0
blog acne10oct - greenlabox.bg

Красива кожа през есента? Мисия възможна!

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Есен любима – богати цветове, обсипали дърветата, топли вкусотийки на масата и романтика, която със сигурност ни влияе. С преминаването към есента и времето навън се променя, а с него и начинът, по който кожата ни реагира на новите температури и атмосферни влияния. Най-често може да забележим изсушаване на кожата, неприятен сърбеж, зачервяване и дори специфично за сезона акне. Днес ще ви споделим тайната на красивата, и най-вече здрава, кожа на лицето през настъпващия студен сезон.

  1. Изберете хидратиращи почистващи продукти

Всяка вечерна рутина започва с измиване на лицето, нали така? Много от тези продукти действат изсушаващо на нашата кожа и макар това да не е такъв проблем във влажните сезони, като лятото, то през есента може да се появят неприятни проблеми. Мицеларната вода е изключително актуална в последните години и има защо. Тя може да помогне за незабавно хидратиране на изсъхналата кожа, а в същото време и да поддържа защитната бариерата на кожата ви, за да ви предпази от вредните ефекти на идващото студено време.

Същото правило важи и за кремовете, които използвате ежедневно. За да бъде защитена кожата ни, тя се нуждае от по-силен хидратиращ продукт. Така предотвратяваме потенциалното изсушаване, което води със себе си редица други проблеми.

  1. Внимавайте с деликатните зони на лицето

Къде се появяват първите бръчки? Точно така – около очите, защото кожата ни там е най-тънка. Студеното време и изсушаването на кожата могат да помогнат на този процес да се засили, а ние трябва да направим всичко възможно да го спрем навреме.

Друга много деликатна зона са нашите устни. В случай, че искаме те да останат меки и сочни целогодишно, то трябва да ги предпазваме от студа. Със сигурност всеки един от нас знае какво са напуканите устни и колко много боли от това. Тогава можете да се погрижите за красивата си усмивка с помощта на правилните балсами и скраб.

  1. Ексфолиантът – най-добрият ни приятел

 Мнозина смятат, че през лятото редовното ексфолиране е забранено, заради жегите и реакцията на кожата. Каквото и да е мнението ви в случая, то есента е задължително да заложим на тази техника, за да намалим натрупването на мъртви кожни клетки, които ще започнат да се развиват щом стане по-студен въздухът. Това е рутина, която всеки един от нас трябва да си създаде индивидуално, но да следва стриктно. Най-важното правило при ексфолирането на кожата е да бъдем нежни – не е нужно да търкаме прекалено силно, защото това може да доведе до негативен ефект върху кожата ни.

  1. Не спирай да ползваш слънцезащита

Може би не виждаш слънцето толкова често, но това не означава, че то не оставя своята груба след върху кожата ти. Както знаеш UV радиацията ускорява и увеличава риска от рак. Може да носиш блузи с дълъг ръкав и панталони до глезена, но лицето, шията и ръцете остават открити. Точно там се появяват повечето видове рак на кожата. Много от нас мислят, че може да изгориш само ако се печеш на плажа или си на поход в гората, но напротив. Градската среда е също толкова предразполагаща за проблеми, породени от слънцето, затова не спирай да залагаш на любимите си и изпитани слънцезащитни кремове. 

  1. Въведи витамин C в ежедневието си

Този витамин е известен с това, че озарява кожата, като същевременно увеличава производството на колаген. Това позволява на кожата да задържа повече влага и ѝ помага да се предпази от външни увреждания. В допълнение, витамин С, приложен върху кожата на лицето, помага за възстановяване на увреждането от UV лъчите. Можете да изпробвате под формата на ампули или различни серуми, за да усетите кой е най-добрият вариант за вас.

  1. Не спирай борбата с акнето

Повечето продукти против акне са изсушаващи кожата, а това може да звучи като проблем през студените сезони. Зачервената кожа и сухотата не са причина да спрете борбата с акнето. Единственото, което трябва да направите в този случай е да смените козметиката си с такава, която няма да ви повлияе зле. Препоръчваме ви да залагате на продукти с натурални съставки и доказан произход, като AC.D STOP* от Green Derma Lab .

Надяваме се с тези няколко съвета да сме ви помогнали да се подготвите за студените сезони. А вие имате ли специални ритуали за красота, които следвате през есента? Напишете ни ги в коментар!

*При проблеми с акне ние препоръчваме AC.D.STOP. Компкетът включва измивен гел и крем, а редовната употреба е с доказани ползи за вашата кожа. Можете да очаквате до цели 70% подобрение само след две седмици! Как да изпозлвате? Елементарно е:

  •         Измийте лицете си с активния измиващ гел
  •         Нанесете нежния крем с мощна формула.
  •         Насладете се на резултата.

Вашата кожа ще бъде хидратирана и омазняването ще бъде сведено до минимум. Почувствайте се отново уверени и се радвайте на отражението в огледалото!

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka