0
blog youth food supplement - greenlabox.bg

Youth – Младост от вътре

Време за четне: 6 минути

Съдържание:

Докато стареенето е неизбежно, увеличаването на човешкия живот и забавянето на процеса на стареене е във фокуса на научните изследвания от десетилетия. Остаряването, което може да се определи като „свързано с времето влошаване на физиологичните функции, необходими за оцеляване и плодовитост“, е процес, който повечето от нас бихме искали да забавим. Някои от основните му причини включват натрупани клетъчни увреждания, причинени от реактивни молекули, известни като свободни радикали. Чрез изследване нашите учени от Green Health Lab, са идентифицирали голям брой вещества, които имат свойства против стареене, които могат да се приемат като добавки от тези, които търсят естествени начини да забавят процеса на стареене и да предотвратят свързаните с възрастта заболявания.

КРАСОТА ЗАПОЧВА ОТВЪТРЕ

Подкрепете вашето пълноценно здравословно пътуване с висококачествена добавка YOUTH be younger longer. Ние вярваме, че здравето, балансът и излъчването започват отвътре, ето защо нашата иновативна, натурална добавка ще ви помогне да изглеждате и да се чувствате най-добре на всяка възраст или етап от живота. Хранителната добавка YOUTH be younger longer е суха смес, съдържаща екстракти от Глог, Жен шен (Panax Ginseng), Индийски женшен (Ashwagandha root), Ленено семе, Зелено кафе и Куркума. Към екстрактите са добавени Хиалуронова киселина (натриев хиалуронат) и Витамин В3. Всяка от подбраните съставки е от значение за организма. Заедно те подпомагат тялото да се защити от признаците и последиците от стареенето. С приятен билков, характерен за композицията от екстракти, аромат. YOUTH be younger longer е проектиран продукт, който да насърчава еластичността на кожата. Тази дълбоко подхранваща добавка поддържа здравето на кожата и ставите, за да помогне на вашия външен вид и да се почувствате младежки.

Екстракт Глог

Полезното действие на глога се е приписвало на кратеговата киселина – смес от 3 тритерпенови киселини — олеанолова, кратеголова и урзолова. Днес вече е известно, че основните действащи вещества са флавоноидите хиперозид, кверцетин, витексин и др. — общо над 15 на брой. От другите фенолни съединения се съдържат кафена и хлорогенова киселина, един левкоцианидин, както и катехини. Плодовете съдържат витамини В1, В2 и С, калций, желязо и фосфор.

Глогът се ползва с голяма популярност в народната медицина за лечение на различни заболявания на сърдечно съдовата система. Той засилва енергията на сърдечните съкращения, а в същото време успокоява сърцето (намалява неговата възбудимост, премахва неприятните усещания на „сърцебиене“). Върху кръвоносните съдове действа разширяващо, подобрява кръвоснабдяването на сърцето, на мозъка, умерено понижава повишеното артериално налягане и успокоява централната нервна система. Приложението му за лечение на отосклероза и подобряване на слуха се базира на подхода – да се лекуват причините за определен физиологичен дисбаланс.

Екстракт Жен шен

Съдържат тритерпенови сапонини, наречени панаксозиди – етерично масло, в състава на което влизат сесквитерпени, тлъсто масло, алкалоиди с неизучен състав, витамин В1 и В2, аскорбинова киселина, захари, фитостероли, слузни вещества, смоли. Коренът изобилства от соли на фосфор, манган и желязо, микро и макроелементи.

Корените на Женшен се използват като тонизиращо средство при изтощение, бърза уморяемост, психична и мускулна слабост, анемия и при полова слабост. С методите на научната медицина са доказани свойствата на Жен-шен да уравновесява нервните процеси, да стимулира мускулната издръжливост.

Екстракт Ашваганда (корен)

Ашваганда (Withania somnifera) е известна още като „индийски Жен шен“, заради подмладяващия ефект. В традиционната медицинска система Аюрведа, практикувана в Индия билката е описана като афродизиак, който може да се използва за лечение на сексуална дисфункция и безплодие. Изследователи съобщават, че тя е способна да блокира „пътя на стреса“, като регулира химическата сигнализация в нервната система. Изследвания показват, че  корен Ашваганда може да помогне за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания чрез намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите. Традиционно в Аюрведа се използва за подобряване на паметта – подобряване на мозъчната функция, „услужливостта“ на паметта, времето за реакция и способността за изпълнение на задачи.

Съставът на билката е подробно проучен. Ашваганда съдържа различни алкалоиди, танини, стероидни лактони и сапонини. В корените са установени фибри, минерали (Fe, Cu, Zn, Mn), нишесте, общи захари, редуциращи захари, нередуциращи захари.

Екстракт Ленено семе

Лененото семе съдържа 5–12% слузно вещество, на което се дължи омекчаващото, противовъзпалителното и леко слабителното действие. Съдържа тлъсто масло (30–45%), в състава на което влизат предимно глицериди на ненаситени висши мастни киселини — линоленова, линолова и олеинова. То е ценен източник за получаване на препарати, съдържащи витамин F (условно така е наречена групата полиненаситени мастни киселини), който е изходно вещество за биосинтеза на простагландините в човека.

За терапевтичния ефект на лененото семе има значение и съдържащият се в него цианогенен гликозид линамарин (около 1,5%), разпадащ се под действието на фермента линамараза на циановодород, глюкоза и ацетон. В стероловата фракция са установени ситостерол, кампестерол, цикло артенол и холестерол. В лененото семе се съдържат около 20–30% белтъчини, 10–25% въглехидрати, органични киселини, ферменти, витамин А и др.

Лененото семе е полезно при болни с нарушена обмяна на мазнините. Може да се прилага в диетата на болни с атеросклероза и при затлъстяване. Съдържащото се в семената ленено масло пречи за всмукването на животинския холестерол.

Екстракт Зелено кафе 

Зелените зърна кафе (които все още не са печени) съдържат голямо количество хлорогенна киселина (CGA), която е естер на кофеинова киселина със силни, антиоксидантни свойства. Има изследвания, които доказват, че CGA притежава силна абсорбираща способност и подпомага организма при изгарянето на глюкозата и съхраняваните мазнини – за енергия. Зеленото кафе играе роля на катализатор при окисляването на мазнините. Помага за освобождаването на мастни киселини. Подобрява метаболизма. Той стимулира абсорбцията на мазнините в черния дроб.

Екстракт Куркума

Куркума (корен на билката Curcuma longa) е известна с лечебните си свойства. Куркумата намира широко приложение в аюрведа медицината и в съвременната фармацевтична индустрия. Активните съставки на билката са флавоноиден куркумин (диферолоилметан), летливи масла (tumerone, atlantone и zingiberene), захари, протеини и смоли. Най-добре изследвана активна съставка е куркумин. Доказано е, че куркуминът – основното активно съединение в куркумата – притежава мощни свойства против стареене, които се дължат на неговия мощен антиоксидантен потенциал.

Той е нетоксичен и има широк диапазон от терапевтични свойства:

 •       облекчаване на възпалителни процеси, включително при болки в ставите;
 •       мощен антиоксидант;
 •       имуностимулатор.

Активно се проучва благоприятното действие на билката при заболявания, които ускоряват стареенето:

 •       болест на Алцхаймер;
 •       Паркинсон;
 •       атеросклероза;
 •       сърдечно-съдови заболявания.

Куркуминът предпазва мозъчните клетки и забавя много от процесите, водещи до загубата на неврони. Това спомага за поддържане на оптимални нива на работа на мозъка спрямо възрастта и здравословното състояние на човек. 

Поради многото си положителни ефекти върху здравето, като потенциала за предотвратяване на сърдечни заболявания, Алцхаймер и рак, куркуминът може да подпомогне дълголетието.

 

Хиалуронова киселина

Изолирана е от Джон Палмър и Карл Майер през 1934 година от стъкловидното тяло на телешко око (името произхожда от гръцката дума хиалос/стъклен.

Хиалуроновата киселина е вещество, което присъства естествено в човешкото тяло. Той се намира в най-високите концентрации в течности в очите и ставите, кожата и тъканите. Присъствието в тялото не винаги е в достатъчно количество, особено с напредване на възрастта. Основното и свойство е да хидратира.

В алтернативната медицина, хиалуроновата киселина се прилага при редица здравословни проблеми:

 •       Остеоартрит и остеопороза
 •       Синдром на хронична умора
 •       Еректилна дисфункция и вагинална сухота
 •       За възстановяване на еластичността на кожата

 

Преждевременното стареене е резултат от множество фактори и включва промяна или разрушаване на кожните клетки. Трябва да вземем предвид ефекта от окисляването от свободните радикали, както и фактори като нездравословни навици в начина на живот, стрес, замърсяване и диета с ниско съдържание на естествени антиоксиданти. Ексклузивната формула на YOUTH be younger longer съдържаща изцяло натурални екстракти от билки, които притежават мощни трансформиращи сили за нашето тяло, ум и душа. Божествените добавки за младост съдържат Витамин В3, който помага за превръщането на храната, която консумираме, в използваема енергия и помага на клетките да извършват важни,необходими химически реакции. YOUTH be younger longer помага да се предпазят клетките от окислително увреждане, като по този начин спира признаците на преждевременно стареене.

Youth – Върни своята младост

Хранителна добавка YOUTH е комбинация от билкови екстракти, хиалуронова киселина и витамин В3, които спомагат за възстановяване процесите в организма:

 • Предпазва клетките от окислително увреждане.
 • Допринася за регулиране процесите на стареене.
Най-четени:
ПУБЛИКУВАНО ОТ
СХОДНИ СТАТИИ
GLB Dostavka