0

При проблеми с бъбреците, задължително яжте това!

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Бъбреците представляват два органа, всеки с размерите на свит юмрук. Те се намират точно под гръдния кош, по един от всяка страна на гръбначния стълб. Ако са здрави, бъбреците могат да филтрират около половин чаша кръв всяка минута, като по този начин премахват отпадъците и допълнителната вода, която всъщност образува урината. Бъбреците премахват киселината, която се произвежда от клетките и поддържат здравословния баланс на вода, соли и минерали, за да бъдете здрави – ако той липсва, тялото просто няма как да функционира правилно. За да бъдат органите добре, то е нужно да се грижим за тях като им даваме натурални хранителни добавки, много вода, упражнения и не на последно място – правилна храна. Диетичните навици, които хората с бъбречни проблеми трябва да придобият са различни, в зависимост от степента на проблемите, които имат. За повечето хора с напреднало бъбречно заболяване е важно да спазват диета, благоприятна за бъбреците, която помага за намаляване на количеството отпадъци в кръвта. Въпреки че ограниченията варират, на повечето пациенти се препоръчва да ограничат:

  • Натрий. Той се намира в много храни и е основен компонент на готварската сол. Увредените бъбреци не могат да филтрират излишъка от натрий, което води до повишаване на нивата му в кръвта.
  • Калий. Той играе важна роля в тялото, но на тези с бъбречно заболяване се препоръчва да го ограничат. Препоръчва се прием до по-малко от 2000 mg на ден.
  • Увредените бъбреци не пречистват излишния фосфор, който е минерал в много храни, които слагаме на масата.
  • Протеинът също се препоръчва да се намали от хората с бъбрчени проблеми, тъй като увредените органи не могат да изчистят отпадъчните продукти от протеиновия метаболизъм. 

Днес ще ви разкажем кои са храните, на които трябва да наблегнете, за да имате здрави и добре функциониращи бъбреци.

Ябълка на ден държи лекаря далеч от мен! Те са любим плод на много от нас. Есента ги приготвяме с топлия аромат на канела, лятото засищат апетита ни в горещината. Те са с ниско съдържание на калий, фосфор и натрий, така че са чудесен избор за диета, подходяща за бъбреците. Богат източник са на пектин и разтворими фибри, които от своя страна поддържат здравословните нива на холестерол и кръвна захар. Ябълките съдържат фибри, наречени пектин, които имат няколко ключови ползи за здравето, специално за бъбреците. Пектинът понижава определени рискови фактори за увреждане на бъбреците, като висок холестерол и кръвна захар. Редица изследвания показват, че пектинът увеличава съдържанието на антиоксидантите в бъбреците. Известно е, че ябълките предотвратяват запек, предпазват от сърдечни заболявания и намаляват риска от рак. Ако случайно ви се прииска да хапнете нещо сладко през деня, нарежете си една ябълка и едновременно ще се погрижите за фигурата и за здравето си.

Боровинките са малки, сладки, шарени и много полезни за вашето здраве! В една шепа от тези плодове се крият фитонутриенти, наречени проантоцианиди от тип А. Те предпазват лигавицата на пикочните пътища и пикочния мехур от полепването на бактерии по тях, а това предотвратява образуването на инфекции. Това е полезно за тези с бъбречно заболяване, тъй като те имат повишен риск от инфекции на пикочните пътища. Редица проучванията при млади жени с чести инфекции в тази област показват, че пиенето на чаша сок от червена боровинка всеки ден помага за намаляването на повтарящите се инфекции, които се случват. Интересното е, че яденето на цели червени боровинки има други ползи, които само пиенето на сок не осигурява. Яденето на червени боровинки може да помогне за предотвратяване на растежа на язви и бактерии в пикочните пътища и може да помогне за управлението на всички настоящи бактерии, които може да имате.

Карфиолът има високо съдържание на витамин С, фолиева киселина и фибри, от които тялото ви се нуждае. Освен това в него може да откриете съединения, които помагат на черния дроб да неутрализира токсичните вещества. Друг интересен факт за карфиола е, че той има много ниско съдържание на оксалати. Те се намират в различни храни и са свързани с развитието на камъни в бъбреците и проблемите, които се появяват около тях. Карфиолът е толкова универсален зеленчук! Можете да му се насладите суров, да го добавите към основното ястие като гарнитура или да бъде звездата на вашата маса. Карфиолът е добър източник на много хранителни вещества, включително витамин С, К и В. Освен това е пълен с противовъзпалителни съединения като индоли и е отличен източник на фибри.

Забравете за уринарния дискомфорт с Kidney Guard! Хранителната добавка е подходяща за възрастни и деца над 12 години.

  • Комбинацията от билкови екстракти действа благоприятно на отделителната система и бъбреците
  • Подпомага и поддържа нормалното функциониране на бъбреците.

Почувствайте се отново спокойно за здравето си с добавките на Green Health Lab.

Kidney Guard – за здрави бъбреци и уринарен комфорт

Забравете за уринарния дискомфорт!

Хранителна добавка Kidney Guard е за възрастни и деца над 12 години с дискомфорт при уриниране:

  • Комбинацията от билкови екстракти действа благоприятно на отделителната система и бъбреците
  • Подпомага и поддържа нормалното функциониране на бъбреците.
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka