бъбреците, затова е важно да пиете достатъчно, когато работите или тренирате много усилено, и особено при топло и влажно време. Ето защо, Kidney Guard е под формата на капки, които се разтварят във вода и се приемат три пъти дневно – едно добро начало за промяна в навиците и консумиране на по – голямо количество вода, особено при проблеми с бъбреците. 

Възраст Вода на килограм тегло
16 до 29 години 40 мл/кг
30 до 54 години 35 мл/кг
55 до 65 години 30 мл/кг
над 65 години 25 мл/кг

Упражнение – Физическата активност ще съдейства за много жизненоважни процеси в тялото си, а бъбрците ви са тясно свързани с редица органи. Стремете се да отделяте 30 до 60 минути на ден за разходка и упражнения с умерено натоварване.

Здравословно хранене – добавете повече пресни плодове, зеленчуци и пресни ядки. Намалете солените и тежките и мазни обработени храни.

Добавете и хранителната добавка Kidney Guard на Green Health Lab за по-добри резултати.

Вземете Вашия флакон Kidney Guard от Green Health Lab ДНЕС!

 

Kidney Guard – за здрави бъбреци и уринарен комфорт

Забравете за уринарния дискомфорт!

Хранителна добавка Kidney Guard е за възрастни и деца над 12 години с дискомфорт при уриниране:

 • Комбинацията от билкови екстракти действа благоприятно на отделителната система и бъбреците
 • Подпомага и поддържа нормалното функциониране на бъбреците.
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka