0
tea tree-greenlabox.bg

Невероятните сили на чаеното дърво

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Няма как да не сте чували за невероятните свойства на маслото от чаено дърво против акне! Освен чудодейните си свойства в тази посока, това масло крие в себе си много други възможности. То има безкраен брой приложения и ползи както за кожата, така за косата, и здравето като цяло. Това е и причината да го откривате във формулите на толкова много продукти. Тъй като маслото от чаено дърво варира по качество, важно е да ползвате масло, което е 100% натурално, без изкуствени добавки в него. Купувайте органично масло от чаено дърво, ако е възможно, и винаги се доверявайте на доказаните марки.

Маслото от чаено дърво успешно помага при хора със суха кожа, като успокоява зачервяването и раздразнението.

Освен това е доказано, че е по-ефективен от кремовете с цинков оксид при лечение на екземи. Противовъзпалителните свойства на маслото от чаено дърво го правят полезно за облекчаване на дискомфорта от сърбеж по кожата. Той успокоява кожата и може също да помогне при лечение на инфекции, които причиняват сърбеж. Можете да добавите няколко капки чаено дърво върху хидратиращата си козметика и нанесете върху проблемните участъци на кожата. След известно време сами ще видите разликата. Много хора се притесняват да използват масло от каквото и да било естество върху мазна кожа, но това изобщо не бива да ви тревожи!

Чаеното дърво е истински спасител със своите антисептични свойства, които му помагат да се пребори с признаците на мазна кожа.

Проучване от 2016 г. установи, че участниците, които са използвали слънцезащитни продукти, съдържащи масло от чаено дърво в продължение на 30 дни, са показали подобрения в омазняването. Как лесно можете да включите чаеното дърво в ежедневната си козметика? Просто нанесете няколко капки в тоника си, хидратиращия крем или дори слънцезащитата и оставете да подейства. Освен за кожата, маслото от чаено дърво може да се окаже вашето спасение за кожата на главата. Себорейният дерматит, по-известен като пърхот, е един от най-честите проблеми на скалпа. Той причинява люспеста кожа, мазни петна и зачервяване на скалпа. Ако имате брада, може да имате и пърхот по лицето дори. Все още не е сигурно защо някои хора получават пърхот, а други не – дали е свързано с вид гъбички или предразположеност към подобен тип инфекции, но едно е сигурно – маслото от чаено дърво има благоприятно действие при този вид проблеми.

 

Как да използваме маслото от чаено дърво?

Нека се има предвид, че то се използва най-добре локално и поглъщането му е абсолютно забранено. Тествайте върху малък участък от кожата си, за да проверите дали случайно ще се появи обрив в следващите 2-3 дена. Ако кожата е чиста, то тогава не би трябвало да имате проблем и с останалите части от тялото си. Можете да използвате козметика, която съдържа в себе си чаено дърво или да си купите етерично масло и да добавяте по няколко капки в козметиката си, както вече споменахме по-горе. Препоръчват се на повече от три капки на всеки 60мл продукт. Дали да използвате маслото от чаено дърво сутрин или вечер? Няма никакво значение! Вечерно време кожата има свойството да се регенерира повече, но ако използвате маслото срещу акне, може би двойната грижа е по-подходяща за вас. Нанасяйте поне два пъти на ден, като се фокусирате върху проблемните зони с пъпки като брадичката или Т-зоната. Използвайте съставката рутинно, за да видите най-добрите резултати. Със сигурност се чудите сега колко време точно е нужно, за да разберем дали продуктът действа? Поне 12 седмици са нужни на кожата ви, за да покаже дали този метод е подходящ за вас или е нужно да приложите по-силен продукт против акне.

При сух скалп и пърхот се препоръчва да нанесете смес от чаено дърво и друг вид масло върху косата и скалпа. Оставяте да престои около 20 минути, след което измивате обилно с шампоан (ако е възможно, нека във формулата му също фигурира поне 5% масло от чаено дърво). Масажирайте го в скалпа и косата си за няколко минути, преди да изплакнете. Следвайте грижата с балсам с масло от чаено дърво.

Важно е да уточним, че маслото от чаено дърво ще изостри чувствителността на кожата ви. Това може да я направи по-податлива на Слънцето и затова е много важно ако не сте започнали вече да използвате слънцезащита, да го направите. Минималният фактор, който специалистите препоръчват за ежедневна грижа е SPF 30 – нанасяйте върху лицето и шията.

Толкова малко, а толкова ефикасно! Решението за суха кожа може да се крие в три малки капки, които да добавите в ежедневната си козметика. Напишете ни в коментар дали вие използвате маслото от чаено дърво под някаква форма и как то ви е помогнало да се преборите с кожните проблеми!

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka