0
blog immune 09 - greenlabox.bg

Готови за есента! Подсили имунитета си

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Няма да крием, че есента ни е сред любимите сезони! Тя носи със себе си червените багри на природата и ни стопля с нежната си прегръдка. Вече липсват непоносимите жеги, но на някои хора им е трудно да пуснат летните спомени и навици, което може да доведе до болести и време, прекарано в леглото у дома.

Есента е сезонът на настинките и грипа. 

Дните стават по-кратки, което ни кара да ставаме все по-уморени, а тогава всякакви здравословни проблеми могат да ни ударят още по-силно. Затова е необходимо да поддържаме имунитета си в бойна форма през цялото време – готов да отблъсне всеки вирус, който се опита да провали плановете ни за уикенда и да подготвим тялото си за студената зима. Защо имунитет ни отпада? Имунната ни система е специалист в управлението на бактерии, вируси и други вредни нашественици в телата ни, но тогава защо хората толкова често се чувстват зле през есента и зимата? Основни причини за това са:

 • по-ниските температури;
 • липсата на излагане на слънце, което води до ниски нива на витамин D;
 • склонността ни да седим затворени у дома, когато е студено навън.

Всичко това възпрепятстват имунната ни защита, позволявайки на бактериите и вирусите да се възпроизвеждат по-добре в телата ни и увеличават шансовете да се разболеем. Има много минерали, витамини, диети и хранителни добавки, с които можете да си осигурите крепко здраве през студените месеци. С тази цел създадохме Immune Supportбуст за вашия имунитет, който да помогне на тялото ви по натурален начин да се справи със симптомите на грип и настинка.

Няколко съвета от нас как да подобрите имунитета си през есента.

 1. Доверете се на шареното и разнообразно меню. Вярвате или не, червата са в основата на имунната система и храносмилателното здраве играе голяма роля в поддържането на останалата част от тялото ви във форма. Наблегнете на храни богати на пробиотични бактерии, като кисело мляко, както и на такива, които директно влияят върху метаболизма и са богати на витамини. Цитрусите са неизчерпаем източник на витамин C. Добавянето на около половин супена лъжица лимонов сок в чаша с вода рано сутрин осигурява приблизително 20% от препоръчителната дневна стойност на витамин C, а отделно ще забърза метаболизма ви и ще ви помогне да влезете в любимите си зимни дънки. Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен! Това е така, защото ябълките също са извор на витамин Ц, богати са на фибри и са най-добър приятел на храносмилателната ни система през студените сезони. Гъбите – те отиват на всяко едно есенно ястие, но също така са богати на витамин B и могат да подпомогнат здравето на сърцето, благодарение на калция и протеина в тях. Накрая, но не на последно място – листните зеленчуци, като спанакът, имат безброй витамини, както и калций и калий, които са полезни за вашето здраве. Предизвикваме ви да планирате своето шарено и полезно меню още днес и да ни го споделите в коментар!
 2.  Обърнете внимание на съня. Научно доказано е, че именно сънят е в основата на добрия имунитет, а ние имаме пълна власт над него! Имунната система работи денонощно. В течение на 24 часа всеки набор от клетки, цитокини и протеините, които я съставят, започват да работят, като нивата на провъзпалителните цитокини са най-високи през нощта. Препоръчителният брой часове сън, който възрастен трябва да получи всяка вечер, е между седем и осем, но това не означава, че по-дългият сън, означава по-качествен такъв.
 3. Редуцирайте нивата на стрес. Ранното смрачаване, намаляването на социалния ни живот и затворените пространства могат да повлияят върху емоционалното ни състояние. Доказано е, че стресът е сред основните причини за влошаването на здравето ни. Намерете хоби, което ще ви поддържа енергични през студените сезони и ще успява да ви разсейва, когато имате нужда от това. Независимо дали ще се насочите към нещо физическо, като фитнес или артистично, като рисуването, нарастващите нива на серотонин ще помогнат на имунната ви система да се справи с болестите.
 4. Останете активни! Тази последна точка може да ви помогне в изпълнението на т.2 и т.3. Не се страхувайте от тренировките през студените месеци – може би мислите, че леко изпотяване и силният вятър навън ще ви повлияе зле, но всъщност е точно обратното. Що се отнася до упражненията, един от най -важните съвети е да слушаме тялото си – ако се чувствате изтощени, заложете на тренировки с цел разтягане, ако пък усетите повече енергия, можете да включите тежести или да направите кардио тренировка. Експериментирайте, докато не намерите правилната тренировка за вас!

Есента е вече тук и ние я посрещаме с благодарност и усмивка. Предназначен за подсилване на вашия имунитет, енергия и жизненост по време на смяната на сезоните, сиропът Immune Support ще ви помогне да се насладите максимално на есента. Той редуцира симптомите на настинка и грип, спомага за намаляване на стреса и стимулира процеса на по-бързо възстановяване на организма. Най-хубавото на този продукт е, че той е напълно натурален и съдържа мощна комбинация от билки, специално формулирани, за да осигури успокояваща имунна подкрепа.


Immune Support – буст за вашия имунитет

Предназначен е за подпомагане на вашия имунитет, енергия и жизненост по време на смяната на сезоните.

 • Натурален имуностимулатор
 • Преборва умората
 • Стимулира процеса на по-бързо възстановяване на организма при настинка
 • Спомага за намаляване на стреса
 • Редуцира симптомите на настинка и грип
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka