0
blog gastro 12 - greenlabox.bg

Преяждане около празниците и как да се предпазим

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Празниците вече чукат на вратата и са готови да обгърнат дома на всеки един от нас с топлина и светлина. Това е моментът от годината, в който обръщаме най-много внимание на близките и разпускаме правилата, според които живеем. Независимо дали става въпрос за режима ни на ставане сутрин, за тренировките в залата или дори за менюто ни – животът около празниците е доста по различен от този, който водим по принцип. Много често хората се притесняват от качването на килограми на коледната трапеза и всяка нова година си обещават, че ще бъдат по-стриктни с яденето, но дали това се случва? Качването на килограми далеч не е най-важният проблем, който може да изникне от преяждането., За всеки, който се притеснява от количеството храна, което се сервира около празниците сме приготвили няколко съвета, с които можете да си помогнете.

Предпазете се от емоционалното хранене

Емоционалното преяждане е състояние, от което страдат много хора. Може би напрежението около празниците би могло да ви дойде в повече или разговорите със семейството ви изтощават? Важно е да знаете за съществуването на този проблем, за да можете да се справите с него. Опитайте се да се отделите от телефона си и останалите устройства, за да не се натоварвате излишно с информация или да водите разговори, които биха ви повлияли негативно. Планирайте нещо приятно за правене след семейно събиране, за да имате нещо положително, което да очаквате с нетърпение. Заетостта с различни дейности около празниците е чудесен начин да се разсеете от емоционалното хранене.

Внимавайте какво слагате в чинията си

Важно е качеството, а не количеството. Планирайте да хапнете нещо, което наистина ще ви хареса и ще ви донесе празнично настроение. Може би искате парче торта? Няма никакъв проблем да изядете едно – така хем ще задоволите глада си за сладко, но и няма да прекалявате, взимайки си втори или дори трети десерт. Опитайте се, когато сипвате в чинията си храна да присъстват максимално много зеленчуци. Може би отивате на гости на свои приятели, които знаете, че не са фенове на здравословната храна? Няма нищо лошо в това да им предложите и вие да се включите в менюто, като по този начин ще си осигурите със сигурност поне едно ястие, от което да хапвате без вина. 

Яжте бавно

На мозъка му трябват около двадесет минути, за да получи информацията от стомаха, че той вече е пълен. Ако продължите да се храните през това време, може да поемете много повече храна, отколкото тялото ви наистина има нужда. Забавете темпото, дъвчете добре храната и оставяйте вилицата си на масата между хапките, за да предотвратите възможността от преяждане. Освен, че е по-полезно, бавното хранене е много по приятно и ни дава реалната възможност да се насладим на всяка една хапка.

 

Внимавайте какво слагате в чашата си

По-точно искаме да кажем, че трябва да внимавате с приема на алкохол. Колкото искате да опитате всички храни пред вас, толкова лесно е да искате да опитате различни алкохолни напитки: пунш, вино и дори по-твърди алкохоли. Всички знаем, че няма как да пиеш едно без пред теб да има поне няколко чинии с мезета, но това дори не е основният проблем. Алкохолът съдържа толкова много калории и макар да не ги усещаме, тъй като ги пием, те все пак се натрупват в телата ни. Опитайте се между всяка алкохолна напитка да приемате достатъчно количество вода, която да ви поддържа хидратирани. Друга голяма полза от приема на вода е, че тя ще изпълни стомаха ви и така ще ви накара да се чувствате по-сити, следователно ще намалите и приема на храна.

Насладете се на моментите, прекарани с близките ви

Опитайте се да се фокусирате не толкова върху какво има на масата, а с кого сте седнали на нея. Много често виждаме близките си хора само около празниците и това е моментът, в който можем да прекараме наистина качествено време с тях. Измислете забавни игри за децата, припомнете стари случки на свои приятели, попитайте родителите си за семейните традиции и се опитайте да създадете нови спомени, които да предадете към следващите поколения.

Ако все пак не успеете да се предпазите от коледното преяждане, имаме решение за вас. Gastro Correct е помощникът при стомашен дискомфорт. Той допринася за поддържане на здравословно състояние на храносмилателната система и успокоява симптомите на гастроезофагеален рефлукс, действа позитивно при киселини в стомаха и помага при нарушено храносмилане, свързано с рефлукса след хранене и по време на бременност. Тази растителна добавка е подходяща както за жени, така и мъже. Лесно се разтварят във вода и е удобна за прием.

Gastro Correct – при стомашен дискомфорт

Растителна хранителна добавка:

  • Успокоява симптомите на гастроезофагеален рефлукс
  • Киселини в стомаха
  • Нарушено храносмилане, свързани с рефлукса, например след хранене или по време на бременност.

Представлява суха смес под формата на саше, с лек и приятен вкус на череша, за облекчаване на симптомите на стомашен дискомфорт чрез неутрализиране на стомашните киселини.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka