0
blog hem food supplement - greenlabox.bg

Hem Blocker – да се справим с хемороидите от вътре!

Време за четне: 6 минути

Съдържание:

Въпреки че, хемороидите са отговорни за значителни икономически разходи и лични страдания, те получават изненадващо малко внимание, според проучванията. Исторически се смята, че диета с ниско съдържание на фибри и запек увеличават риска от хемороиди, но не са доказани. Симптомите, които обикновено се приписват на хемороидите, включват кървене, болка, сърбеж, изтичане на фекалии, пролапс и отделяне на слуз. 

Хемороидите са подути вени в долната част на ануса и ректума. Когато стените на тези съдове се разтегнат, те се дразнят. Въпреки че, хемороидите могат да бъдат неприятни и болезнени, те се лекуват лесно и са много предотвратими. Тъй като хемороидите обикновено се влошават с времето, лекарите предлагат те да бъдат лекувани веднага щом се появят. 

Бързи факти за хемороидите: 

 • Жените са по-склонни да получат хемороиди по време на бременност.
 • Вероятността от развитие на хемороиди се увеличава с напредване на възрастта. 
 • Хемороиди се появяват, когато вените, заобикалящи ануса, са нагънати или разширени.
 • Застояването е основен фактор за наличие на хемороиди 

Ето защо ви вярваме, когато кажете, че искате веднага облекчение от хемороиди. Добрата новина е, че тялото ви има това, което е необходимо за възстановяването. Хранителната добавка на Green Health Lab – Hem Blocker, стимулира естествения лечебен отговор на организма, за да облекчи симптомите от които страдате, като пареща болка и сърбеж. Хранителната добавка Hem Blocker е напълно безопасна, поради изцяло натуралните съставки, които съдържа. Всяка от билките се използва в Аюрведа и/или традиционната медицина да подпомагат организма да се справи с възпаления. Комбинацията от билки е създадена за да повлияе благоприятно при нужда от облекчаване на симптомите при хемороиди и фисури. 

 • Облекчава симптомите, причинени от хемороиди 
 • Може да се използва с други лекарства
 • Облекчава от сърбеж и болка
 • Лесен за използване – разтваря се във вода за бързо и удобно облекчаване при поява на симптомите. Тази безопасна формула може да се приема ежедневно или при необходимост по време на обостряне на симптомите. 

Hem Blocker спомага лечението при хемороиди с природни активни съставки, за да стимулира собствените защитни сили на организма. Нашият подход комбинира множество мощни активни вещества, в концентрации за по-голямо облекчаване на повече симптоми. Hem Blocker съдържа 8 основни билкови съставки, които облекчават дискомфорта от хемороиди, от вътре навън. 

Екстракт Глухарче (корен) – Билката е източник на бета-каротин и полифенолни съединения, които са известни със силни антиоксидантни способности, на витамини А, С, D и К. Съдържа също витамин Е, фолат и малки количества други витамини от вида B. Коренът на билката е богат на въглехидратния инулин – вид разтворими фибри, които поддържат растежа на здрава бактериална флора в чревния тракт. Съдържа минерали като желязо, магнезий, натрий, калций, силиций, мед, фосфор, цинк и манган. 

Биоактивните компоненти, включително полифеноли, сескитерпени, тритерпени и фитостероли обуславят ефекта на екстракта от Глухарче върху липидния метаболизъм, особено в черния дроб и мастната тъкан. Проучвания показват, че билката подпомага намаляване нивата на излишните мазнини, съхранявани в черния дроб. 

Коренът на билката е богат на въглехидратния инулин – вид разтворими фибри, които поддържат растежа на здрава бактериална флора в чревния тракт. 

Екстракт Маясъличе лист – Билката е известна също с тривиалното име Пипериче. Има традиционно приложение за облекчаване на симптомите на обикновена настинка, проблеми с уринирането и възпаления на стомашно-чревния тракт. 

Болкоуспокояващо и кръвоспиращо действие на билката се дължи на флавоновите гликозиди, които съдържа. От листата на Пипериче са изолирани 9 вида флаваноиди със силни антиоксидативни свойства. Най-мощният антиоксидант в букета от флавоноиди е галоил кверцитрин. Билката притежава стягащи свойства – използва се при  лечение на кървене, кожни проблеми, диария и др. Листата съдържат рутин, който спомага за укрепване на крехките капиляри и по този начин спомага за предотвратяване на кървенето.

Цялото растение, самостоятелно или смесено с други билки, се използва при лечението на широк спектър от заболявания – менструално кървене, хемороиди,  третиране на подути и възпалени участъци. 

Екстракт Обикновена овчарска торбичка – надземна част – Надземната част на растението съдържа флавоноиди (кверцетин, трицин, диосметин, каемпферол, лутеолин, хесперитин), производни на гликозиди (напр. рутин, диосмин, хесперидин, лутеолин-7-рутинозид, лутеолин-7-галактозид, кверцетин-3-рутинозид), амини (холин (1%), ацетилхолин, хистамин), аминокиселини и протеини, алифатни и фенолни киселини. (вкл. фумарова киселина), летливо масло с идентифицирани най-малко 74 компонента, като камфор е основен компонент (0.02 %).

В традиционната медицина се използва за предотвратяване и спиране на кръвоизливи, при болезнена менструация и бъбречни възпаления. 

Екстракт Решетка  –  Билката съдържа 1–2% етерично масло, дъбилни и смолисти вещества, около 20% инулин и  значително количество от съединението – Carlina oxide. Растението има силно изразен антимикробен ефект и подкрепят приложението в етномедицина за лечение на различни инфекции, особено причинени от S. aureus. Диуретичната активност на билката се свързва с високо съдържание на unulin. Използва се при стомашно-чревни разстройства и като антихемороиден агент. 

Екстракт Валериана (Дилянка) – В корените на растението се съдържат етерични масла, изовалерианова киселина, органични киселини – оцетна, мравчена, ябълчна, палмитинова, също дъбилни вещества и свободни амини. Съдържа около 0,1 до 2% етерично масло с главна съставка борнилизовалерианат, на който се дължи специфичната миризма. Освен биоактивните съставки,  растението е богато на  витамини, микро- и макроелементи. Значение за седативното действие на растението имат съдържащите се в нея – монотерпенови алкалоиди валерианин, актинидин и т.нар. валепотриати – триестерни производни на иридоидите. Екстракти от билката се използва за успокояване на нервната система, за нормализация на сърдечната дейност и функциите на кръвоносните съдове, за подобряване работата на стомашно-чревния тракт, за неутрализиране на превъзбудата, за успокояване на мускулни спазми. 

Екстракт Зърнастец – кора/стъблоБилката има слабително действие, което се дължи на съдържащите се в кората и стъблото антрагликозиди (гликофрангулин и др.). (механизъм на действие: Те се хидролизират в дебелото черво от чревните бактерии и ензимите, секретирани от лигавицата на дебелото черво. Получените емодини се редуцират от чревните бактериални ензими до антрони. На тези продукти от разграждането на антрагликозидите се дължи слабителното действие.) Използва се кората на Зърнастец, след като е изсушена и съхранявана 1 година. 

Отлежалата кора на елшовидния зърнастец освен антрахиноновите гликозиди гликофрангулин (около 7%), съдържа  и франгулин, малки количества агликона франгулаемодин, фисцион, хризофанол, танини, флавоноиди, горчиви вещества и ензими. 

Екстракт Майчин лист/СЕНА – Билката сена съдържа около 3% антрахинонови глюкозиди, наречени сенозиди, и техните . агликони сенидини, алоеемодин, хризофанол, смолисти антрахинони, наречени сенанигрини, флавони, слузни вещества, соли на винената киселина, захарния алкохол пинит и горчиви вещества (Механизъм на действие: Сена-глюкозидите (севозиди А и В) в червата се разпадат, освободените антрахинони по-нататък се редуцират до антрони, които под действието на чревните бактерии се превръщат: в мазнещите антраноли.) 

За разлика от други слабително действащи билки и медикаменти, слабителният ефект на сена не е придружен от силно болезнени колики. Не нарушава резорбцията в тънките черва и не нарушава нормалната им функция. 

Екстракт от Артишок – Артишокът  съдържа въглехидрата инулин и растителното горчиво вещество цинарин, белтък, калций, желязо, провитамин А и витамин В1. 

Екстрактът от артишок помага за: 

 • подобряване на секрецията и потока на жлъчката; 
 • подобряване на функционалното състояние на черния дроб 
 • подобряване на храносмилането, особено при прием на  значително количество въглехидрати и мастни храни; 
 • подобряване на обмяната на холестерола

Нашите съвети

Можете да облекчите болката, подуването и възпалението на хемороидите с домашно лечение и Hem Blocker.

 • Яжте храни с високо съдържание на фибри.  Консумирайте обилни количества плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. По този начин ще избегнете напрежението, което може да влоши симптомите от съществуващите хемороиди. Добавяйте фибри към вашата диета поетапно, за да избегнете проблеми с газовете.
 • Използвайте в комбинация с локално лечение –  Комплект Hem care – Крем и добавка за хемороиди.

Нанесете крем за хемороиди, който успокоява и Облекчава кожата.

 • Използавайте колкото е възможно по – хладка вода, когато се къпете.
 • Не използвайте хавлия за попиване, тъй като материята ще влоши вече раздразнения участък.

При тези лечения симптомите на хемороиди често изчезват в рамките на една седмица.

HEM BLOCKER – Добавка за хемороиди

Хранителна добавка HEM BLOCKER допринася за:

 • Подържане на нормалното състояние на артериално-венозните канали и съединителната тъкан в аналния канал.
 • Спомага за устойчивостта на съдовите стени.
 • Облекчава симптомите, причинени от хемороиди: сърбеж и болка при изхождане.
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka