0
relieve body spray sprej pri bolki v stavite s arnika greenlabox.bg

Не спирай да се движиш през зимата – 4 лесни упражнения за всеки ден

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Темпeратурите се спускат стремглаво надолу, а с тях и желанието ни да напуснем уюта на собствения си дом. Ходенето до фитнес залата изглежда по-мъчително от всякога, но ние сме тук, за да ви напомним, че тренировките не са само полезни, за да изградим перфектната фигура за плажа, но и да си помогнем да бъдем по-здрави и младолики дълго време. 

Защо не трябва да ни е страх да тренираме зимата?

 

 • Повишава имунитета

Да, макар и да си мислим, че една тренировка в студено време ще ни разболее, шансовете да ни предпази от болести е много по-голяма. Вашата имунна система работи по-усилено, което я прави и по-подготвена да се бори с чуждите нашественици и техните неприятни симптоми.

relieve body spray sprej pri bolki v stavite s arnika razhodki v planinata greenlabox.bg

 • Подобрява издържливостта

Някои изследвания показват, че при по-ниски температури сърцето ви не трябва да работи толкова усилено, потите се по-малко и изразходвате различно количество енергия, което означава, че можете да тренирате по-ефективно.

 • Бори се със сезонната депресия

Тренировките освобождават ендорфини, които са хормони, намаляващи болката и повишаващи доброто настроение. Освен това упражненията ускоряват метаболизма, което помага за подобряване на енергийните нива – прави ни по-щастливи. В допълнение, ако тренирате навън, ще успеете да си набавите така нужните за доброто настроение нива на витамин D. 

 • Изгаряме повече калории

Проучвания показват, че упражненията в студено време могат да превърнат белите мазнини, по-специфично по корема и бедрата, в изгаряща калориите кафеви мазнини, а те са необходими за максималното изгаряне на калории.

 

Мобилност

Ставите ни са толкова сложни структури, които се образуват от срещата на две или повече кости. Те позволяват движението на крайниците и осигуряват необходимата опора. При студено време обаче тези защитни механизми могат да станат по-малко ефективни. Ниските температури могат да причинят сгъстяване на синовиалната мембрана и втвърдяване на хрущяла, което да доведе до дискомфорт и намалена подвижност. Тренировките през зимата са от решаващо значение, защото здравите мускули предпазват ставите от наранявания.

Винаги е добре да направите цялостна тренировка, която включва разтягане, тежести и мобилност, но ако нямате това време, дори една сутрешна кратка рутина може да ви бъде полезна. 

 1. Мобилност за китки

  relieve body spray sprej pri bolki v stavite s arnika kitka upragnenia greenlabox.bg

Започнете с разгряване на китките, като правите бавни кръгови движения. След това застанете на четири крака, като поставите дланите си с широко разтворени пръсти и правите няколко кръгови движения с цяло тяло. Обърнете ръцете и ги поставете с горната им част към пода, като се опитвате ямките на ябълките да сочат максимално напред, а пръстите към вас. Не се отпускайте веднага върху ръцете си, защото това е по-трудно упражнение и може да изпитате болка, но със сигурност е ефективно и ще усетите подобрение в движението на китките си с времето. Накрая може да поставите ръцете си отново с длани към пода, като средния пръст трябва да сочи към вас, а палците да бъдат максимални разделени от другите пръсти. Повторете няколко пъти, като се опитвате да правите упражненията бавно и осъзнато.  

 1. Мобилност за врат

  relieve body spray sprej pri bolki v stavite s arnika upravneniq ot koliano greenlabox.bg

Може би ви звучи лесно, но всъщност е адски мощно упражнение, с което да поддържате мобилността във врата си. Започнете в коленичила позиция с изпънати ръце пред себе си на пода около ширината на раменете. Изпънете коленете си навън, колкото можете. Правете кръгови движения с цялото си тяло, като дишате дълбоко от корема и бавно увеличавате обхвата на движение в бедрата. Погледнете нагоре и задръжте позицията, докато дишате дълбоко. Погледнете надолу и задръжте позицията. Погледнете надясно и наляво и задръжте позицията. Повторете няколко пъти.

 1. Ротация на бедрените стави

  relieve body spray sprej pri bolki v stavite s arnika rotacia na bedra greenlabox.bg

Завъртанията на бедрата в легнало положение могат да ви помогнат да изградите повече мобилност в бедрата, защото това е активно разтягане, което може да укрепи някои слаби мускули, които карат други да се схванат.

Легнете с гръб на пода с изпънати крака, пръсти в контра шпиц и ръце поставени отстрани.

Издърпайте десния си крак от земята възможно най-високо, като същевременно го държите изправен и пръстите на краката дърпат към пищяла. Издърпайте крака си вдясно и направете максимален кръг по часовниковата стрелка, като държите гърба и главата си на земята. Продължете с желаните повторения, след което променете посоката, а след това и крака.

 1. Куче-птица

  relieve body spray sprej pri bolki v stavite s arnika kuche prica greenlabox.bg

Това е класическо основно упражнение, което набляга на силата и стабилността на ядрото. Въпреки че изглежда лесно, това упражнение изисква концентрация и е отлично упражнение, което помага да се научите на основния контрол над тялото си. Заставате на ръце и колене, като същевременно държите главата, врата и гърба си изправени.  Повдигате дясната си ръка напред, като в същото време вдигате левия си крак назад – изправен и в една линия с торса ви. Задръжте за 1 секунда. Бавно върнете ръката и крака си обратно на земята и повторете с противоположната ръка и крак. Изпънатият крак трябва да сочи надолу към земята, което поддържа долната част на гърба и бедрата прави. Дръжте главата и шията изправени и в една линия с тялото. Кръстът трябва да е плосък, корема стегнат, за да ангажирате ядрото. Правете всяко повторение бавно и контролирано, без да бързате.

 

 

Това са упражненията, с които можете да започнете своето пътешествие към по-здравословния живот. За да осигурите на тялото си максимална грижа, ние препоръчваме да се доверите и на доказани продукти при болка в ставите, като спрея Relieve Body Spray. Той ще ви помогне при болки във врата и гърба, облекчава болката при Фибромиалгия и е в огромна помощ при възстановяване при леки навяхвания, напрежения и натъртвания. Напишете ни в коментар кои са упражненията, с които поддържате тялото си през зимата! 

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka