0
blog goals 2022 01-greenlabox.bg

Кои са важните обещания, които да направиш през новата година

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Във времената на пандемия и постоянни лоши новини, здравето ни трябва да бъде фокус номер едно. Нека бъдем честни – здравословният начин на живот е първата стъпка към самоуважението и грижата за себе си. Ежедневието ни е толкова натоварено и пълно с професионални задължения, че често забравяме важността на това да се чувстваме добре. Понякога докато жонглираме между професионалния и семейния живот, изпускаме най-важното – здравето. Виждате ли себе си в това описание? Няма проблем, защото все още можете да промените ежедневието си и да направите първите стъпки към промяната. Днес ще ви предизвикваме – тази година новогодишните решения, които взимате да бъдат по-малко на брой, но свързани с ежедневните промени към по-добър живот.. Опитайте се да бъдете максимално дисциплинирани и да ги спазите. Ако ще ви бъде по-лесно, можете да помолите някой приятел или член на семейството да ги прави с вас за мотивация. До тук всичко звучи много лесно, нали? Но какви точно трябва да бъдат обещания, които ще направим към себе си, за да бъдем в най-добрата си здравословна форма?

  1. Тренирайте редовно

Една от най-важните стъпки към поддържане на добро здраве е спортуването. Много от нас стоят ежедневно на компютъра, а това може да има отрицателни последици за здравето ни. Когато седим, използваме по-малко енергия в сравнение със стоенето прави или движението. Различни изследвания свързват седенето за дълги периоди от време с няколко здравословни проблеми – затлъстяване, повишено кръвно налягане, висока кръвна захар и необичайни нива на холестерола. Понякога се случва човек да тръгне с висок ентусиазъм към спорта и когато не види бързи резултати, да се откаже. Препоръчваме ви да започнете бавно – тренирайте два пъти седмично, след време увеличете на три, четири и т.н. Изберете дали ви е по-удобно да тренирате у дома или предпочитате в зала, където ще откриете съмишленици. Поставете цели и за ежедневната си физическа активност. Например, заложете си 5000 стъпки, които да извървявате всеки ден за начало и след това го увеличете до 10 000 стъпки на ден. Не си позволявайте да седите повече от час на бюрото си, а ако работите на такова, правете почивка на всеки 30 минути. Движете се, докато говорите по телефона или гледате телевизия.

  1. Направете диетата си начин на живот

Един от основните проблеми, които се виждат в диетите е, че те са нещо краткотрайно и много често не успяваме да се настроим, за да ги следваме. Хубавата диета е начин на живот и нещо, което правим с желание. „Ние сме това, което ядем“ – нека тази година бъдем здрави, силни и енергични!  Спазването на здравословна диета наистина е необходимо за здравословен начин на живот, тъй като тази храна осигурява всичко нужно на тялото и му помага да се предпази от редица заболявания. Небалансираната или нездравословна диета може да доведе до дисбаланс в тялото, който с течение на времето може да се превърне в хронично разстройство и в лош начин на живот. Следователно, балансираната здравословна диета е жизненоважна за защита на тялото от здравословни заболявания. Какво можете да си обещаете за 2022? Да намалите приема на захар, да ядете повече зеленчуци, да пиете повече вода и да намалите яденето на крак, като го заместите с домашни и вкусни гозби.

  1. Намалете времето пред екрана

Знаете ли точно колко часа прекарвате пред екрана, докато превъртате социалните мрежи една след друга? Седите ли много време на вашия телефон? Изнервя ли ви ако той не е на една ръка разстояние винаги? Става ли ви неприятно, когато видите снимки на ваши познати от хубави места и изпитвате ли ревност? Усещате ли се как се сравнявате с красивите модели в Инстаграм? Ако отговорът на някой от тези въпроси е “да”, тогава е време да вземете мерки по въпроса. Светът, който социалните мрежи ни предоставя може да бъде пагубен за менталното ни здраве. Много често хората започват да живеят нереален живот в тях и да създават образ за себе си, който биха искали да имат, но всъщност е непостижим. Цялото това напрежение влияе негативно както на вас, така и на близките ви. Вместо да прекарвате повече качествено време с тях, много често ние висим пред екрана и не забелязваме какво се случва около нас. Поставете си за цел да не стоите на телефона си по повече от половин час на ден. За да се улесните можете да сложите таймер на всяко едно приложение и да му зададете след колко минути употреба да се заключи.

Както ви казахме и по-горе – не е нужно да имате безброй грандиозни обещания – започнете с малки стъпки. Щом видите промяна, винаги можете да добавите нови и нови решения – все пак, никъде не е написано, че е задължително новогодишните решения да се взимат само през януари. За подкрепа на здравето през 2022 година, можете да се доверите на натуралните добавки, които ще ви помогнат както с енергията, така и с поддържането на теглото.

Комплект добавка и гел – помощник в борбата с целулита. Влияе благоприятно върху обменните процеси в организма, оказва тонизиращо действие и поддържа естествената еластичност на кожата.

Body weight reduction – спомага при отслабване. Подпомага разграждането на мастните натрупвания в организма, допринася за поддържане на нормално телесно тегло и спомагат на работата на метаболитните функции на организма.

Flex control – за здрави стави и свободно движение. Хранителна добавка, която подпомага укрепването, мобилността и подвижността на ставите ви. Този билков микс ще ви върне радостта от движението.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka