0
blog vein gel - greenlabox.bg

Phytotonine™ – Защо да забравите за разширените си вени

Време за четне: 4 минути

Съдържание:

В началото на зимата си говорихме как това е перфектния сезон в който да прикрием с дрехи, всички недостатъци на нашето тяло. Разказахме ви за нашия продукт – Tonic gel for legs – охлаждащ гел за разширени вени, който ограничава появата на периферни кръвоносни съдове и вени по повърхността на кожата, премахва „тежестта“ в краката и облекчава болката. Днес, искаме да ви разкажем по-подробно не само за състоянието „разширени вени“, но най-вече за активната съставка в Tonic gel for legs от Green Derma Lab, а именно – Phytotonine™.

Какво представляват разширените вени?

Разширените вени са подути, усукани вени. Те могат да се появят навсякъде в тялото, но са най-често в краката. Това е така, защото изправянето и ходенето увеличават налягането във вените на долната част на тялото. За много хора, разширените вени и “паякообразните” вени са често срещана, лека вариация на разширените вени, които са просто козметична грижа. За други хора, разширените вени могат да причиняват болезнена болка и дискомфорт. Официално това състояние не се счита за сериозно медицинско състояние. Но те могат да предизвикат силен дискомфорт, болка и да доведат до по-сериозни проблеми.

Какво представляват “паякообразните” вени?

“Паякообразните” вени, по-лекият тип разширени вени, са по-малки от разширените вени и често приличат на „паяжина“. Те са червени или сини на цвят и обикновено се срещат по лицето и краката, точно под повърхността на кожата.

Симптомите

Разширените вени може да не причиняват болка. Признаците, че може да имате разширени вени, включват:

 • Вени с тъмно лилав или син цвят
 • Вени, които изглеждат усукани и изпъкнали; те често са като шнурове на краката ви

Когато се появят болезнени признаци и симптоми, те могат да включват:

 • Болезнено или тежко усещане в краката
 • Парене, пулсиране, мускулни спазми и подуване на долната част на краката
 • Силна болка след дълго седене или изправяне
 • Сърбеж около една или повече вени
 • Обезцветяване на кожата около разширени вени

Съставката, която нашите експерти от Green Derma Lab използват, за решение на проблема „разширени веини“ е Phytotonine ™ – продукт на френската фирма SEDERMA. Той е комбинация от активни съставки с растителен произход. Съдържа екстракти от билки, популярни с болкоуспокояващите си свойства. Phytotonine ™ е концентриран хидро гликолен екстракт от Арника монтана, Момкова сълза и шишарки от Кипарис. Успешно се прилага за стимулиране на микро съдовете и укрепване съдовите стени. Също така, подобрява микроциркулацията във вените и капилярните съдове.

Много естетически проблеми произхождат от „лошата“функция на микро съдовете на кожата. Излагането на кожата на слънце, следователно на ултравиолетови лъчи, води до частично разрушаване на структурата им. Това създава характерен външен вид на зачервяване на кожата, в комбинация с мрежа от венули на повърхността й. Освен това, пушенето или прекомерната консумация на алкохол, ускоряват процесът чрез различни механизми. Друг проблем, произтичащ от влошеното състояние на малките съдове е усещането за тежест на краката, от който страдат предимно голяма част от дамите. Това състояние е свързано с влошено кръвообращение в краката, поради липса на еластичност на малките вени. Phytotonine ™ е патентован продукт от активни съставки, изцяло от растителен произход и с ефективни ползи за състоянието на микро съдовете. Чрез възвръщане на тяхната еластичност и намаляване на тяхната пропускливост, Phytotonine ™, значително подобрява външния вид на “петната” по кожата и освобождава краката от неприятното усещане за тежест.

Phytotonine ™ е синергична съвкупност от три активни съставки от растителен произход: флавоноиди от цветята на Арника Монтана, сапонозиди от коренищата на Момкова сълза и получените проантоцианидини от шишарките на Кипарис.

Арника Монтана

Арника Монтана принадлежи към групата на флавоноидите. Това е растение известно със своите бързи и трайни ефекти. Неговата активна съставка са флавоноидите, които имат свойството да насърчават елиминирането и пречистването на извънклетъчни течности, като по този начин предотвратяват образуването на отоци. Това растение е силно противовъзпалително и най-популярното средство срещу травми и синини. Арника Монтана има следните козметични действия:

 • Стягащ ефект
 • Стимулатор на кръвообращението
 • Премахва синини по кожата

Момкова сълза

Коренът на това растение съдържа високи нива на сапонозиди, които оказват тонизиращо действие на вените. Момковата сълза, притежава кръвоспиращ, диуретичен и противовъзпалителен ефект и се използва предимно като външно средство при контузии. Намалява възпалителният процес, като същевременно свива вените. Притежава следните основни свойства:

 • Вазоконстриктор
 • Венозен тоник
 • Стягащо действие

Шишарки от Кипарис

Растението е известно със своите диуретични, антисептични и не на последно място, успокояващи свойства. Тези шишарки съдържат високи нива на процианидоли, които защитават еластина и колагенните влакна на съдовете. Както знаем, от здравите колагенови нишки зависят голямата част от процесите в организма. Те са отговорни за гладката кожа, поддържат ставите и опорно двигателния апарат, намаляват риска от травми при движение. Шишарките от Кипарис възстановяват устойчивостта и еластичността на кръвоносните съдове.

Тези три активни съставки в Phytotonine ™, действат синергично, за да постигнат желаният ефект:

 • Венозен тоник
 • Запазване и възстановяване на устойчивост и еластичност на съдовете
 • Елиминиране и дифузиране на излишната течност

Феноменът “тежки крака”, обикновено се свързва с бедна циркулация на кръвта във вените на подбедрицата. Затрудненото кръвообращение, създава нарушение в еластичността, което води до усещането за тежест. Целият проблем е изключително сложен процес и зависи от много фактори, които не са в обхвата на козметологията, нито на дерматологията. Въпреки това, въз основа на познанията на експертите от Green Derma Lab, за активните съставки във Phytotonine ™, смятаме, че може да се постигне значително подобрение при лечението на разширени вени. Phytotonine ™ е съединение с високоефективна дейност. Благодарение на неговия тонизиращ ефект се увеличава притока на кръв във вените на краката с 26%.  Той допринася за подобряване на симптома “тежки крака”. Събудете вашите крака още днес, като изпробвате нашия Tonic gel for legs – охлаждащ гел за разширени вени, който облекчава спазмите при крампи, намалява болката в мускулите, ограничава появата на периферни кръвоносни съдове и вени по повърхността на кожата. С Tonic gel for legs може да се радвате на гладка кожа, тонус и прилив на енергия и да се движите свободно. 

Tonic gel for legs – Охлаждащ гел за разширени вени

Tonic gel for legs – Тонизиращ охлаждащ гел при крампи на краката и с успокояващо действие при разширени вени – Стимулира и освежава възпалени мускули – Гел за облекчаване на болката с планинска Арника за по-добра циркулация на краката от Green Derma Lab, 75 mL / 2.5 fl oz

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka