0
BLOG GDL acne June-greenlabox.bg

Спри акнето с тези лесни стъпки!

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Акнето е състояние на кожата, което се появява често и при много хора. За разлика от твърдението, че само тийнейджърите страдат от това, много възрастни също водят борба с несъвършенствата по кожата. Кожата ни има малки дупчици, наречени пори. Веднъж бъдат ли блокирани от бактерии, мъртви кожни клетки или мръсотия, се дава поле за появата на пъпка или черна точка. Ако често получавате такива пъпки, особено няколко наведнъж многократно, може да имате акне. Налични са ефективни лечения, но акнето може да бъде постоянно. Пъпките и подутините зарастват бавно и когато едната започне да изчезва, изглежда, че се появяват други и се получава кръговрат.

Факт е, че акнето не представлява сериозен риск за здравето на никого, но все пак може да бъде болезнено изживяване. 

С течение на времето, нелекуваното акне може да причини белези, а след това е много трудно те да бъдат премахнати. Друг фактор при появата му е емоционалният стрес, до който то води. Белезите и пъпките несъмнено могат да повлияят на самочувствието и начина, по който се възприемаме. В някои по-тежки случаи, акнето дори може да доведе до депресивни състояние, които трябва да се лекуват с помощта на специалист. Ако и вие живеете с акне, знайте, че това е често срещано състояние и според статистиките от 2016 година, близо 681 милиона човека по света също страдат от това състояние. Изобщо не е малко, нали?

Акнето само по себе си има няколко разделения. 

Комедоните, или както повечето от нас ги знаем черни и бели точки. Черните са отворени комедони, които разкриват повърхността на кожата. Интересен факт е, че не мръсотията в околната среда, а кислородът е виновен за по-тъмният им цвят. Белите са затворени комедони, които се образуват под повърхността на кожата. Има и друг вид възпалителни лезии, които можем да групираме като:

  • папули
  • пустули
  • нодуларното акне
  •  кисти

Акнето обикновено се появява по лицето, челото, гърдите, горната част на гърба и раменете, тъй като тези области на кожата имат най-много мастни жлези, а космените фоликули са свързани с тях. Основните причина за появата на акне са излишното производство на себум, космените фоликули са запушени от мъртви кожни клетки, бактерии, които влияят неблагоприятно или наличие на възпаление. Причини, които могат да предизвикат или влошат акнето:

  • Хормонални промени
  • Определени лекарства
  • Диета
  • Стрес

Може би се чудите как да поддържате кожата си, за да бъде тя безупречна?

Почиствайте лицето си редовно. 

Независимо дали имате акне или не, важно е да миете лицето си два пъти дневно, за да премахнете замърсяванията, мъртвите кожни клетки и допълнителния себум от повърхността на кожата си. Миенето повече от два пъти може да бъде противопоказно и не го препоръчваме. Използвайте винаги топла, а не гореща вода, както и мек почистващ препарат, за препоръчване пяна или гел. Използването на обикновен сапун може да нарани вече възпалената кожа.

Дръжте ръцете си далеч от лицето си. 

Избягвайте да докосвате лицето си или да се подпирате на него. По този начин не само разпространявате бактерии, но и раздразнявате вече възпалената кожа на лицето.

Избягвайте слънцето.

Слънчевите ултравиолетови лъчи могат да увеличат възпалението и зачервяването, които така или иначе идват с акнето. Някои лекарства за акне могат да направят кожата ви още по-чувствителна към слънчева светлина. Ограничете времето си на слънце, особено лятото между 10:00 и 16:00 часа, и носете слънцезащитен крем, независимо дали имате пъпки или не. Минималният фактор, който специалистите препоръчват е SPF15.

Подхранвайте кожата си. 

Както храним тялото си, за да бъде то здраво и да ни служи дълго, трябва да даваме на кожата ни нужните ѝ витамини и минерали. Избягвайте мазната и нездравословна храна и добавете повече пресни плодове и зеленчуци в менюто си. Млечните продуки и тези с високо съдържание на захар могат да предизвикат акне или да засилят вече съществуващото.

Когато използвате козметика против акне, следете тя да бъде без алкохол и по възможност с натурални съставки. 

Такъв е комплектът на Green Derma Lab AC.D STOP – комплект – СПРИ АКНЕТО. Едва след две седмици ще имате видимо по-стегнати и незабележими пори. Кожата ще върне естествения си блясък, а пъпките, черните и белите точки ще намаляват. Вашата кожа ще бъде хидратирана и омазняването ще бъде сведено до минимум. За да сте уверени в собствената си кожа, се доверете на сигурните продукти. Гелът нежно почиства, без да атакува или уврежда кожата и пречиства епидермиса, като същевременно запазва нейното физиологично pH. Кремът има овлажняващ и матиращ ефект и прави кожата гладка, нежна и сияйна.Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka