0
blog hem12- greenlabox.bg

Лечение на хемороидите

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Хемороидите са една деликатна темза, за която често ни е срам да говорим, но това е единственият път към намирането на този проблем и съответното му решение. Хемороидите представляват подути вени в долната част на ректума и ануса. Те често са резултат от натиск върху вените, които се напрягат по време на движенията на червата. Хемороидите могат да бъдат вътрешни и външни. Това е често срещано състояние и има много начини, по които може да се лекува. Напълно успешно се подобряват без операция или дори допълнителни процедури, а с домашни лекове и натурални продукти. Днес ще ви споделим няколко метода, с които лесно да намалите неприятното усещане от хемороидите.

  1. Топла вана с лечебни соли

Освен, че ще се погрижите за спокойствието си след тежък ден на работа, топлите вани са изключително благоприятни при този тип състояния.  Те успокояват кожата в проблемните зони, а това значително намаля сърбежа, който идва ръка за ръка с хемороидите. Ако нямате вана у дома, то можете да използвате малка пластмасова вана, която се побира върху тоалетната седалка и периодично да правите процедури. Правете си топла вана за 20 минути след всяко изхождане. Добавянето на лечебни соли може да осигури допълнително облекчение чрез намаляване на болката.

  1. Студени компреси

Ако топлите вани помагат при по-леките състояния на хемороиди, спасението на тежките често са студените компреси. Ледът задължително трябва да бъде увит в кърпа или или друг текстилен материал, а не директно да се слага върху проблемната зона, тъй като това може да навреди допълнително. Причината, поради която студената терапия работи за свиване на хемороидите е, че забавя притока на кръв към тях. Хемороидите са просто подути кръвоносни съдове, така че прилагането на лед върху зоната ще помогне за спиране на отока. Това също ще помогне за започване на процеса на свиване и заздравяване. Резултати от такова лечение може да видите след около един до три дни след започването му. Колко точно ще спадне подуването зависи от тежестта му, въпреки че може да има незабавно облекчение за минути от всяка болка поради обезболяващия ефект на ледения пакет.

  1. Кокосово масло

Кокосовото масло има силни противовъзпалителни свойства и може да намали възпаленията и отока, причинени от хемороидите. Има и обезболяващи свойства, които могат да помогнат за намаляване на дискомфорта, а неговите антибактериални свойства позволяват на хемороидите да се лекуват по-бързо. Кокосовото масло може също да помогне за облекчаване на запека, благодарение на слабителното си действие. Тъй като запекът или напрежението по време на движенията на червата са честа причина за хемороиди, това може да помогне за лечението и предотвратяването им. Можете да приемете кокосово масло по толкова много различни начини – вътрешно, като го слагате във вкусни ястия или външно, като прилагате нежно с тампон.

  1. Правилна диета

Има една златна тайна в лечението на хемороиди и тя се крие във фибрите. Увеличаването на този компонент в диетата е една лесна и ясна промяна, която може да предприемете не само за този проблем, но и за цялостното ви здраве. Те предотвратяват запек, намаляват риска за разширяване на вените и появата на болезнени хемороиди. Препоръчва се жените да консумират 25 грама на ден, докато мъжете се нуждаят от около 38 грама. Фибрите се намират в различни храни – плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб, ядки и много други съставки, с които можете да направите божествено вкусни ястия. 

  1. Алое вера

Екстрактът от алое вера често се използва за лечение на хемороиди и кожни заболявания. Неговите противовъзпалителни свойства могат да помогнат за намаляване на дразненето и чувствителността около проблемната зона. Гелът от алое вера може да се намери като съставка в други продукти като кремове или лосиони, но трябва да използвате само чист гел при проблеми с хемороиди, тъй като други съставки и добавки могат да раздразнят кожата. Най-добрият начин да извличате гел от алое е да съберете директно от листата на растението алое, което вече можете да откриете в редица био магазини в цялата страна. Тук е важно да уточним, че някои хора са алергични към алое вера, затова е добре преди да преминете към такова лечение, да си направите тест за алергична реакция – втрийте количество с размер на стотинка върху предмишницата си, изчакайте до 48ч. и ако не се появи реакция, би трябвало да е безопасно за употреба.

Понякога домашното лечение не е достатъчно и се налага да предприемем по-сериозни действия за здравето си. В такива случаи ние винаги препоръчваме да опитате с натурални и доказани продукти, каквито са тези на Green Derma Lab. Комплектът Hem care включва крем и добавка за хемороиди, които могат да ви помогнат в борбата с това заболяване. Той стимулира естествения лечебен отговор на организма, за да облекчи симптомите от които страдате.

  • Намая болката, сърбежа и паренето
  • Хидратира кожата в засегнатата зона
  • Подпомага кръвоспирането и свиването на възпалената тъкан
  • Съдейства на засегнатите вени да укрепнат
  • Ограничава появата на следващи възпаления.
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka