0
blog denta enamel care - greenlabox.bg

Да се научим да се усмихваме широко или как да имаме здрави и бели зъби!

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Въпреки че 2020 година ни притиска да прикрием недостатъците в усмивките си, това далеч не е повод да се чувстваме добре. Зъбите са една важна част от нашето тяло не само, защото ни служат за прехрана, но и защото са визуалния израз на това, което наричаме щастие. Външното отражение на вътрешното ни удовлетворение.

Човек и добре да живее…неизбежно стига до момента в който е изпробвал почти всички продукти за грижа за зъбите, без успех.  Ако и вие сте в настроението „върнете ни парите, искам да говоря с мениджъра“, и сте отново пред рафта с вечната дилема „паста за зъби!“, представяте си белите, блестящи зъби от рекламите, то тогава ние, от Green Derma Lab, можем да ви улесним. Нашата Denta Enamel Care е паста за зъби без флуор, която съдържа калциев хидроксиапатит. Той е важен елемент, който изгражда костната система и е основна съставка на зъбния емайл. Калциевият хидроксиапатит заздравява емайла на зъбите и „блокира“ образуването на кариеси.  Denta enamel care – Паста за зъби без флуор е реминерализираща паста, подходяща и за чувствителни зъби и венци, като възстановява емайла и помага в поддържането на здрава усмивка.

Как ни вреди флуорът?

Флуорът е силно токсичен бледожълт газ. Флуоридите са считани за едни от най-опасните замърсители на околната среда. Проучванията на учени от различни страни показват, че прилагането на флуориди води до намаляване на интелигентността, но също така и може да причини значителни увреждания на здравето и по-специално на нервната система. Учените и лекарите са установили, че флуоридите изключително лесно се предозират и довеждат до следните негативни ефекти, като: скелетна флуороза, бъбречни увреждания, артрити и др. Флуоридите са канцерогенни – чрез увреждане на генетичния материал на клетката, в която влизат. Повече от 10 000 души умират на година от рак, дължащ се на флуориди.

Ползата от външният прием на флуор, дори и в дози считани за безопасни е спорна. Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите на децата и възрастните, а обратното.

 Няколко факта за зъбите

Видимата част на зъбите се нарича емайл, а под този слой се нарича дентин. Причината хората да имат различни нюанси на зъбите зависи от дебелината и цвета и на двата слоя. Ако емайловият слой е тънък, тогава се вижда по-голяма част от дентина. Дентинът обикновено е жълт, но понякога може да бъде и по-сив. С напредването на възрастта нашият емайл започва да става скучен и оцветен, което влияе върху това колко бели са зъбите ви.

Защо се оцветяват зъбите?

Докато понякога цветът на нашите зъби е просто генетика, има външни влияния, които могат да оцветят зъбите ни, включително:

  •       Тъмни течности като кафе, чай, вино и алкохол
  •       Къри, доматени сосове, горски плодове – всичко, което би трайно изцапало бялата ни покривка
  •       Тютюневите изделия силно оцветяват зъбите
  •       Лоша хигиена на устната кухина
  •       Стареене

И така, как да постигнем красива и здрава усмивка? Добрата новина е, че отговорът е доста прост. Здрави зъби и венци могат да бъдат постигнати чрез добра рутинна програма у дома, редовно посещение на нашия зъболекар и Denta Enamel Care– Паста за зъби без флуор.

Ето няколко лесни стъпки:

  •       Миене на зъбите два пъти на ден продължение на две минути.
  •       Почистване между зъбите ни ежедневно с междузъбна четка, душ или конец.
  •       Използване на вода за уста всеки ден.
  •       Дъвчене на дъвка без захар между храненията.
  •       Намаляване на количеството захар, което приемаме

 Вече можете да се усмихвате и без повод. 

Придържайки се към тази рутина, скъпите процедури за избелване на зъбите, които изтъняват емайла, стават ненужни. Съставки, като евкалиптово масло и ментол в Denta enamel care паста за зъби без флуор, придават натуралния ментов аромат на пастата. Тя има приятна текстура и фин вкус и балансира нивото на pH в устата, благодарение на своята специална формула, разработена от специалистите на Green Derma Lab.  Denta Enamel Care е паста за зъби с изключително благоприятно действие при чувствителност на зъбите и венците. Укрепва емайла, бори се с микро кухините и нежно премахва натрупаната плака. Поддържането на свеж дъх и добра хигиена на устата е лесно с Denta Enamel Care.

За здрави зъби и бяла перлена усмивка. Добавете паста за зъби без флуорид Dental Enamel Care от Green Derma Lab във вашата количка ДНЕС!

Denta ENAMEL care-Паста за зъби без флоур

Denta ENAMEL care – Паста за зъби с хидроксиапатит – Паста за зъби без флуор с реминерализиращ гел – Безопасна за чувствителни зъби и венци – Възстановяваща емайл паста за зъби от Green Derma Lab, 100 mL / 3.38 fl oz

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka