0
fb prostate - greenlabox.bg

Да бъдем заедно – MOVEMBER 2020 и 5 прости факти, които не знаете за вашата простата

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Създаването, действието и осъществяването са основите, които градят ядрото на т.нар.мъжка енергия. Слабостите са тема табу и точно поради тази причина, дори и да имат здравословен проблем, мъжете го игнорират и отказват да потърсят помощ. Когато говорим за простата е погрешно мисленето, че този проблем засяга мъжете над 60 години. Според СЗО, 80% от мъжете в даден период от живота си имат проблеми с простатата. Това не е най – ободряващата прогноза, но знаейки за симптомите и леченията, нещата биха могли да изглеждат по-малко страшни. Здравословният начин на живот, както и навременното отношение към собственото здраве,  могат да спестят редица усложнения и неприятни преживявания. Нашата натурална добавка – Prostate Support за поддържане на функцията на простатата, е профилактиката от която всеки мъж има нужда с или без симптоми. Споделяме няколко факта за простата:

Как изглежда и какво е простата?

Простатата е жлеза от мъжката репродуктивна система. Разположена е непосредствено под пикочния мехур и обгражда уретрата – каналът, през който урината се пренася от пикочния мехур през центъра на простатата и пениса извън тялото. Простатната жлеза достига големината на кестен и неправилна сферична форма около ранните 20 години. Жлезата остава с такава големина до около 40-ата година, когато започва да нараства.

Симптоми при увеличаване на простатата – доброкачествена хиперплазия (аденом)

Признаците са толкова по-подчертани, колкото по-голяма е хипертрофията на жлезата и последващото стеснение на уретрата. Най – изразените симптоми са: често нощно уриниране, често уриниране през деня, затруднения в началото на уринирането, намаление на количеството и силата на пикочната струя.

Начина на живот оказва силно влияние върху функцията на простата

Промените в начина на живот могат значително да облекчат проблема с простата.

Някои проучвания показват, че може да има връзка между фактори на начин на живот като диета и затлъстяване, и повишен процент на рак на простатата, въпреки че възрастта, фамилната анамнеза и расата остават най-важните рискови фактори. 

Най-добрите промени в начина на живот, които мъжете могат да направят, за да подобрят здравето на простатата си, са тези, които подобряват цялостното здраве: отказване от тютюнопушенето, поддържане на здравословно тегло и диета с високо съдържание на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, ниско съдържание на червени меса и пълномаслени млечни продукти.

Упражненията са от съществено значение 

Мускулите около пикочния мехур могат да станат слаби с напредването на възрастта. Това може да се случи и след лечение на рак на простатата. Различни видове упражнения могат да бъдат полезни за мъже с проблеми с простатата. Упражненията на Кегел могат да укрепят и тренират мускулите на тазовото дъно, за да помогнат за контролиране на уринирането. Упражнения като ходене, джогинг, плуване и тенис също са полезни. Тези и други аеробни упражнения могат да ви помогнат да поддържате здравословно тегло.

Prostate Support 

Prostate Support ще премахне дискомфорта от честото и понякога болезнено уриниране. Нашата мощна добавка за здравето на простата е комбинация от билкови екстракти, всеки от които е с ползи, традиционно и научно доказани, за насърчаване на здравето на простатата и контрола на пикочния мехур:

Екстракт от Сао Палмето е изпитано във времето решение за преодоляване на последици от стареенето при мъжете. Прилага се за облекчаване на проблеми с пикочния мехур и либидото. Освен това Сао Палмето е билката, която регулира ензимите, отговорни за DHT (дихидротестостерон) хормонът! Важен за окосмяването, оформянето на мускулната маса и стимулиране на либидото.

Екстракт от дребноцветна върбовка е ефективен за преодоляване на затрудненото и често уриниране. Билката е ценна при проблеми с уголемена простата, заради разнообразния и богат състав на биологично-активни вещества. Надземните части съдържат фитостеролни естери и фитостеролни гликозиди, както и забележително количество фенолни съединения.

Екстракт от бабини зъби е растение, широко използвано в традиционната медицина за проблеми с пикочо-половата система. Поредица изследвания доказват, че може да повиши либидото.

Екстрактът от леска има изразени антисептични и антиоксидантни свойства. Използва се при възпаление на пикочните пътища, за повишаване тонуса на венозните кръвоносни съдове и капилярите. Има благоприятен ефект при хипертрофия на простатата и е една от най-ефикасните билки за лечение на простатата.

Магнезий електролитен минерал, който е важен за баланса на течностите и доказано помага баланса на хормоните – тестостерон и мелатонин.

Цинкът е от съществено значение за поддържане на здрава простата. Като „основен микроелемент“ е жизнено важен при проблеми с мъжкия фертилитет, уголемена простата, както и за еректилна дисфункция.

В заключение, колкото и дискомфортен и смущаващ да е проблема с простата, той е лечим! Мъже, няма нищо по-мъжко от това да се погрижим превантивно за добрата функция на простата, за да имаме възможността да обгрижваме хората около себе си. Съвсем по мъжки вземете нещата в свои ръце, като поръчате  Prostate Support сега.

Prostate Support – при проблеми с вашата простата

Натурална добавка за поддържане на простатата при мъже – Витамин С, Сао Палмето, Магнезий, Цинк за Често Уриниране, Косопад, Мъжко либидо от Green Health Lab, 50 mL / 1.7 fl oz

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka