0
blog foot assist 11 - greenlabox.bg

Как да се отървем от гъбичките по краката?

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Понякога сърби, може да пари, носи дискомфорт, възможно е да доведе до обелване на кожата и да я напука, а понякога дори да образува мехури. Гъбичките по краката не изглеждат като сериозен проблем на пръв поглед, но са изключително неприятни. За да знаете как да предотвратите това състояние, първо трябва да знаете как се появява и какво всъщност представлява.

Какво представляват гъбичките на краката?

Те са кожна инфекция, която е причинена от подобни на мухъл микроби. Те живеят в мъртвите клетки по кожата, косата и ноктите. Знаете ли, че на краката ви има повече от 80 вида гъбички – звучи много, нали? Спокойно, повечето не са вредни, но други могат да доведат до сериозно главоболие.

Микозата на стъпалата е най-често срещаният вид гъбички на краката, която получават около 25% от населението на земята.  Обикновено се появява между пръстите на краката, но може да се разпространи до стъпалата и ноктите на. Този тип гъбична инфекция е заразна, затова ако страдате от този проблем, докоснете крака си, а след това докоснете други части на тялото си, то инфекцията може да се разпространи и там. Като най-популярен вид гъбичка, днес ще отделим вниманието си на симптомите, за които трябва да следите и лечението, на което да се подложите в случай, че се появи и при вас.

Симптоми

 • Сърбеж и парене между пръстите на краката и ходилата;
 • Люспеста или напукана кожа между пръстите на краката;
 • Възпалена кожа, която може да изглежда червеникава, лилава или сивкава, в зависимост от цвета на кожата ви;
 • Поява на мехури и пустули върху проблемната зона;
 •  Суха, люспеста кожа в долната част на стъпалото, която се простира отстрани;
 • Удебеляване и ронене на нокътя, а в краен случай и отделянето му.

Микозата на стъпалата се появява, когато гъбичките започнат да растат по краката. Къде можете да се заразите?  При директен контакт със заразен човек или чрез докосване на повърхности, замърсени с гъбичките. Гъбичките процъфтяват в топла, влажна среда и може би не осъзнаваме колко често се намираме в такава при ежедневни ситуации. Може да я откриете в душове, по подовете на съблекалните и около плувните басейни – така, докато си мислите, че прекарвате хубав ден с тренировка, всъщност сте под сериозен риск. Може би се чудите дали има място, където можете да ходите изцяло боси, но за съжаление специалистите не го препоръчват. Можете да се заразите повторно, дори като ходите боси у дома. Винаги носете обувки на обществени места – може да си вземете специални чехли за фитнес салоните и да влизате с тях под душовете, защото никога не знаете какви микроби или гъбички могат да се крият там. Сигурни сме, че дамите в момента се чудят дали същото важи и за салоните за красота. Препоръчваме ви и там да бъдете внимателни. Обърнете внимание дали инструментите, които използват при процедури са стерилни и се уверете, че мястото е било добре почистено преди да седнете.

Ще се изненадате, но много хора не смятат, че гъбичната инфекция е сериозна болест, което изобщо не е вярно. В някои случаи микозата на стъпалата може да доведе до леки усложнения, които включват алергична реакция към гъбичките. Тя често води до образуване на мехури по краката или дори ръцете. Проблемът при този вид инфекция е, че веднъж появила се, лесно може да се върне след лечение. По-тежките усложнения се проявяват ако се развие вторична бактериална инфекция. В този случай целият крайник може да се подуе, както и да доведе до болка и парене. Събирането на гной и треска са допълнителни признаци на този вид усложнения. В най-тежките случаи е възможно бактериалната инфекция да се разпространи в лимфната система.

Има ли как да се предпазите от поява на гъбички? Разбира се!

 •  Ежедневно измивайте краката си със сапун и вода и ги подсушавайте добре;
 •   Перете чорапите и бельото си на поне 60°C;
 • Дезинфекцирайте обувките си редовно;
 •  Използвайте противогъбична пудра всеки ден;
 •  Носете чорапи, изработени от дишащи материи;
 • Редувайте няколко чифта обувки, като носите всеки ден различен, за да дадете време на обувките да изсъхнат;
 •  Не споделяйте чорапите си с други хора;
 •  Винаги носете специални чехли във фитнес салоните или чорапи за йога по време на тренировка.

Лечението на гъбичните инфекции може да се прилага както локално, така и орално при по-лошите степени на развитие. За да помогнем на хората в битката с този проблем, създадохме формулата на Foot ASSISSTANCE spray –  спрей за подпомагане при лечение на гъбички и лоша миризма на краката. Този спрей ще регулира изпотяването и ще освежи стъпалата, като ви остави да се почувствате освежени. Foot ASSISSTANCE spray заключва неприятната миризма, причинена от инфекцията, като предотвратява разпространението на бактерии и гъбички. Това го прави подходящ за:

 • Ограничава разпространението на гъбички по краката
 • Подпомага поддържане на краката при активно спортуващи.

Не се притеснявайте от проблема, а вземете мерки още днес!

Foot ASSISSTANCE spray – Спрей при гъбички по краката

Foot ASSISSTANCE spray – Спрей за подпомагане при лечение на гъбички и лоша миризма на краката – При лечение на гъбички на пръстите на краката и ноктите – Естествен дезодорант спрей за хигиена на краката – Спрей за крака от Green Derma Lab, 50 mL / 2.7 fl oz
Изпотени, миришещи крака и нокти с лош вид – СТОП.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka