0
blog hair loss - greenlabox.bg

Грижа за косата- дълбоко подхранване и стимулиране на растежа

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Обикновено първото нещо, което виждаме за деня сме самите ние в огледалото или понякога може и да сме второто. И това дали ни харесва гледката или не, до голяма степен се определя от състоянието на косата ни – факт, че тя може да издава емоциите ни от предната вечер, но също така в древността се е считало, че силата на човека се корени в нея. Може би сте чували израза „Красотата лежи в косата на човека!“, но тя не е просто символ за красота, тя говори много повече за личността на всеки един. Според проучванията, косата ни по някакъв начин влияе върху нашата природа, мислене, интелект и сила. Процесът на растеж на косата е сходен при всички човешки същества, но характеристиките варират от човек на човек в зависимост от техните географски и екологични условия.

Смята се, че дългата коса спомага за приемането на фосфор, калций и витамин D по естествен път. 

Тази йонна промяна прави човешката памет по-ефективна и по-силна, като в същото време се увеличават физическата енергия, издръжливостта и търпението ни. Някои хора дори вярват, че като подстригваме косата си, не само, че губим допълнителната енергия, но и са необходими значителни количества хранителни вещества, за да регенерираме косата си. Косата е наричана телесна антена, която събира и канализира енергията, идваща от слънцето или праната на фронталния лоб, частта от мозъка, която се използва за медитация и визуализация. Тя балансира цялото електромагнитно поле на тялото, което помага за повишаване на жизнеността и възприемането. Още от древни времена (като това на Самсон и Далила) косата се смята за част от човешкото тяло, натоварена с много голяма сила. Не случайно всички магьосници, вещици и други са дългокоси.

От друга страна според учените от Катедрата по трихология (науката за косата) – косата, особено женската, е способна да натрупва изключително много отрицателна енергия. Разбира се, подстригването е вид прераждане, но в действителност – всички сме усещали онова чувство на лекота, след посещение във фризьорският салон.

Независимо дали вярваме в езотерика или метафизика, подсъзнателно знаем, че красивата и пищна коса силно привлича. Ето защо ние, от Green Derma Lab създадохме натурален лосион за възстановяване на косата за мъже и жени. Благодарение на течен биотин и протеини, той стимулира фоликула, подхранва косъма и заздравява косата.  Подпомага растежа на косъма, осигурява минерали и прави косата ви по-силна от корена до върха, а не е ли точно това важното, което да привлича и слънчевата енергия и погледите на възхищение по улиците?

В Anti Hair LOSS lotion – Лосион за подсилване и растеж на косъма, единствената магия, която използваме са билките дадени ни от природата, които ще помогнат да имате магичната коса за която мечтаете.

Още древните гърци смятали, че копривата стимулира растежа на косата. Екстрактът от корен от коприва активира процесите във фоликула на косъма, като по този начин активира растежа му.

Екстрактът от корен на женшен подхранва косъма, стимулира имунната система на скалпа, подобрява жизнената дейност на космените фоликули. Женшенът подпомага устойчивостта на косъма срещи външните фактори като замърсяването във въздуха, топлинната обработка на косата.

Биотинът е кофактор за основни ензими в метаболизма на енергийния растеж на косъма. Дефицитът на този витамин обикновено се придружава от признаци на алопеция, тъй като влияе върху биохимичните процеси, в които участва кератинът. Отговаря за растежа на клетките, снабдяването на косата с енергия и намалява косопада. Биотинът е незаменим компонент за добро клетъчно метаболитно функциониране. Основен компонент за правилното функциониране на мастните и потните жлези. Последните проучвания показват, че биотинът влияе върху състава на кератина и насърчава образуването на междуклетъчни липидни слоеве, чрез увеличаване на техния синтез. Биотинът има ефект върху тънката и чуплива коса, подобрявайки качеството на образуваните кератинови структури.

Anti Hair Loss Lotion съдържа и екстракт от листа от подбел, които придават на косата здравина и плътност, поради високото си съдържание на витамин Ц. Добавихме още и витамин Е, витамини от групата В и биотин, за да подсилим подхранването на структурата на косъма. Аминокиселините, микроелементите и гликопротеините на PHYTOCHEM®️ – разработка на компанията CHEMIR S.A. – стимулират биохимичните процеси във фоликулите на космите. PHYTOCHEM® e продукт, предназначен за възстановяване на космените клетки. Той е саниращ и хранителен фактор, който укрепва косата от корена. В резултат – косата придобива твърдост, устойчивост и еластичност, като по този начин предотвратява загубата на коса. PHYTOCHEM® действа на няколко нива благодарение на сложната си формула.

Продуктът е съставен от идеален баланс между различни биоактивни вещества, които осигуряват защита и здравина на косъма:

  • Витамин В5 – бързо се синтезира в скалпа, необходим за образуването на коензим А (CoA) и се счита за жизненоважен в метаболизма и синтеза на въглехидрати, протеини и мазнини. Действа като омекотител на фибрите на косата, осигурява блясък, увеличава хидратацията;
  • Витамин В6 – биоактивен, принадлежащ към групата на витамините В. Това е коензим, който действа заедно с други ензими в множество биохимични процеси. Сред трите вида витамин В, които съществуват, В6 има най-висока надеждност. Той действа като допълнение към фармакологичните лечения за борба със себорейна алопеция. Някои проучвания показват, че добавките с витамин В6 стимулират растежа на косата, дори ако няма косопад.
  • Цинк – основен микроелемент за растежа на косата и кожата. Той е отговорен за възпроизвеждането на клетки, поддържането на балансирани хормонални нива, синтезът на протеини и усвояването на витамини и други минерали. Недостигът на цинк може да допринесе много за отделянето на косата, защото без цинк и други свързани минерали, стъблата на косата отслабват, причинявайки накъсване на косата и много бавна коса растеж.

Освен всичко това, Anti Hair Loss Lotion съдържа също хидратиращ и подхранващ фактор, който укрепва косата от корена и предотвратява образуването на свободни радикали. В Anti Hair Loss Lotion против косопад, са вплетени наука и традиционни средства. Ползите от съставките имат доказано действие против косопада. Те стимулират фоликула, подхранват косъма и заздравяват косата. Поръчайте Anti Hair Loss Lotion тук.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka