0
blog cholesterol -greenlabox.bg

Истината за холестерола

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Ако четете това, вероятно се грижите за здравето си и за ролята на холестерола. Това е важна първа стъпка. Спомняте ли си бабите и дядовците на село колко сланина приготвяха и как въпреки това, бяха в перфектно здраве до завидна възраст? Този мил спомен разбива мита за холестерола, че е причинен единствено от количеството наситени мазнини. В нашето общество отрупано с графици, срокове, късна вечеря, недоспиване, бърза храна, часове пред компютъра, чипсове и надпревара с времето, неизбежно на някакъв етап се сблъскваме с проблема холестерол. Често си мислим, че това означава нещо лошо, но в действителност тялото ни се нуждае от малко количество холестерол, за да функционира правилно. Проблемите се развиват, когато приемаме твърде много холестерол или телата ни го свръхпроизводят. Въпреки повече от седем десетилетия изследвания, много от нас не разбираме напълно холестерола и какво можем да направим, за да го понижим. Ето защо, ние, от Green Health Lab създадохме капки за регулиране нивата на холестерола – Cholesterol control. Те помагат за поддържането на здравословния баланс на добър/лош холестерол.

Какво е холестерола?

Холестеролът е мастна субстанция (липид), част от състава на всяка клетка, с важни функции в синтеза на витамин Д, хормоните, смилането на храните. Ако концентрацията му  в кръвта обаче стане твърде висока, той се превръща в „тих убиец”, който не причинява никакви симптоми, но увеличава риска от сериозни здравословни проблеми.

Холестеролът се пренася в кръвта с протеини. Когато двете се свържат се наричат липопротеини. Какво оказва влияние за повишаване на холестерола?

 • Генетика – високият холестерол може да се предава по семейна линия
 • Възраст и пол – състоянието обикновено засяга хора на възраст между 40 и 75 години. Преди 50-годишна възраст мъжете имат по-високи нива на холестерол, но след като жените преминат през менопаузата, нивата на LDL се повишават.
 • Затлъстяване
 • Общият прием на мазнини – това включва наситени мазнини, трансмазнини и холестерол

От десетилетия се смята, че холестеролът е основен рисков фактор за развитието на инфаркти и инсулти, но днес, тази идея е отхвърлена от научната общност. Въпреки че, високият холестерол е общоприет предупредителен знак, някои медицински специалисти започват да поставят под въпрос настоящия стандарт на грижа, тъй като терапията със статини за понижаване на холестерола може да не оказват еднакво ефикасно влияние върху всички пациенти. Ето защо, ние ви предлагаме продукт съставен чрез внимателно подбрана комбинация от билкови екстракти Cholesterol Control. Той поддържа ниска абсорбцията на лошия холестерол и пречи на отлагането на плаки по стените на кръвоносните съдове. По-малко LDL холестерол, по-малко плаки, по-малки скокове на кръвното налягане. Нашата формула е зелена, чиста, без да е „претоварена“ с химически съединение и добавки. Вижте съставките, които нашите специалисти от Green Health Lab подбраха за поддържане на вашия холестерол и кръвно налягане:

 • Екстракт от листа на артишок – изследвания показват, че екстрактът от артишок помага за подобряване на секрецията на жлъчката, стимулира функциите на черния дроб и по този начин помага за намаляване на LDL холестерол, известен като лош холестерол.
 • Екстракт от чесън – чесънът е традиционно понижаващо холестерола средство, насочено към LDL холестерола, без да намалява нивото HDL (добрия) холестерол.
 • Екстракт от ленено семе – маслото, съдържащото се в семената, пречи на „всмукването“ на лошия холестерол. Ленено семе богато на антиоксиданти. Чудесен регулатор на обмяната на веществата в организма.
 • Екстракт от целина – богата на фибри, магнезий и калий, целината е регулатор на кръвното налягане и стимулира кръвообращението.

Нашите съвети:

Няколко промени в храненето могат да намалят холестерола и да подобрят здравето на сърцето.

 • Намалете наситените мазнини. Те се съдържат главно в червеното месо и пълномаслените млечни продукти и повишават общия холестерол. Намаляването на консумацията на наситени мазнини може да намали вашия холестерол с ниска плътност (LDL) – „лошият“ холестерол.
 • Елиминирайте трансмазнините. Трансмазнините, понякога са посочени на етикетите на храните като „частично хидрогенирано растително масло“, често се използват в маргарини и закупени в магазина бисквити и сладкиши.
 • Яжте храни, богати на омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини не влияят на LDL холестерола. Но те имат и други полезни за сърцето ползи, включително намаляване на кръвното налягане. Храните с омега-3 мастни киселини включват сьомга, скумрия, херинга, орехи и ленени семена.
 • Увеличете разтворимите фибри. Разтворимите фибри могат да намалят абсорбцията на холестерол в кръвта. Това са храни като овесени ядки, боб, брюкселско зеле, ябълки и круши.

Правете упражнения през повечето дни от седмицата и увеличавайте физическата си активност

Упражненията могат да подобрят холестерола. Умерената физическа активност може да помогне за повишаване на липопротеините с висока плътност (HDL), “добрия” холестерол. Тренирайте поне 30 минути, пет пъти седмично. Движението и упражненията са от основна значимост. Забравете за заседналия начин на живот и започнете някаква физическа активност, подходяща за вашето ежедневие и физическа форма. Физическите упражнения намаляват „лошия” холестерол и топят калории.

Откажете се от пушенето

Отказът от тютюнопушене подобрява нивото на HDL холестерол. Ползите настъпват бързо:

 • В рамките на 20 минути след отказването, кръвното ви налягане и сърдечната честота се възстановяват от предизвикания от цигарата скок
 • В рамките на три месеца след отказването, кръвообращението и белодробната функция започват да се подобряват
 • В рамките на една година след отказването, рискът от сърдечни заболявания е наполовина по-малък

 Понякога промените в здравословния начин на живот не са достатъчни, за да понижат нивата на холестерола, затова ние ви предлагаме да ги съчетаете с нашия Cholesterol Control. По този начин намалявайки рисковите фактори, вие значително ще регулирате нивата на холестерола в организма. Вземета контрола на холестерола във ваши ръце чрез нас – Cholesterol Control!

Cholesterol control – за регулирането нивата на холестерол

Капки за контрол на холестерола за естествено регулиране на високите нива на холестерол – смес от добавки за мъже и жени с екстракт от чесън и ленено масло – 50 mL / 1.7 fl oz

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka