0
green coffee for weight loss-greenlabox.bg

Какво да знаем, когато пием зелено кафе за отслабване?

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Чаша горещо кафе е всичко, от което се нуждаете, за да се почувствате моментално заредени с енергия и да останете заредени през целия ден. То несъмнено е една от най-освежаващите напитки в света, а на пазара има широка гама от сортове. Един такъв сорт, който си струва да откриете и идва с множество полезни за здравето свойства, е зеленото кафе. Веднага след засилването на метаболизма, побеждаването на стреса и отслабването, този природен дар може да ви помогне да се почувствате активни и освежени. Обикновено кафените зърна се пекат и обработват, за да се получи продуктът, който използваме за ежедневното еспресо или лате. Процесът на печене променя вкуса, аромата, цвета и концентрацията на хранителни вещества на зърната. За разлика от обикновения продукт, зелените кафени зърна не се пекат и остават напълно сурови, като по този начин съдържат огромно количество хлорогенни киселини, за които се смята, че доставят много ползи за здравето. Освен това, системата може лесно да усвои хлорогенната киселина и може да извлече изобилни ползи за здравето от зеленото кафе. То не е силно и богато на вкус като печените, вместо това има по-мек вкус, подобен на този на билковия чай и освен това съдържа по-малко кофеин.

Какви са ползите от зеленото кафе?

То стана особено популярно заради ползите си за отслабване точно като всеизвестната билка зелен чай. Тази светло оцветена напитка, която се консумира без мляко или захар и има много мек вкус, е известна със своето действие, помагащо при отслабването по множество начини. Тъй като зърната не са печени, хлорогенната киселина запазва своите мощни свойства, които са полезни за тялото и благоприятстват топенето на нежеланите мазнини и отслабването. Ето пет от невероятните ползи от консумацията на този екстракт, които благоприятстват загубата на излишното тегло:

  1. Засилва метаболизма ви

Известно е, че наличието на хлорогенна киселина в зеленото кафе засилва вашия метаболизъм. Той помага да се увеличи метаболитната скорост на балсамовото мляко (BMR) на нашето тяло, което допълнително намалява освобождаването на глюкоза от черния дроб в кръвния поток. За да изпълни нуждата от глюкоза, тялото започва да изгаря излишните мазнини, съхранявани в мастните клетки, което в крайна от своя страна води до отслабване.

  1. Ограничава апетита ви

Ако сте човек, който често получава внезапни пристъпи на глад и в крайна сметка преяжда с ненужни калории, отпийте малко зелено кафе. Отново, хлорогенната киселина действа като естествен потискащ апетита агент, което помага за контрола, предпазва ни от преяждане и по този начин благоприятства отслабването. Известно е също, че редовната консумация на тази напитка блокира усвояването на мазнините и въглехидратите в тялото.

  1. Подобрява кръвообращението 

Кръвта изпълнява няколко критични функции в тялото, включително транспортирането на кислород до клетките и в същото време премахва газовете и токсините от тях. Всяко запушване или бавен кръвен поток може да причини бездействие и да доведе до умора и летаргия, които могат да повлияят на метаболизма ви и на свой ред да забавят процеса на изгаряне на мазнини. Чаша зелено кафе може да бъде висок енергизатор, за да помогне на тялото ви да изгаря мазнините и калориите по-бързо.

  1. Гори мазнини

Чистите непечени зърна помагат за повишаване на способността на нашето тяло да се справя с мазнините като увеличават отделянето на ензими за изгаряне на мазнини в тялото. Освен това, действат като чудесен естествен детоксикатор за черния дроб. Почистват черния дроб и премахват лошия холестерол и ненужните мазнини, което в крайна сметка също засилва метаболизма ни.

  1. Намалява усвояването на захарите

Консумацията на този сорт намалява абсорбцията на захари в тънките ви черва, което означава, че по-малко захар е налична за съхраняване като мазнина. По този начин се изгарят повече калории, което ви помага и в борбата с излишните килограми.

Как да приемаме зелено кафе, за да отслабнем?

Най-доброто време за консумация е веднага след хранене. Това е така, защото след хранене нивата на кръвната захар обикновено се повишават, поради консумацията на въглехидрати или протеини. Излишната захар, генерирана при разграждането на храната по време на храносмилането, се съхранява като мазнина в тялото. Пиенето на непечени кафени зърна помага за поддържане на нивата на кръвната захар и възпрепятства внезапни скокове. Освен това ще ви помогне да останете активни за по-дълъг период от време. Добрата програма за отслабване трябва да бъде смесица от балансирана диета и постоянни упражнения, но зеленото кафе определено може да играе чудесна поддържаща роля и да ви помогне да осъществите целите си.

Ето как да го използвате за отслабване:

  • най-важната стъпка е изборът на най-доброто зелено кафе;

  • ако смятате, че ароматът на зелените кафени зърна е монотонен, можете да го подправите като добавите други съставки. Можете да използвате добавки за отслабване като джинджифил, куркума, канела или листа от мента;

  • трябва постоянно да се придържате към здравословен начин на живот, за да получите пълните предимства на този тип продукти. Спортуването, спазването на здравословна диета и, най-важното, избягването на стреса са от решаващо значение.

Каква е дневната доза зелено кафе за отслабване?

Тази напитка е безопасна за консумация от повечето здрави възрастни в умерени количества. Въпреки това, прекомерният прием може да доведе до странични ефекти като тревожност, безсъние и повишено кръвно налягане. Желаната граница е около две чаши на ден, което представлява 400 мг. без противопоказание. Зеленото кафе за отслабване не е препоръчителна напитка при кърмене. Антиоксидантните му свойства са полезни, но кофеинът и хлорогенната киселина могат да предизвикат нежелани странични ефекти за здравето на вашето бебе. 

Много жени, загрижени за здравето си и стремящи се към здравословно тегло, вече са оценили този натурален продукт за борба с излишните килограми. Той предлага в различни форми – на таблетки, прах и зърна. Опитайте и вие, няма да съжалявате!

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka