0
menopauza hranitelna dobawka greenlabox.bg

Погрижи се за себе си по време на менопаузата

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Повечето хора свързват менопаузата с промени в настроението, качване на тегло и ниско либидо. Всъщност този период от живота на жената е нещо много повече. Това е физическа промяна, която носи със себе си последствия, но и нови възможности. Повечето жени приемат менопаузата като един символичен край на активния им живот, но предвид средната продължителност на живота и кога се случва менопаузата, всъщност сте едва в средата и има още много неща за правене, места за виждане и мечти за сбъдване.

Ползи от менопаузата

1. Край на съобразяването с цикъла 

menopauza oblekchenie greenlabox.bg

Една жена има средно 500 цикъла през целия си живот. Един цикъл има 4 стадия, които покриват целия месец и носят със себе си своите необходими съображения. Край на притесненията дали ще ви дойде, докато сте с любимата си бяла рокля навън. Край на сметките дали сте в овулация и има шанс да забременеете. Всъщност, краят на месечния ви цикъл може да бъде и едно освобождение от всички тези постоянни мисли в коя фаза сте и защо точно сега ви се яде шоколад. Това ще ви помогне да погледнете по нов начин на ежедневието си и да се фокусирате наистина само и единствено върху вас самите.  

2. По-малко болка в таза

Болката в областта на таза е често срещано оплакване при жени в детеродна възраст. Причините варират от извънматочна бременност, спонтанен аборт до кисти и менструални спазми. Болката, свързана с овулацията и обилното менструално кървене, намалява, когато и менструацията спре.

3. Край на страничните ефекти 

Менструацията предизвиква хормонални промени в тялото, причинявайки редица болезнени симптоми. Предменструалният синдром (ПМС) засяга почти 90% от жените, а симптомите включват подуване на корема, промяна в настроението и главоболие. Когато менструацията ви спре, спират и симптомите. Ако сте страдали от менструални мигренозни главоболия по време на репродуктивните си години, може да забележите, че те спират след менопаузата, защото хормоналните ви нива спират да се колебаят.

Какво да правите по време на менопаузата, за да се чувствате добре

1. Яжте храни, богати на калции и витамин D

menopauza hranene greenlabox.bg

Хормоналните промени по време на менопаузата често водят до отслабване на костите, увеличавайки риска от остеопороза. Калцият и витамин D са свързани с доброто здраве на костите, така че е важно да получавате достатъчно от тези хранителни вещества в диетата си. Продукти богати на калции са млечните – като кисело мляко и сирене, а също така броколите, тофуто, соевото мляко, бамята и бобът. 

Основен източник на витамин D е слънчевата светлина, тъй като кожата го произвежда, когато е изложена на слънце. С напредване на възрастта кожата става по-малко ефективна в тази своя задача, затова има нужда от помощ. Добавете в менюто си месо, яйца, риба, авокадо, сладък картоф и моркови. Ако ви се хапват и плодове, може да прибавите праскови и кайсии.

2. Сменете гардероба си с по-леки дрехи 

Какъв по-хубав съвет от това, че трябва да идете на пазар за нови дрехи? Леките материи, изработени от естествени източници, помагат за поддържане на ниска температура, което ще бъде в огромна помощ, когато настъпят топлите вълни. Памукът и ленът са сред най-добрите избори за поддържане на ниска температура по време на менопаузата. Те отделят топлина, вместо да я задържат близо до тялото. Ако усещате, че горещите вълни се появяват повече нощно време, тогава се уверете, че чаршафите и одеялото ви също са направени от естествен материал. Преминаването към памучно спално бельо може да помогне значително за олекотяването на съня ви.

3. Тренирайте редовно 

menopauza dvigenie greenlabox.bg

Това са три много лесни начина, чрез които можете да се погрижите за здравето и настроението си по време на менопаузата. Не винаги ще бъде лесно и понякога жените имат нужда от допълнителна подкрепа. За тези моменти създадохме хранителната добавка Menohelp – иновативна комбинация от внимателно подбрани естествени съставки, които подкрепят женското здраве. Целта ни беше всеки, който има нужда от продукт разработен на базата на научни изследвания, но и който не предизвиква странични ефекти, да има достъп до такъв. Това, което отличава Menohelp е изцяло натуралната му формула. Тя обхваща различни аспекти на менопаузата, като поддържа хормоналния баланс, подобрява терморегулацията, грижи се за настроението, състоянието на ума и здравето на костите. Независимо дали сте в перименопауза, климактериум или постменопауза, Menohelp ще ви помогне да контролирате симптомите и да се почувствате отново жизнена и енергична.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka