0
blog denta 09

Усмихни се! Какво казва цветът на зъбите ви за вас?

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Пускате си любимия филм, а там всеки актьор сякаш грее с най-бялата усмивка на света. Несъмнено при вида на тези перфектни зъби всички ние бихме прикрили с ръка нашата усмивка в лек срам, но ако това би ви успокоило – зъбите на повечето хора не са снежно бели и това е напълно нормално! Формата и цветът на зъбите ни са уникални, точно като пръстовият отпечатък. Оригиналният цвят на вашите зъби е определен още в процеса има на развитие. Дебелината на емайла в комбинация с тъмния цвят на дентина влияе върху това колко бели изглеждат те към момента. Дентинът потъмнява с напредване на възрастта, което може допълнително да увеличи пожълтяването на зъбите ви. Редовното почистване и ходене на зъболекар може да ви помогне да се чувствате уверени, че всички жълти нюанси са по-скоро естествени процеси, а не петна, на които трябва да се обърне специално внимание.

Какво означава всеки цвят на зъбите?

Бели. Зъбите са най-бели, когато сме още млади и тепърва се развиваме. Със сигурност ви е правило впечатление колко са бели бебешки зъби! Не само защото бебетата рядко пият оцветяващи зъбите напитки, но и защото млечните зъби са по-калцирани от постоянните. Освен това, тъй като дентинът в млечните зъби е много светложълт – почти бял – не се вижда особен цвят през полупрозрачния емайл. Много проучвания показват, че този цвят на зъбите може да ви подмлади и да повиши привлекателността ви. Тук е важно да уточним, че белите зъби не означават задължително, че усмивката ви е здрава.

Светло сиви към жълтеникави. Щом постоянните зъби заменят млечните, ще забележите, че усмивката не е толкова бяла, колкото преди. Постоянните зъби са естествено по-тъмни поради тяхната структура. Дентинът в постоянните зъби включва повече от зъбната структура, което означава, че има по-голямо влияние върху цвета на постоянните зъби.

Жълти. Това е най-често срещаният цвят на зъбите и може да притеснява притежателите си, но светложълтият цвят показва силна и здрава усмивка. Естественият цвят на дентина е жълт, а тъй като емайлът е полупрозрачен, това придава на зъбите ви жълт оттенък. Дентинът потъмнява с възрастта, но жълтите зъби обикновено означават, че вашият емайл е оцветен от това, което ядете и пиете. Кафето, чаят и червеното вино имат мощни пигменти, които променят цвета на зъбите ви. Натрупването на плака пък ги оставя мръсни и жълтеникави, затова се препоръчва внимателно почистване с конец, както и редовните посещения при зъболекар.

Кафяви. Ако зъбите ви имат кафеникъв оттенък, много е вероятно това да се случва заради прекалената консумация на продукти със силни пигментиращи съставки. Друга причина може да бъде честото използване на никотин и тютюневи изделия, което не препоръчваме и поради ред други причини. Понякога кафявите петна по зъбите могат да предполагат натрупване на зъбен камък (втвърдена плака), която се премахва при зъболекар.

За какво да внимавате?

Естествената промяна в цвета на зъбите настъпва бавно, затова ако забележите че някой зъб изведнъж се е променил – тогава несъмнено трябва да отидете на лекар. Зъб, който внезапно посивява, може да е реакция на инфекция или зъбна травма, за която дори може да не знаете. Този тип промяна на цвета не е обратим, но спокойно, защото и за това има решение. Зъбната коронка ще покрие стария зъб, така че цветът да съответства на останалата част от усмивката ви.

Цветът на зъбите ни се определя от много различни фактори, но все пак това, което е по-важно е тяхното здраве. Има много мнения по въпроса дали е добре или не да се избелват зъбите. Какво мислим ние? Ако искате да си направите професионално избелване на зъбите, то задължително посетете медицински център, където ще ви консултират, ще ви направят диагностика на зъбите и ще ви предложат най-добрия метод. Ако искате да подобрите цвета на зъбите си с няколко тона, за да харесвате повече усмивката си в огледалото, тогава можем да ви предложим нещо специално!

Denta ENAMEL care е паста за зъби без флуор. Основна съставка е калциевият хидроксиапатит, който е изключително ценен минерал в ежедневието – важна съставка, която заздравява емайла на зъбите и „блокира“ образуването на кариеси. Пастата помага за реминерализацията на зоните с нарушена цялост, запълват се микропорите и запазва целостта на емайла – като резултатът е по-бяла, по-здрава и искряща усмивка. Увери се сам в силата на натуралните продукти с пастата за зъби Denta ENAMEL care.

Denta ENAMEL care-Паста за зъби без флуор

Denta ENAMEL care – Паста за зъби с хидроксиапатит – Паста за зъби без флуор с реминерализиращ гел – Безопасна за чувствителни зъби и венци – Възстановяваща емайл паста за зъби от Green Derma Lab, 100 mL / 3.38 fl oz

Върнете блясъка на своята усмивка сега, с пастата за зъби Denta enamel carе.

Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka