0
blog relieve arnica - greenlabox.bg

Билки за първа помощ: екстракт от Арника за натъртвания и навяхвания

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

Поредната зима в която по новините слушаме „снегът ни изненада…“ и това дава началото на домино ефекта – задръставнията, катастрофите, алармирането по затворени пътища, трудно проходимите тротоари, недостатъчните машини за разчистване и т.н. И най – лошото е, че това не е само поредната новинарска драма, а реалността. Заледените тротоари, да не говорим за жълтите павета или участъка пред НДК са като една ледена пързалка и за съжаление – ние, пешеходците нямаме кънки и нито едни грайфери и подметки не могат да ни предпазят от падане. В този случай освен, че единственото ни спасение е бавното ходене, като всичките ни сетива и енергия е вложена във всяко едно повдигане на крака и стъпване (малко като прохождащо бебе – изключително несигурни, когато с всяка клетка на тялото си разбираме израза „ходиш по тънък лед“), но и Relieve Body Spray – спрей при болки в ставите с арника, от Green Derma Lab. Той е ефективен не само при сковани, възпалени мускули в следствие на физическо натоварване, но също така е в помощ на възстановяването при леки навяхвания, напрежения и натъртвания. Спрей с бързо абсорбираща се формула за натурално облекчаване на болката, както и с обогатяващо и деликатно подхранване на наранената или раздразнена кожа.

Relieve Body Spray е един широкоспектърен продукт, който ще ви помогне във всяка една тежка за мускулите, ставите и сухожилията, ситуация за овладяване на напрежението и болката в тялото, при преумора или физическо натоварване. Relieve Body Spray за тяло не само прониква в дълбочина, но е нежен към епидермиса – повърхностния слой на кожата. Формулата е обогатена с натурални масла с мек, успокояващ и омекотяващ ефект. Специалистите от Green Derma Lab приложиха своите познания за билките, комбинираха с иновативни съставки, за да разработят този спрей. Relieve body spray навсякъде и по всяко време ще даде релаксиращ и ободряващ тласък на вашето тяло.

Почувствайте облекчение:

 •       при болки във врата и гърба
 •       облекчаване на болката при Фибромиалгия
 •       облекчаване на спазми на краката
 •       при леки навяхвания, напрежения и натъртвания
 •       обострената болезненост на ставите
 •       в зоната на китката или на раменете
 •       облекчаване на болки в глезена, бедрата и коляното

Само за няколко минути успокояващият спрей за тяло се абсорбира от кожата и действа. Звучи като магия нали? А каква е тайната?

CALMOSENSINE TM (продукт на френската фирма SEDERMA) – биоподобни пептиди с доказан ефект върху релаксацията на подкожните мускули. Calmosensine ™  е липопептид с последователност N-ацетил-тирозил-аргинин-хексадецил естер, разтворен в хидрогликолен ексципиент. Той функционира като „пратеник“ на спокойствие и мускулна релаксация. Calmosensine ™  се основава на пептид, който се среща естествено в тялото.

Екстракт от Арника

Арниката е билка, която расте в Европа и САЩ. Често се използва като средство за лечение на кожата при натъртвания, болки и болки. Известна още като вълча коса, леопардова трева, планински тютюн и планинска арника, тя е умерено токсично, етноботанично, европейско, цъфтящо растение от семейство слънчогледови.  Тя се използва като средство за обезболяващи и противовъзпалителни цели. Мощната лечебна сила на арниката се крие в нейните съставки. Най-важната от тях е силициевата киселина, която оказва регулиращо действие върху външните и вътрешни възстановителни процеси в човешкото тяло. Тази киселина е изключително важна в случаи на мускулни и тъканни травми, защото именно тя активизира самолечителните сили на нашия организъм.

В състава на арниката влизат огромен брой флавоноиди, полизахариди, сескитерпенови лактони, но освен това слузно вещество и много етерични масла, в това число и тимол. В арниката се съдържа фруктоза, танини, смола, инулин, каротиноиди и още мн. др. Две от химическите вещества в арниката – хеленалин и дихидрохеленалин притежават успокояващи и противовъзпалителни свойства, когато се абсорбират от организма през кожата.

Ползи за здравето

Арниката често се използва в алтернативната медицина за лечение на синини, болка, миалгия (мускулна болезненост) и артралгия (болки в ставите). Тя е ефективно лечение за:

 •       Артроза
 •       Невралгия след херпес зостер
 •       Диабетна невропатия
 •       Постоперативна болка
 •       Заздравяване на рани

Артроза

Остеоартритът, често наричан „износване“ артрит, обикновено се лекува с нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВС). Хомеопатите отдавна предполагат, че арниката със своите противовъзпалителни свойства предлага разумна и безопасна естествена алтернатива на НСПВС.

В преглед, публикуван в базата данни Cochrane за систематични прегледи, австралийски изследователи анализираха седем публикувани по-рано проучвания за ползите от локални билкови лекарства за остеоартрит. От изследваните лекарства арника гел изглежда работи почти толкова добре, колкото Advil (ибупрофен) за намаляване на болката и подобряване на функцията на ставите при хора с артроза на ръцете.

Постоперативна болка и натъртване

Привържениците на арника смятат, че тя може да намали натъртванията и подуването след операция, когато се прилага локално. Преглед на проучванията от 2016 г. в American Journal of Therapeutics предполага, че Арниката е „валидна алтернатива“ на нестероидните противовъзпалителни лекарства при лечението.

Мускулна болка

Миалгията (мускулна болка) е свързана с широк спектър от медицински състояния, както и с простото прекомерно използване на мускулите. Повечето проучвания, изследващи арника, са фокусирани върху нейното използване при лечение на миалгия след натоварване. Арника отдавна се използва в спортни добавки точно за такива цели.

болки в ставите
болки в ставите

Арниката е билка, която е изключително ефективна при навяхвания и разтежения, болки в ходилата, всякакви мускулни болки, контузии. Екстрактът от растението се приема като лекарство за шок, травма или болка. Ето защо, в нашия Relieve Body Spray разчитаме именно на тази билка, за да облекчи и овладее напрежението и дискомфорта от различен вид. Облекчете досадните болки в ставите само с няколко впръсквания, които не само ще ви “изправят на крака“, но и ще ви върнат желанието да ги използвате, без страх от притеснителната болка. Втрийте с леки масажни движения в проблемната зона. По този начин ще стимулирате допълнително мускулите, за да продължите уверено напред. Със спрея Relieve body spray срещу болки в ставите и мускулите, никога преди не е било толкова лесно.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka