0
bez sulfati

Всичко, което трябва да знаете за безсулфатните шампоани

Време за четне: 3 минути

Съдържание:

Какво е безсулфатен шампоан 


Косата винаги е била важна за жените. Тя отразява идентичността, историята, женствеността, личността и чувствата ти. За повечето жени тя не е само излишно суетене пред огледалото, а начин да изразят себе си и да бъдат както видяни, така и разбрани. Може би поради тази причина, все по-често изникват различни продукти на пазара, които обещават невероятен обем, бърз растеж, уникален блясък, като докосната от слънчев лъч. Но не се ли объркваме и не се ли озоваваме с прекалено много продукти в банята без да знаем кой всъщност върши истинската работа? Друг проблем – сред толкова много моди, сякаш изпускаме наистина важните и полезни продукти – като шампоаните без сулфати! Движението на безсулфатните шампоани се увеличава с всеки изминал ден и смятаме, че е важно да имате пълен поглед над картината, преди да се уверите, че това е правилният път. 

Сулфатите са стандартна съставка за много шампоани и домакински почистващи продукти. Те са причината, която кара шампоаните да се превърнат в гъста пяна, но в същото време понасят значителна критика за причиняване на увреждане на косата, а със сигурност и не добавят никакви хранителни вещества към косата ви. Сулфатите премахват естествените масла от скалпа и косата, което я прави косaта суха и накъсана. В случай, че имате чувствителен скалп, това може да влоши определени състояния.  Накратко, можем да кажем,  че от безсулфатните шампоани са премахнати съставките, които не носят ползи за косата ви и са оставени по-чисти такива. Знаем, че това няма да е достатъчно като отговор, затова сме ви извадили и конкретни ползи от употребата на безсулфатния шампоан.


3 ползи от употребата на безсулфатен шампоан


Поддържа цвета на боядисаната коса блестящ 


Тъкмо се прибирате от фризьорския салон, където сте оставили не малка сума за косата си? Със сигурност не искате този цвят да избледнее след няколко измивания, нали? Много хора твърдят, че причината за толкова бързото падане на цвета се крие във формулите на сулфатните шампоани. Веднъж преминете ли към по-нежната формула на безсулфатния шампоан, ще забележите разликата в издържливостта на боядисаната си коса. Много от клиентите ни се доверяват на шампоана за съживяване и укрепване City Cocoon, за да се погрижат за косата си след фризьорски салон, без да се притесняват от нейната здравина и блясък. 

Препоръчва се при чувствителен скалп 


Тези от нас, които притежават чувствителен скалп, са наясно колко болезнено може да бъде, когато избереш грешния продукт за коса. Едно от многото предимства на шампоаните без сулфати е, че те са много по-нежни към чувствителните скалпове и няма да раздразнят сухотата или сърбежа, които вече изпитвате. Освен това, шампоаните без сулфати помагат на скалпа да задържи влагата в себе си. Това е особено полезно за тези, които страдат от суха или увредена коса, защото запазването на естествената влага ще помогне за цялостното здраве на скалпа, а здравият скалп означава и здрава коса.

Доверете се на естествените масла в коса


Както ви споделихме, сулфатите са съставката, която прави балончетата в шампоана. Да, да, знаем, всички много ги харесваме, но заслужава ли си да жертваме естественото защитно покритие на скалпа си, заради мехурчета с различни аромати? Абсолютно не! Колкото и да са ефективни при измиването на косата ви от мръсотия, сулфатите могат също така да премахнат естествените масла от скалпа, от които всъщност се нуждаем, тъй като тяхната формула не прави разлика между полезно и вредно – просто чисти всичко. Когато оставим естествените масла в косата си, тя запазва натуралния си блясък и изглежда значително по-здрава. Препоръчваме ви да пробваме безсулфатния шампоан за обем и блясък City Cocoon, за да се уверите в думите ни.

Как да знам, че шампоанът ми няма сулфати?


Поради разнообразието си на имена и форми, сулфатите могат да бъдат трудни за улавяне в магазините. Понякога четенето на етикети може да изглежда като невъзможна за успешно изпълнение задача, но всъщност точно това трябва да направите. Най-често използваните сулфатни съставки са: 

  • Sodium Lauryl Sulfate (SLS)

  • Sodium Laureth Sulfate (SLES)

  • Parabens

  • Phthalates

  • Triethanolamine (TEA)

  • Sodium Myreth Sulphate (SMS)

  • Ammonia Laureth Sulphate (ALS)


Как правилно да използваме безсулфатен шампоан. 


Хубаво намокрете косата си с вода преди измиване. Шампоаните без сулфати не образуват толкова много пяна, затова и многото вода е от съществено значение. Поставете необходимото количество продукт, около 2-5 изпомпвания, и го разпределете равномерно по целия скалп. ВАЖНО! Нанесете шампоана само върху скалпа и корените, защото това е, което се нуждае от почистване, за на краищата и дължините ще добавим балсам. Масажирайте скалпа си в продължение на минута, като може да използвате и специална четка за баня. Изплакнете напълно и старателно. Дайте си минута, за да премахнете всякакви следи от шампоан. След това нанесете и балсам за коса, като го разпределите равномерно по цялата си коса. Препоръчваме ви да пробвате балсама за коса за възстановяване и укрепване или този за лесно разресване и подхранване от City Cocoon.

И това е – толкова лесно и в същото време полезно, точно както обичаме в Greenlabox! Вече имате здрава и бляскава коса, която със сигурност ще подчертае женствения ви характер. А вие вече използвате ли безсулфатни продукти – може да ни напишете в коментар какви са впечатленията и препоръките ви при употреба!


Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka