0
evening skin care- greenlabox.bg

Вечерен ритуал за кожа – как да почистваме правилно лицето си

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Кой не иска да изглежда по-здрав и млад дълго време? Освен гените, които играят важна роля в това, грижата която полагаме за себе си също е от съществено значение. От количеството вода, което пием на ден, през менюто, което си избираме и чак до вечерната рутина за кожата ни. Да, макар и нещо толкова елементарно като да си измием лицето да не ни прави впечатление вече, всъщност е особено важно за това как ще се събудим сутринта. Освен, че ни помага ментално да се настроим за сън и релаксация, вечерната рутина помага на кожата ни да остане в добро състояние. Една ефективна рутина може да помогне за предотвратяване на акне, появата на бръчки и поддържане на кожата в най-добрия ѝ вид.

Всички сме чували за т.нар. beauty sleep (сън за красота бел.пр.). Такъв феномен наистина съществува и причината е много лесна за обяснение. Когато легнем да спим, тялото ни навлиза в режим на регенерация и макар ние да си почиваме, то работи усилено да се възстановим от всички травми и умори, които сме му нанесли през деня. Освен това, вечер в леглото няма странични фактори, които да пречат, като силен вятър, слънчева светлина или замърсен въздух, което допълнително помага на тялото ни да се фокусира във важната задача да ни помогне. Благодарение на всичко това, продуктите, които използваме във вечерната си рутина успяват да навлязат по-дълбоко в кожата и да я възстановят из основи. Колко да е трудно да си измиете правилно лицето, нали? Всъщност важна е последователността, в която поставяте продуктите и качеството им.

Почистване на лицето 


Започвайте винаги с нежно премахване на грима. Работата на порите е да прочистват токсините от кожата ни, а ако стоят запушени заради грима, който сме нанесли през деня, само ще им пречим да си свършат работата. При хора, които страдат от проблема на запушените пори, препоръчваме да пробват т.нар. двойно почистване. Тази двустепенна рутина използва натурално масло за отстраняване на мръсотията и след това измиване на лицето с продукт, за да се отмие и самото масло. Маслото лесно ще премахне освен мръсотията по лицето, натрупана през деня, но и грима ви. Никога не използвайте просто сапун за почистване на лицето си, освен ако изрично не е описано, че продуктът е създаден специално за тази цел. Формулите в повечето сапуни могат да променят pH баланса на кожата ви и да навредят повече, отколкото да помогнат.


Хидратирайте


След като добре сте почистили кожата си, е време да добавите хиалуроновата киселина! Тя е добре хидратираща съставка, която почти всеки може да добави към своята рутина – особено ако имате суха кожа. Серумите с хиалуронова киселина все още не се считат за „задължителна“ стъпка във вечерната рутинна грижа за кожата, но ние ви препоръчваме да опитате хиалуроновия гел, 2 % с алое вера и витамин В5  от City Cocoon, за да направите сами разликата в това колко по-добре ще се чувства вашата кожа. След това е време да нанесете и крема за очи. Много хора се чудят защо е необходимо да се обръща такова внимание на околоочната зона, но всъщност точно там се проявяват първите признаци на стареене, там започва да си личи, когато сме преуморени и имаме нужда от допълнителна почивка. Нежната и деликатна кожа се нуждае от специално внимание, затова е важно да намерите продукт, който няма да дразни кожата допълнително, ще я хидратира и ще се погрижи за първите признаци на стареене. Като споменахме хидратацията, всеки тип кожа се нуждае от нея! Независимо дали сте със суха, мазна или акнеична кожа – правилната хидратация ще ви помогне да запазите младежкия си вид за дълги години.  В много от случаите, след като сте почистили лицето си, усещате една сухота и стягане, които се премахват именно с правилна хидратация. Тествайте различни продукти, за да разберете кой е правилният за вас и следете дали формулата им е изчистена от ненужни вредни съставки.


Придържайте се към семплотата


Не е необходимо да имате десет стъпки във вечерната си рутина, за да изглеждате добре на сутринта. Стига да измиете добре лицето си и да го хидратирате в дълбочина, ще започнете да виждате отново младото и свежо лиже в огледалото. Различни проучвания показват, че количеството бактерии, които се натрупват върху гъбите и четките за почистване на лице, може би показват, че не е най-добрата идея да ги използваме, затова и само с две ръце и усмивка вярваме, че можете да постигнете много.   


Защо е важно да използвате продукти с качествени съставки?


Както знаете, храната, която слагате на масата си отговаря за здравето, в което вашето тяло ще бъде. Същото се отнася и за съставките във вашата козметика и кожата ви. Чрез тези ритуали за красота, както ги наричаме, вие зареждате тялото си със сила и в зависимост какво гориво използвате, такъв резултат ще видите обратно. Понякога качествените продукти струват повече, но всъщност ви помагат да спестите пари, защото купувайки неефективни продукти, вие или спирате да ги използвате, или след това имате нужда от допълнителна възстановяваща терапия. Освен неефективни, нискокачествените продукти могат да доведат до различни инфекции и алергични реакции.

Запалете ароматните свещи, пуснете си любимата песен и започнете вечерната си рутина за сияйна кожа! Напишете ни в коментар – вие имате ли специална стъпка, без която никога не си лягате да спите?


Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka