0
blog hem12- greenlabox.bg

Хемороиди през зимата? Как да се справим.

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Хемороидите представляват подути вени в областта на ануса и долната част на ректума. Те се развиват на принципа на разширените вени, но тъй като се появяват на много по-деликатно място, хората рядко говорят за тях, как да ги лекуваме и превенцията им. Хемороидите могат да бъдат вътрешни, които се развиват вътре в ректума и външни – които се появяват около ануса. Статистиката показва, че почти трима от четирима възрастни имат хемороиди поне веднъж в живота си. Добрата новина е, че има ефективни възможности за лечението им, а много хора получават облекчение с домашни методи и съвсем леки промени в начина на живот.

Навлизаме в зимата с бърза крачка, а този тип заболявания си има своите специфични изисквания през студените сезони. Защо казваме, че всяка зима хората, които страдат от хемороиди трябва да внимават повече? Това е така, защото когато времето стане студено, кръвоносните съдове се свиват и кръвообращението се затруднява. Друг основен фактор, забелязан от лекарите е, че през зимата и около празниците много по-често се събираме на по питие с приятели, а алкохолът от своя страна влошава симптомите. Според изследване направено през 2015 г. в САЩ, приблизително 60 000 случая на операция на хемороиди са били извършени през януари, февруари и декември, което представлява 30% от случаите за цялата година. Друга причина за появата на хемороиди е застоялият начин на живот. Може би не излизате достатъчно, оставяте тренировките само за летния сезон и животът ви минава в седене пред компютъра? То тогава наистина може да очаквате възникването на подобен тип проблеми. За съжаление през студените сезони се случва именно това – застояването. Ниските температури предразполагат да си седим у дома, да гледаме повече филми  удобно на диване, но  не бива да прекаляваме. Друг фактор за възникването на хемороиди е храната, която приемаме ежедневно. Празничните трапези винаги са отрупани богато с гозби, но трябва да внимаваме какво приемаме. Храните с ниско съдържание на фибри  могат да причинят или да влошат вече съществуващия запек, което пък може да доведат до хемороиди. Такъв тип храни включват:

 • Мляко, сирене, сладолед и други млечни храни
 • Месо
 • Преработени храни като сандвич месо, пица, замразени ястия и други бързи храни
 

Но кои са храните, за които трябва да следите винаги да имате в менюто! 

Такива са бобът, лещата и ядките, които са богати на фибри и могат да ви помогнат в борбата с хемороидите. В зависимост от вида, който изберете, половин чаша боб може да съдържа 7-10 грама фибри, както разтворими, така и неразтворими. Необходими са само 20 бадема, за да добавите 3 грама фибри към вашата салата и тя да стане освен много вкусна и полезна. Не можем да пропуснем и друг плюс на този вид диета, най-вече в месеца на Рождество. Голяма част от храните, които са богати на фибри, могат да бъдат използвани в менюто на хората, които постят. Независимо дали следвате религиозните традиции или не, има причина да минаваме на такъв тип режим от векове. Ще ви предизвикаме да направите сами този експеримент и да опитате да се храните с повече храни, богати на фибри за няколко седмици, за да усетите сами разликата. Освен горепосочените, може да добавите в менюто си още:

 • Пълнозърнест хляб
 • Пшеничен зародиш или овесени трици
 • Овесена каша
 • Салати, които включват тъмнолистни зелени зеленчуци, като зеле или спанак
 • Зелен грах
 • Тиквички
 

Повечето плодове и някои храни, като картофите, задържат част от фибрите си и много други хранителни вещества в кората.

 Изберете плодове с тънка кора, 

като ябълки, круши и сливи, за да сте сигурни, че получавате фибрите и вкуса, които желаете.

След редовните тренировки и правилното хранене, остана само един последен съвет, който да ви дадем за справяне с хемороидите. 

Водата! 

Толкова прост, но всъщност толкова полезен навик е пиенето на шест до осем чаши на ден. Пиенето на достатъчно вода е един от най-простите начини за подпомагане на предотвратяването на хемороиди и също така е от полза за цялото тяло. Правилното количество на ден може да помогне за облекчаване на храносмилането и запека, като значително намаляват шансовете за поява на хемороиди или раздразнението на вече съществуващи такива.

Понякога естествените методи за превенция не стигат и се налага да помогнем на тялото ни да се справи с този проблем, посредством хранителни добавки и кремове. Комплектът Hem care е вашето решение ако страдате от хемороиди!

 • Намаля болката
 • Намаля сърбежа
 • Намаля паренето
 • Хидратира кожата в засегнатата зона
 • Подпомага кръвоспирането и свиването на възпалената тъкан
 • Съдейства на засегнатите вени да укрепнат
 • Ограничава появата на следващи възпаления.

Комплект “Hem Care”, стимулира естествения лечебен отговор на организма, за да облекчи симптомите от които страдате

 

Комплект Hem care – Крем и добавка за хемороиди

Хранителна добавка HEM BLOCKER допринася за:

 • Подържане на нормалното състояние на артериално-венозните канали и съединителната тъкан в аналния канал.
 • Спомага за устойчивостта на съдовите стени.
 • Облекчава симптомите, причинени от хемороиди: сърбеж и болка при изхождане.

HEM CARE cream болкоуспокояващ и предотвратяващ сърбежа крем при хемороиди – спрете болката и успокойте с крема със смрадлика и конски кестен от Green Derma Lab, 30 ml / 1 fl oz

 
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka