0
blog cayenna - greenlabox.bg

Кайена пипер – магическата съставка за отслабване и детокс

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Миналият уикенд, февруари месец ни подари едно прекрасно топло време, в някои от нас, обаче настъпиха смесени чувства на радост и тъга. Как да се разсъблечем, когато не се чувстваме комфортно в телата си, чувстваме ги чужди и се срамуваме да ги покажем на света. Един от многото случаи, в които настроението и еуфорията от случващия се малък/голям празник, са настъпани от липсата ни на самочувствие. Звучи ли ви познато? Ако да, е…добре дошли при нас и при себе си! J Всички от екипа на Green Health Lab, сме отдадени на мисията да направим по – бърз пътя до това човек да се чувства добре, да живее в разбиране първо със себе си, а след това и с другите. Ето защо, болката от омагьосаният кръг – огледалото, гардероба, огледалото – ни е един много добре познат лабиринт, който искаме да ви помогнем да решите. Затова днес, ще си говорим за Кайена пипер – щипка магия за изчистване на организма от вредните токсини, като заедно с този процес започваме да губим и тегло. Здравословно!

Много хора считат лютият червен пипер за цар на лечебните билки. Всъщност тези чушки се използват от хиляди години, за да помогнат за лечението на много здравословни проблеми. Те не само имат лечебни свойства, но също са и чудесен компонент за готвене, който съдържа няколко полезни хранителни вещества. Кайенският пипер е естествена билка, която може да ви помогне да отслабнете. Този червен пипер може да ограничи апетита, да ускори метаболизма и да помогне в изгарянето на калории.

Кайенският пипер е тънка люта чушка, зелена до червена на цвят, дълга около 2 до 5 инча. Подправката „лют червен пипер“, която използват най-вече в пицариите, е сушената, смляна версия на този пипер. Кайенските чушки принадлежат към семейството на пасхарските цветни растения и са тясно свързани с чушките и халапеносите. Първоначално са били отглеждани в Централна и Южна Америка, но са пренесени в Европа през 15 век от Христофор Колумб. Кайенските чушки са популярна подправка, използвана в много различни регионални стилове на готвене. Използват се с медицинска цел от хиляди години. Тези чушки могат да се похвалят с впечатляващ хранителен профил, който включва разнообразни антиоксиданти, които са полезни за здравето.

Една супена лъжица (5 грама) лют червен пипер съдържа следното:

 • Калории: 17
 • Мазнини: 1 грам
 • Въглехидрати: 3 грама
 • Фибри: 1,4 грама
 • Протеин: 0,6 грама
 • Витамин А: 44% от RDI
 • Витамин Е: 8% от RDI
 • Витамин С: 7% от RDI
 • Витамин B6: 6% от RDI
 • Витамин К: 5% от RDI
 • Манган: 5% от RDI
 • Калий: 3% от RDI
 • Рибофлавин: 3% от RDI

Основната активна съставка в лютият червен пипер е капсаицинът. Той  е това, което им придава лечебните свойства. Всъщност, колко лют е червения пипер зависи от съдържанието му на капсаицин. Колкото повече капсаицин съдържа, толкова по-горещо ни става. Капсаицинът се съдържа и в други видове чушки. Изследователите вярват, че капсаицинът е термогенен химикал, който може да помогне за ускоряване на метаболизма и намаляване на апетита.

Без гладуване

Проучване от 2014 г. разкрива, че хората, които консумират червен пипер с всяко хранене, изпитват повишено чувство на ситост. Резултатите от проучването показват, че добавянето на капсаицин към вашата диета може да потисне апетита ви. Това може да доведе до намаляване на приема на калории и увеличаване на загубата на тегло.

Повишен метаболизъм

Изследване от 2003 г., установява, че жените, които ядат пресен лют пипер, повишават метаболизма си до 30 минути след консумацията му. Скоростта на метаболизма ни влияе върху скоростта, с която тялото ни превръща храната и напитките в енергия. Когато метаболизмът е по-бърз, тялото е по-вероятно да превърне хранителните вещества в енергия, вместо в складирани мазнини.

Повече изгорени калории

Освен че увеличава метаболизма, кайенският пипер се смята, че помага при изгарянето на калории, защото е пикантен. Когато консумираме пикантен пипер, това води до повишаване на температурата на тялото ни. Когато температурата на тялото ни се повиши, тя преминава в режим на охлаждане, който кара тялото ни да изгаря калории. Изследване от 2011 г. показва, че хората, които не обичат пикантната храна, са имали по-добри резултати при отслабване, когато са започнали да приемат капсули кайен.

Действа като антиоксидант

Антиоксидантите в лютият червен пипер включват:

 • витамин С, който също поддържа имунната система
 • витамин Е
 • бета каротин
 • холин
 • лутеин
 • зеаксантин
 • криптоксантин, източник на витамин А

Криптоксантинът също е вид пигмент, наречен каротеноид, който придава червения цвят на пипера. Антиоксидантите предлагат широк спектър от ползи за здравето, като помагат на тялото да премахне свободните радикали – токсични вещества, които могат да причинят вреда, ако се натрупат твърде много. Премахването на свободните радикали може да помогне за предотвратяване на редица здравословни проблеми, включително рак, сърдечни заболявания и невродегенеративни заболявания, като Алцхаймер. Тялото произвежда някои антиоксиданти, докато други идват от определен режим на хранене. 

Кайенските чушки могат да подобрят цялостното ви здраве. Лютият червен пипер спомага за инхибирането на растежа на язви при плъхове. Друго проучване установи, че капсаицинът има противовъзпалителни и гастропротективни свойства. Изследователите са дали добавки на 198 здрави участници и 178 участници със стомашно-чревни заболявания. И двете групи са имали стомашно-чревни ползи от добавките.

Body weight reduction и Кайена пипер от Green Health Lab

Body weight reduction на Green Health Lab е хранителна добавка, която спомага за регулиране на теглото при отслабване. Под формата на капки, които се приемат лесно с всяка напитка. Body weight reduction е със специално подбрани екстракти, които подпомагат разграждането на мастните натрупвания в организма, допринасят за поддържане на нормално телесно тегло, както и са в помощ на работата на метаболитните функции на организма. 

Една опаковка е достатъчна за 50 дози / 50 дни! Body Weight Reduction – лека отвара от зелен чай с пикантен привкус на кайена пипер! Опитайте и се убедете сами във възможността да контролирате апетита, да усетите прилив на енергия и самочувствие. 

Управлявайте своето самочувствие, добро здраве и всички пропуснати щастливи моменти, направете го и заради дрехите, които отлежават в гардероба ви и чакат „по-добри времена“. Нека по – добрите времена да бъдат сега.


Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka